SLIDER

Pyjamaboksereita ja joulukuun kässähamsterihaaste


Hyvää ensimmäistä adventtia! Ja tervetuloa mukaan vuoden viimeiseen Craft Candidate ja Lumisiivet -blogien kässähamsterihaasteen linkkiketjuun!

Sitten viime kuun tarvikevarastojeni siivousten jälkeen olen vienyt jälleen uuden laatikollisen käsityölehtiä ja -kirjoja kirppikselle, tarkastellut matonkuteiksi tarkoittamiani tahraisia ja rikkimenneitä vaatteita ja laittanut osan niistäkin lumppukasseihin, jotka vien H&M:n lumppukeräykseen. Joitakin vaatteita olen sieltä pelastanut muuta jatkokäyttöä varten, kuten kuusi miehen valkoista t-paitaa, joista eilen ompelin vanhimmalle lapselleni pyjamaboksereita pukinkonttiin. Sain niitä kuudesta paidasta kolme, kun tein aina yhdestä paidasta etukappaleet ja toisesta takakappaleet. Yläosat jemmasin vielä matonkuteiksi leikeltäviksi paitsi yksi paita, josta jouduin taiten leikkaamaan palat keskeltä, se kun oli niin tahrainen ja reikiintynyt, että piti katsoa, missä on kunnollista materiaalia. Muutenhan aina kannattaa hyödyntää jo valmiiksi ommeltuja saumoja eli asettelen kaavat yleensä niin, että lahkeet saa suoraan paidan alaosaan.Pyjamaboksereiden kaava on Suuri Käsityö 11-12/2012 -lehdestä. Tällä kaavalla olen tehnyt lukemattomat yöbokserit jo tähänkin asti, muun muassa mustista t-paidoista, naisten vanhoista pyjamista ja muista kankaista jääneistä tilkuista sekä ihan Kangaskapinasta ostetusta printtitrikoostakin. Hyvä tapa hyödyntää pienempiäkin kangaspaloja!

Jaa postauksesi keskeneräisistä töistä tai olemassa olevista materiaaleista tekemästäsi työstä ja seuraa, mitä muut haasteeseen osallistuvat ovat saaneet aikaiseksi. Somessa voit jakaa kuvia myös hashtagilla #kässähamsterihaaste2019. 

Ihanaa joulun odotusta!
You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

4 kommenttia

 1. Loistava idea! Minullakin on miehen t-paitoja odottamassa jatkokäsittelyä. Sun tarvikevarastojen siivoukset kuulostaa tosi järkeviltä. Vaikka koko vuoden olen yrittänyt käyttää kaappien materiaaleja, niitä on silti vielä jäljellä. Käsityölehdet ja -kirjat on mun aarteita, enkä malttaisi niistä luopua. Toisaalta kaikkea ei kuitenkaan tarvitse. Hienoa, että sä olet pystynyt niistä luopumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan liikaa materiaaleja. En ikimaailmassa ehdi niitä käyttää ja on pakko tunnustaa, ettei minusta tule ikinä mestariompelijaa... :( Käsityölehtiä on niin paljon, etten enää löydä niistä, mitä ohjeita olen joskus ajatellut tehdä, joten pakko karsia. Parhaimmat säästän kyllä ja niitäkin on ihan liikaa... Koetan nyt opetella kohtuutta myös hamstraamisessa!

   Poista
 2. Tämä on aivan mahtavaa kierrätystä. Käytetyt t-paidat ovat kuluneet sopivan pehmeiksi pesuissa ja sopivat siten mainosti univaatteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, nuo mukavan pehmeiksi hiutuneet vaattet ovat ihan parasta materiaalia yökäyttöön.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.