SLIDER

Korkea kauluri + ohje/Käsityöblogien joulukalenterin 6. luukku


Taisin edellisessä kauluripostauksessani luvata, että ensi kerralla teen erilaisen kaulurin. Lupaukseni pitää nyt. Meidän perheen teinimme kaipasi sellaista hyvin lämmittävää korkeaa kauluria, jonka voi vetää nenän yli mutta joka lämmittäisi myös hartioita. Minäpä sitten sellaisen neuloin. En löytänyt valmista ohjetta, joten piti itse keksiä. Sen jaan nyt tässä alempana.

Koska lapsi ei voi käyttää villaa, enkä halunnut lähteä ostamaan uusia lankoja, kun kässähamsterihaasteemme mukaisesti ensisijaisesti tarkoitus on käyttää olemassa olevia tarvikkeita, niin kaivelin mustaa Red Heart Softia, Novitan mustaa Helen-lankaa, valkoista Kotikultaa ja Novitan mustaa bambulankaa ja luonnonvalkoista Red Heart Baby -lankaa mutta lisäksi jouduin ostamaan vähän harmaata Novita Pirta-akryylilankaa, sitä kun oli Citymarketissa tarjouksessa kaksi euroa kerä. Jostain syystä matkaan lähti neljä kerää... Eli voit käyttää mitä tahansa sekalaista seurakuntaa lankoja, joissa vain värit jotakuinkin sopivat yhteen ja jos on ohuempia lankoja, käytä kahta yhdessä samaan aikaan.


KORKEA KAULURI

Valmiin neuleen mitat: alaosa leveys 41 cm, yläosa 20 cm.  
Puikot: Pyöröpuikot nro 5 (60cm)
Mallineule: Aina oikein pyörönä: yksi kerros nurin, yksi oikein. Joustinneule: 3 o, 3 n.
Langanmenekki: 144 g sekalaisia lankoja (katso yllä oleva selostus)
Tiheys: Aina oikein pyörönä: 14 silmukkaa / 10 cm


Luo 110 silmukkaa ja yhdistä pyöröksi. Neulo yksi kerros nurin ja yksi kerros oikein, kunnes kaulurin korkeus on 13 cm. Neulo aina kaksi kerrosta samalla värillä. Mikäli jokin lanka on ohuempi kuin toinen niin neulo niitä kahdella langalla yhtä aikaa. Minulla kaulurissa on alaosassa yksinkertaisena Red Heart Softia ja valkoista Kotikultaa kaksinkertaisena ja yläosassa harmaata Pirta-lankaa ja luonnonvaaleaa Red Heart Baby-lankaa neulottuna yhtä aikaa sekä mustan paksumman Red Heart Softin loputtua neuloin mustaa Helen-lankaa ja Bambu-lankaa yhdessä.

Aloita kavennukset sillä kerroksella, jolla neulot oikein. Kavenna tasaisesti; itse kavensin kaksi silmukkaa oikein yhteen joka neljännen silmukan kohdalla. Neulo yksi kerros nurin. Kavenna jälleen tasaisesti; itse kavensin kaksi silmukkaa oikein yhteen joka kolmannen silmukan kohdalla, kunnes silmukoita on jäljellä 66. Ehkä kavennuksen voisi tehdä myös vain yhdellä kerroksella tasaisesti, mutta itse päädyin kaventelemaan kahdella eri kerroksella. Joka tapauksessa nyt sinulla pitäisi olla 14 cm korkea kauluri.  

Tämän jälkeen neulo 66 silmukalla joustinneuletta (3 oikein, 3 nurin) 14 cm ja päättele silmukat joustinneuleella. Kauluri menee ainakin 50 cm leveisiin hartioihin ja sen voi asetella hartioiden ympärille joko takin alle tai takin päälle haluamallaan tavalla.


Tämä on siis käsityöblogien joulukalenterin 6. luukku. Eilinen luukku avautui Kotikutoista-blogissa ja paljasti riikinkukkokangaskassin ja huomisesta luukusta vastaa Käsintehtyä ja kaunista, missä esitellään kauniit mökkisukat. Tämän luukun myötä toivottelen ihanaa joulun odotusta ja hyvää itsenäisyyspäivää! Tänä vuonna meillä itsenäisyyspäivää vietetään pienen pintaremontin merkeissä (toissakesänä osin remontoimatta jäänyt keittiö täytyy viimeistellä - jos talopostaukset kiinnostavat niin kurkkaa lifestyleblogini Kahden talon väkeä) mutta illalla aion katsella Linnan juhlia telkkarista ja erityisesti, millaisen puvun Mehukekkerit-blogin Veera on suunnitellut juhliin. Näistä seuraavista postauksista voit muuten kurkata, millaisissa juhlapuvuissa itse olen ollut Linnan juhlissa; kaksi vielä aiempina vuosina (ennen blogini aloittamista) käyttämääni pukua on esittelemättä täällä blogissa mutta muut näet täältä:

Linnan juhlien vintagepuku 2018

Linnan juhlien puku 2017 - Suomi 100

Linnan juhlien puku 2016


11 kommenttia

 1. Näyttää kyllä tosi lämpimämältä kaulurilta ja hyvä kun lämmittää hartiatkin. Oivallinen neule tosiaan hyödyntää jämälankoja. Tarkkaa työtä olet tehnyt ohjeen kanssa. Ehkä vielä kannattaisi lisätä kaulurin mitat valmiina ja minkä kokoiselle käyttäjälle tämä kauluri on sopiva. Erityisesti minua kiinnostaa miten leveä kauluri on harteilta. Silmukkatiheys auttaa myös muita neulojia neulomaan samanlaisen kaulurin. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva kauluri. On itselläkin tarkoitus tuollainen tehdä, niin että se mahtuu takin alle. Hyvät värit tuossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Peikkovilla! Tämä menee tosiaan myös takin alle, voi levittää hartioille tuon alaosan. Tai sitten takin päälle asetellen niin kuin itse haluaa. Lapsi on siinäkin sen välillä vetänyt hartioiden yli.

   Poista
 3. Tämä on ihan super ihana kauluri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Melissa, ainakin on käytössä ollut ja kuulemma hyvä!

   Poista
 4. Kaunis kauluri, ja varmasti on käytössä hyvän lämpöinen :)

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.