SLIDER

Neulotut polvenlämmittimet


Hyvää joulua kaikille! Jouduin käden hermopinteen takia sairaslomalle, joten en ole päässyt vähään aikaan bloggaamaankaan. Nyt on käsi jo onneksi parempi, joten pääsen joululahjoja esittelemään täälläkin. Äitini kaipaili viime talvena polvenlämmittimiä. Minäpä sitten neuloin sellaiset tänä vuonna joululahjaksi hänelle.  


Ohje löytyi vanhasta Joulun kauneimmat käsityöt -lehdestä, varmaankin vuodelta 2013. Suunnittelija oli Marja Rautiainen. Mielestäni löysin kuitenkin virheen painetusta ohjeesta, sillä kuvan mukaan polviosa oli tehty ainaoikein-neuleena mutta ohjeessa neuvottiin tekemään sileää neuletta, joten jos jollakulla tuo ohje on, niin vinkiksi, että tein itse sen niin, että 2. eli jatkossa aina nurja kerros neulotaan nostamalla yksi silmukka neulomatta ja loput silmukat neulotaan oikein eikä nurin, kuten ohjeessa lukee.


Lankana käytin äitini lempiväriä, Novitan punaista 7 veljestä -lankaa, jota oli Citymarketin Mammuttimarkkinoilla 200 g kerissä myynnissä tarjoushintaan. Näihin L-kokoisiin polvenlämmittimiin kului yhteensä 168 grammaa lankaa, joten tämän vuoden kässähamsterihaasteen langankulutukseni on ollut 2391 g + edellisen postauksen kaulurin 144 g + polvenlämmittimien 168 g = 2703 g. 

Äiti vaikutti ilahtuneelta ja sanoi kokeilevansa pakkaspäivänä, miten nuo lämmittimet toimivat. Itse kokeilin polvenlämmittimiä kuvia varten ja mukavastihan nuo lämmittivät. Aina ei siis tarvitse ylipolven sukkia neuloa, vaan polvia voi lämmittää ihan näinkin. Oletko sinä neulonut polvenlämmittimiä tai vaikkapa villahousuja koskaan? 

8 kommenttia

 1. Hei,kovin haluaisin kutoa noi polvenlämmittimet..kävin kirjastossa katsomassa 2013 lehteä,ei ollutkaan sitä ohjetta🤔
  T.Erja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Erja, laitatko sähköpostia minulle niin katsotaan, miten voisin auttaa.

   Poista
 2. Haluaisin tuon lämmitin ohjeen
  Paulakristiinav@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Hei. Olisin myös ohjetta vailla. Laittaisin sähköpostia mutta en löydä blogista sähköpostiosoitettasi.

  VastaaPoista
 4. Hei, onnistuisiko minunkin saada polvenlämmitinohje?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi10/14/2022

  Etsin myös ohjetta noihin polvien lämmittimiin.
  Silmukkamäärä pitäisi saada seiskaveikka lankaan.
  Mistä voisin sen saada?

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.