SLIDER

Snowdrop - Lumikello-mekko


Ostin aikoja sitten käsityömessuilta kirjakaupan alemyynnistä viidellä eurolla Helga Isagerin Neuleiden neljä vuodenaikaa -kirjan sen kansikuvan mekon ohjeen takia. Tuo on ollut to do -listallani siis jo pitkään mutta nyt tänä keväänä kaivoin vihdoin vuosia sitten Novitalta tilaamani puuvillaiset Miami-langat ja otin työn puikoille (toukokuun keskeneräiset). Neuloin siis paksummalla yksinkertaisella langalla enkä ottanut kahta eri lankaa samanaikaisesti neulottavaksi kuten ohjeessa.

Snowdrop - Lumikello
Suunnittelija: Helga Isager
Koko: XS
Lanka: Novita Miami valkoinen (011). Langanmenekki 310 g.
Puikot: Pyöröpuikot 3,5 mm ja 5 mm


Puuvillaista lankaa oli ihana neuloa kesäkuumallakin. Lisäksi pitsikaarrokkeen jälkeen tässä ei paljon muuta tarvinnut muistaa kuin lisäykset joka 16. kerros, joten sopi hyvin lomaneulomiseksi.

Kirjassa oli ohje S-kokoiseen mekkoon mutta muokkasin ohjetta itselleni XS-kokoon sopivaksi. Suurin muutos olikin rinnanympäryksen pienentäminen, jonka tein pitsikaarrokkeen jälkeen jättämällä silmukkamäärän kaksinkertaistamatta etupuolella. Näin etupuolesta tuli toki myös tyköistuvampi.


Muutoin tein ohjeen mukaan vielä lisäykset alaspäin mutta sitten jälleen heti viimeisen lisäyskerroksen jälkeen lopetin neulomisen ja tein vain enää pitsikerrosviimeistelyn. Näin sain lyhyemmän ja itselleni siten sopivan mittaisen mekon. 

 Vielä pieni laskumerkintä eli langankulutukseni tänä vuonna: 878 g + 310 g = 1188 g.

10 kommenttia

 1. Kaunis mekko ja sopii kantajalleen hienosti ☀️❤

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Kauniit ovat kuvatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Jouduin nyt poistamaan alkuperäiset kuvat ja laittamaan muokatut tilalle. Löysin nimittäin useita sivustoja, joissa oli käytetty minulta varastettuja kuvia laittomaan kaupalliseen toimintaan. Täytyy tehdä nyt muokkauksia blogieni kuviin enemmänkin.

   Poista
  2. Kyllä vain valitettavasti. Inhottavaa, kun oma naama näkyy sivustoilla, joissa kaupataan minun tekemiäni vaatteita mukamas, siis blogista varastetuilla kuvilla.

   Poista
  3. Onpa harmi. Meillä taisi olla aikaisemmin jo tästä puhettakin, että näin on monelle (kuten minullekin) käynyt. Ärsyttävää.

   Poista
  4. Mitä muuten olet itse tehnyt asialle, saitko kuvia pois noilta sivuilta vai annoitko olla? Minä tein ilmoituksen noista sivuista, mutta mietin, että pitääkö vielä jotain muuta koettaa asialle tehdä.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.