SLIDER

Tappara on terästä - tai terässä


Tein joitakin vuosia aiemmin kaverini miesystävälle Tappara-sukat mutta nyt ne olivat päässeet kulumaan puhki, joten oli aika saada uudet sukat.

Tappara-villasukat
Koko: 45
Logon ohje: Viiriäisenpesä
Puikot: 3,5 ja 4 kirjoneuleessa
Lanka: Novita 7 veljestä oranssi (278), valkoinen (011) ja laivastonsininen (170). Langanmenekki 144 g.


Edelliskerralla tein oranssipohjaiset sukat ja nyt päätettiin väriksi sinisävyiset sukat. Oranssia lankaa minulla oli omissa varastoissani mutta sinistä ja valkoista piti ostaa. Valkoinen lanka tuli kotiinkuljetuksella Prisman ruokaostosten kanssa mutta siitä kaupasta oli laivastonsininen silloin loppu, joten piti metsästää pidempään sinistä lankaa. Oikea sävy löytyi mökiltä lähikaupasta, mutta silloin Novita oli jo siirtynyt pienempiin 100 g keriin ja koska mies oli lankaostoksilla, en osannut ohjeistaa tuomaan kahta kerää, kun kuvittelin vielä kerien olevan isompia 150-grammaisia. Eihän nimittäin sadasta grammasta riitä miesten 45 koon sukkiin lankaa tarpeeksi!

Niinpä päädyin tekemään raidoitusta pidemmälle, jotta sain sinistä lankaa säästettyä, ja kuvio tuli jalkapohjan teräosaan valkoiselle pohjalle niin erottui vielä paremmin.

Sukkien logon neulontakaavio on haettu Viiriäisenpesä-blogista. Sukat on muuten neulottu Novitan perussukkaohjeella raidoittaen seuraavasti: oranssi 2 kerrosta, valkoinen 2 kerrosta, oranssi 2 kerrosta, sininen 4 kerrosta. Logonauhan kohdalle tein yhden ylimääräisen silmukan ja neuloin puoli kokoa isommalla puikolla, jotteivät logot kiristäisi liikaa. Tein kirjoneuleen myös siksi terään, jotta se tuntuisi vähiten kiristävältä.


Langanmenekki tänä vuonna valmistuneissa töissä: 1188 g + 144 g = 1332 g

Tällä postauksella osallistun myös Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteeseen, jossa tällä viikolla teemana on oranssi


13 kommenttia

 1. Todella hienot sukat!

  VastaaPoista
 2. Kyllä kelpaa Tappara-fanin noissa sukissa kulkea.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 3. Oi, kuinka kivat! Ihana vielä se, että edelliset kuluneet puhki. Varsin toivotut sukat taitavat ollakin.

  VastaaPoista
 4. Fabulous socks, love the colours.

  VastaaPoista
 5. Tunnusta väriä! Voisin ottaa nuo, vaikka en Tappara-fani olekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole minäkään... enkä edes oikein koko jääkiekkoa seuraa! :D Silti on tullut tehtyä jo useammankin lätkäjengin logoissa vaikka mitä töitä.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.