SLIDER

Metsäretki-sukat - A Trip into the Woods socksRanskalaisen ystäväni mies täytti kesällä pyöreitä ja halusin häntä jotenkin muistaa. Novitan uudemmassa sukkalehdessä (vuodelta 2015) oli malli Novita Nalle -langalle sukille nimeltään Metsäretki. Sovelsin sukkien ohjetta Citymarketista ostamalleni Pirta-langalle, joka on vahvuudeltaan ja koostumukseltaan Novitan 7 veljestä vastaavaa lankaa. Käytin näissä sukissa tummanharmaata Pirtaa ja vaaleanharmaata Novitan sukkalankaa. 

Näitä sukkia esittelin jo tekovaiheessa lokakuun keskeneräisten keskiviikossa mutta nyt ne siis ovat valmiit ja lähetettykin postissa tuonne Pariisin lähelle. Siellä on talvisin melko viileää sisällä, etenkin kivilattiat vaativat jotain sisätossuja, joten ajattelin, että villasukat voisivat olla kiva lahja. Muutama viikko aiemmin sain lähetettyä ystäväni isälle Normandiaan nämä porovillasukat lahjaksi hänen täytettyään myös pyöreitä. Koska kaikki he ovat käyneet Suomessa useita kertoja ja tykänneet maasta, halusin antaa lahjaksi jotakin, joka voisi muistuttaa samalla Suomesta, sen lisäksi, että on käsintehtyä.


Jonkin verran muutoksia tein tuohon Minna Metsäsen suunnittelemaan malliin johtuen langanvaihdosta ohuemmasta paksumpaan mutta myös ihan muuten vain, koska halusin varren lyhyemmäksi ja varmasti istuvammaksi niin tein siihen enemmän resoria ja jatkoin kuviota jalkapöytään. 

Tein kokoon 41 varteen 52 silmukkaa ja alussa 4 cm resoria. Sitten neuloin yhden kerroksen oikein ja lisäsin samalla kaksi silmukkaa, jotta sain 54 silmukkaa, mikä soveltui mallikerran kuvioon. Rivillä 12 lisäsin taas 6 silmukkaa 60 silmukkaan mallikerran kuvioon sopivaksi. Tein varteen kuviot riville 23 saakka ja sitten tein taas nilkkaan 4 cm resoria, jotta menisi varmasti paremmin jalkaan.

Jalkapöydässä jatkoin kuviota mutta rivillä 26 kavensin kuusi silmukkaa pois 54 silmukkaan tehden samalla kiilakavennuksia, ja seuraavalla rivillä vielä 2 silmukkaa eli 52 silmukkaa oli nyt sukassa. Kärkeen sovelsin varren alun kuviota väärinpäin peilikuvana, eli käänsin kuvion toisinpäin.
Nämä sukat pääsivät myös varsinaiselle metsäretkelle nimensä mukaisesti, kun istuin valokuvattavana ne jaloissani Hämeenlinnan Aulangon Metsälammen rannalla sijaitsevassa Ruusupaviljongissa. Noista maisemista voit halutessasi lukea lisää Kahden talon väkeä -blogistani.

Tällä postauksella osallistun myös Kangaskorjaamolla -blogin Suomi 100 -teemakäsityöhön. Marraskuun teemana on Mistä Suomi tunnetaan. Eikös Suomi tunneta juurikin luonnosta (muun muassa)?

In English:


My French friend's husband turned 50 in the summer and I wanted to remember him somehow. In Novita's sock magazine from 2015 there was a pattern for Novita Nalle (Teddy Bear) yarn called A trip into the Woods which I adapted for thicker yarn called Pirta and Novita sock yarn. 

Now the socks are ready and have already been posted near to Paris. A few weeks ago I sent to my friend's father in Normandy a pair of Reindeer wool socks for his 70th birthday. Since all of them have visited Finland several times and liked the country, I wanted to give a gift that would remind them of Finland, in addition to being handmade.

These socks went to a real trip into the woods as I wore them for the photo session on our trip to a view tower in Aulanko, Hämeenlinna.


16 kommenttia

 1. Kauniit versiot näistä! (:

  VastaaPoista
 2. Villasukat ovat varmasti mieluinen lahja molemmille. Tosi kaunista käsialaa sinulla :) Kirjoneuleessa onkin kätevää tehdä yksivärisiä kerroksia mukaan, niin kuviot pääsevät paremmin näkyville ja samalla kiristävät kangasjuoksut löystyvät, mutta ei niitä sinulla taida ollakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! Käsialaa voisi vielä parantaa mutta harjoitus auttaa siinäkin. Näitä sukkia ei ole edes höyrytetty, olen laittanut vain sohvatyynyn alle pariksi päiväksi niin siinä, kun joku päällä istuu niin suoristuvat ihan kivasti niinkin. Melkein nämä ja porosukat olisivat kelvanneet haasteeseesi "Mistä Suomi tunnetaan?", kun porot ja metsä (Lappi) varmaan tulevat monelle myös mieleen!

   Poista
  2. Onpa näppärä niksi prässätä sukat sohvatyynyn alla. Minäkin taidan koittaa. Ilman muuta sukat sopivat mukaan Suomi100_käsityö haasteeseen.

   Poista
  3. Lisäsin sukat nyt teemakäsityöhön osallistuvaksi. Pistän linkin sinun blogiisikin. :)

   Poista
 3. Ihanat sukat, taas kerran 😍 Ja tosiaan tuolla etelämmässä nuo villasukat tulevat varmasti tarpeeseen, hyvä eristys kun taitaa olla vain näitä pohjolan iloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna Emilia! Näinhän se on, toisaalta ovat tottuneita viileämpiin sisätiloihin mutta kulkevat siellä sisätossut jalassa, joten ehkä villasukat voisivat toimia niiden sijasta välillä. :D

   Poista
 4. Todella kauniit sukat ja tykkään tuosta kuviosta! Lahjana nuo ovat varmasti mieluiset ja ainakin uniikit, ei tule jokaisella pariisilaisella vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Emilia! Saas nähdä, alkaako hän niitä käyttää... :D

   Poista
 5. Kaunis kuvio kyllä tullut sukkaan ja hyvät värit olet saanut valittua, tulee oikeasti tosi metsäinen tunnelma. Sukissa aina kun tekee jotain kuviota en malta olla liian tarkka sen kanssa etteivät langat jää liian kireälle ja helposti tulee sitten vähän liian tiukka jostain kohtaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni! Tuo oikeanlainen kireys on kyllä niin hankala asia. Muistan, kun yläasteella tein Fair Isle -säärystimet ja toisessa säärystimessä on pohkeen kohdalla niiin kireään vedetty langat kuviossa, että hyvä kun mahtuu jalkaan!

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.