SLIDER

Winter Rose -lapaset ja punavalkoinen kauluri - Mittens and cowl


Tein nämä lapaset ja kaulurin äidilleni joululahjaksi jo muutama vuosi sitten. Näitä ei ole kuitenkaan koskaan esitelty, joten laitoin asusteet päälle ja lähdin kävelylle merenrantaan. Eipä uskoisi tällä hetkellä, että näistä kuvien ottamisista ei kovin kauaa aikaa ole!Lapasten ohje on Winter Rose Gloves Drops Designin sivuilta. Käytin lankavarastossani olleita punaista Novitan 7 veljestä ja vaaleanharmaata Impivaara-sukkalankaa. Malli oli kiva tehdä ja näiden ohjetta on minulta kyselty, joten luulen, että monen mieleen on tämä kuvio. (Pikkuvinkki, jos joululahjoja ajattelit itse tehdä!)Punavalkoiseen kauluriin on käytetty jämälankavarastoni punaista ja valkoista Novitan Huopasta ja Viking Garnia ja taitaa siellä olla jotain muutakin Novitan paksumpaa villalankaa joukossa. Ohje on sama vanha, jota esittelin jo tässä bling bling -kaulurissakin eli Novita Syksy 2013 -lehdestä. Ei ole valitettavasti saatavilla Novitan nettisivuilla. Ohje on todella helppo, pelkkää oikeaa ja nurjaa parin kerroksen välein. Kiva tehdä vaikka telkkaria katsoessa tai reissussa. Luulen, että näitä kaulureitakin mieluusti moni ottaisi lahjaksi vastaan, joten tässä samalla tuli kerrottua pari joululahjavinkkiä. 🎄PS. Jos kaipailet muita lahjavinkkejä jouluksi, niin kurkkaapa sivun yläkulman JOULU-kategoria, jonka olen sinne nyt lisännyt. Sieltä löytyy aiempia juttuja, joita olen jouluksi tehnyt.

In English:


I made these mittens and cowl to my mother as a Christmas gift a few years ago. However, these have never been introduced on the blog, so I put on the accessories and went for a stroll to the seaside. You would not believe that it is not that long ago that these pictures were taken!

The pattern for these Winter Rose Gloves can be found on Drops Design website. I used red Novita 7 Brothers and light grey Impivaara sock yarn. Some people have already asked for the pattern so I think this could be a useful tip for Christmas gift.

The red and white cowl has been made of Novita's Huopanen and Viking Garn and there is also Novita's thicker wool yarn if I remember correctly. The pattern is not available on Novita's website, only in the Novita Autumn 2012 magazine which cannot be found in English. However, the pattern is very easy, just knit two rows in one colour, and purl two rows in another. I think that these cowls would be welcomed by many as a gift, so here is at the same time a couple of Christmas gifts tips. 🎄

PS. If you are interested in other tips for Christmas gifts, please have a look at the category CHRISTMAS that can be found on top of this page.

8 kommenttia

 1. Todella kaunis setti! Ihailen niin kovin kuvioneulesinniäsi, kun itse en tahdo jaksaa keskittyä siihen yhtään, ja sinä teet niitä tuon tuosta. Ja maisemiin viitaten, niin totta- näyttää niin kuin kuvat olisi otettu vähintään kuukausi sitten. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Tykkään tehdä kirjoneuletta, kun siinä on haastetta ja on hauska yhdistellä eri värejä. Kyllästyn helposti, jos on yhtä ja samaa tehtävänä. Taidanpa muuten tänään ottaa kuvia näissä samoissa maisemissa, kun täällä on lunta maassa ja pimeää ja harmaata. On jännä, miten nopeasti tähän vuodenaikaan näkymät muuttuvat!

   Poista
 2. Onpa kauniit! Oot kyl tosi taitava. Ootko uudistanut blogiasi jotenkin? Uusi template? Vai sekotanko nyt johonkin toiseen...? Tosi kivalta näyttää joka tapauksessa. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna! 💛 Joo, ostin uuden templaten blogiini tuossa joskus kesän tienoilla. Parempi tämä on tosiaan kuin vanha mutta täytyy katsoa vielä, miten voisi parantaa. Logon ehkä tarvitsisin. Kukahan suunnittelisi sellaisen...? :)

   Poista
 3. Ihana setti tosiaan! Värit jouluiat, mutta ei kuitenkaan liian. Ja maisemat tosiaan näyttää ihan syyskuulta. Miten miusta jo tuntuu etten ole nähnyt aurinkoa kunnolla kuukausiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! Eipä sitä aurinkoa paljon ole nähtykään viime aikoina!

   Poista
 4. Kiitos joululahjavinkeistä. Ihanat lapaset ja tuubihuivi. Tuo tuubihuivi vaikuttaa tosi nopealta kutoa. Piristävän ihanat kuvat, aivan käsin kosketeltava kontrasti jouluisten käsitöiden ja kesäisen ilman kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! Kyllä se onkin nopea tehdä ja mikä parasta, voi hävittää eripaksuisia jämälankoja siihen. Harmittaa, kun lauantaina vanhempieni luona kyläillessä oli niin hieno sää enkä ehtinyt käydä tuolla rannassa kuvaamassa ja sunnuntaiaamuna, kun oli lunta satanut maahan ja olin juuri lähdössä kameraa ulkoiluttamaan niin vettä alkoi sataa ihan täysillä. Siihen jäi talvisemmat kuvat noista lapsuudenmaisemistani ottamatta. Saas nähdä, saako yhtään jouluisia kuvia otettua ennen joulua. Täällä Helsingissä on ihan pimeää, märkää ja harmaata aina vaan.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.