SLIDER

Sukkalaatikko 11/12: Ruusun aika -sukat


Nonnu Neulojan sukkalaatikkohaasteen sukkalaatikkoni alkaisi olla jo täynnä, jolleivat suunnilleen kaikki sukat olisi siitä jo vuoden aikana lentäneet uusiin koteihin. Sukkalaatikon 11. pari on lähdössä pian Ranskaan ystäväni äidille, joka täyttää 70 vuotta. Hän pitää ruusuista, joten Sarita Kotkavalkaman Ruusun aika -sukat tuntuivat juuri sopivalta mallille neulottavaksi. Lisäksi varsi ei saanut olla liian tiukka, joten tässä mallissa oleva pieni kirjoneuleosuus oli siksi hyvä, kun muu varsi on tuollaista joustavaa pitsijoustinneuleta. Tein kummatkin värit tummemmalla langalla kuin alkuperäisellä ohjeella ja lisäksi kantapäästä eteenpäin tein totuttuun tapaan perussukan ohjeella.


Ruusun aika

Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Lanka: Tummanharmaa Pirta-lanka ja punainen Novita 7 veljestä jämälanka. Langanmenekki yhteensä 117 g, josta punaista jämälankaa alle 10 g.
Koko: 40

Tuo Citymarketista aikoja sitten ostamani edullinen Pirta-lanka alkaa nyt olla käytetty loppuun. Tuo on siis ostettu ennen kuin siitä tuli Novitan tuote. Lanka on ollut mielestäni hyvin muovinen neulottaessa, vaikka koostumus on olevinaan sama kuin seiskaveikassa, mutta itselleni tein samasta harmaasta yhdet perussukat ja ne ovat käytössä olleet kuitenkin ihan mukavat. 

Koska langat olivat omista varastoistani, pääsin myös jälleen osallistumaan kässähamsterihaasteeseen. Tänä vuonna olen kuluttanut lankaa 2155 g + 117 g = 2272 g. Sitten pitäisi vielä päättää, mikä on sukkalaatikon viimeinen pari, eli minkä mallin haluan neuloa! Jotain itselle ehkä vaihteeksi?


Sukkalaatikon aiemmat sukat löytyvät täältä:

PS. Yllätyksekseni blogini oli tällä viikolla kivunnut Blogit.fi-sivuston käsityöblogien TOP-10:een sijalle 8. Olen valtavan otettu moisesta suosiosta! Kiitos kaikille teille, jotka olette blogiani lukeneet. <32 kommenttia

  1. Jotenkin eleettömän kauniit sukat. Ei mitään liikaa eikä liian vähän ja silti juuri oikea määrä kaikkea ♥ Onnea sijoituksesta blogit.fi -listalla ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, Satu! Varressa oli tarpeeksi kiinnostavaa neulottavaa ja loppuosa meni sitten ihan normimeiningillä. Kiitos vielä!

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.