SLIDER

Sukkalaatikko 6/12: Ruususukat


Äitienpäiväruusu on perinteinen lahja äitienpäivänä. Tänä vuonna annoin äitienpäiväruusuja sukkien muodossa. Heti kun näin mallin, ajattelin, että ovat ihan äitini näköiset sukat mutta alun perin ajattelin, että josko jouluksi tekisin mutta sitten päätin yllättää jo äitienpäivänä. Äiti sitten kuitenkin tokaisi lahjan saatuaan, että joulusukat! No, haitanneeko tuo mitään - nytpä ovat joulua varten jo valmiina! 


Ruususukkien ohjeen löysin Suuri Käsityö 10/2012 -lehdestä mutta netissä nämä löytyvät myös täältä Kodin Kuvalehden sivulta. Nämä ovat alun perin sekä Suuri Käsityö -lehden että Novitan kirjoneulesukka -kilpailun voittajan Tuula Kunnaksen Ruusu-sukat. Lankana käytin jemmoissani olleita Novitan 7 veljestä lankoja valkoisessa, punaisessa ja vihreässä värissä sekä viininpunaista jämälankakerää, jonka joskus ostin kirppikseltä, kun jämälankapusseja yhteen aikaan tykkäsin ostella.



Lankaa kului oikuttelevan keittiövaakani mukaan 127 grammaa. Näin ollen Kässähamsterihaasteeseen lankamenekkini tänä vuonna olisi 582 g + 127 g = 709 grammaa. Tosin edellisessä postauksessani esittelemäni aurinkovillasukat eivät kyllä millään ole voineet painaa yhteensä 91 grammaa, joten tuon luvun täytyy pakostakin olla isompi.



Sukkien koko on 37, ja siksi jätin kärjestä ruusukuviota vähemmälle, koska alkuperäinen ohje on kirjoitettu koolle 39.




Ruususukat ovat Sukkalaatikko 2019 -projektin kuudes sukkapari, mutta menivät nyt ihan omaan laatikkoonsa, joka matkasi äidilleni.


Sukkalaatikkoon olisi tarkoitus tehdä 12 paria sukkia, mutta minulla lähes kaikki ovat jo sieltä jatkaneet matkaansa muualle. Tässä kuitenkin aiemmin tekemäni sukat:

  1. Mustavalkoiset sukat
  2. Sydänsukat
  3. James Bond Socks
  4.  ja 5. Paistaako aurinko Suomessa? -villasukat



9 kommenttia

  1. Hienot! :) Tämä on kyllä kaunis malli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pipo-otus! Kerrankin noudatin ohjettakin täsmällisesti, kun oli erilainen kantalappu kuin normaalisti. Kannatti kyllä!

      Poista
  2. Ihanat sukat. Taidankin muistaa tuon käsityölehden, jossa oli voittajasukkia esiteltynä. Tuohon aikaan oli vielä aikaa lukea käsityölehtiä huolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama täällä. En enää edes tilaa mitään lehtiä, paitsi Novitan lehteä, kun on vanhastaan niin paljon käsityölehtiä olemassa enkä enää oikein ehdi niitä lukea.

      Poista
  3. Tosi kauniit sukat ja ihana ajatus juuri äidille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kati! Uskon, että äiti näistä kyllä tykkää.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.