SLIDER

Toukokuun keskeneräiset


Taas on kuukausi kulunut ja on aika keskeneräisten keskiviikolle! Sitten viime kuun olen aloittanut kaksi uutta työtä: toinen on Snowdrop-mekko  Helga Isagerin Neuleiden neljä vuodenaikaa -kirjasta. Minulla on ollut tämä mekko jo pitkään mielessä mutta en ole saanut aikaiseksi ottaa puikoille. Vaan nytpä keksin, mihin käytän jo vuosia sitten ostamani vitivalkoisen Novita Miami -langan. On mielestäni ihan onnen omiaan tähän mekkoon tuo puuvillalanka. 


Mekko-ohjeissa on pienin koko S-koko, joka on minulle selvästi liian iso. Aloitin ihan ohjeen mukaan kaarrokkeen jälkeen eli kaksinkertaistamalla silmukkaluvun etukappaleen puolella mutta kun sovitin sitä, huomasin, että siitä tulee aivan liian pussittava XS-kokoiselle naisihmiselle. Joten purin tuon tekemäni kaarrokkeeseen saakka ja otin vain saman määrän silmukoita puikoille kuin kaarrokkeen jälkeen oli ja jatkan nyt tekemällä lisäyksiä normaalisti ohjeen mukaan. Toistaiseksi on näyttänyt paremmalta päällä ja mahtuu päälleni noinkin. Raportoin sitten jatkossa, miten kävi!


Toinen työ, jonka otin puikoille, on välityö nimeltä veljen villasukat. Veljeni käyttää talvisin pelkästään villasukkia ja olen monena jouluna neulonut hänelle lahjaksi mitä erikoisempia kirjoneulesukkia, vaan nyt äitini vinkkasi, että ihan perussukkia olisi veli nyt vailla. Joten nappasin harmaata 7 Veljestä Impivaaraa lankavarastostani ja aloin tehdä hyvin joustavaa perussukkaa, jossa on siis päällispuoli joustinneuletta.


Sitten on vielä tämä äidilleni tuleva neuletakki, joka ei ole enää ihan niin keskeneräinen. Se odottaa päättelyä ja nappien ompelua sekä kunhan pääsen äitiäni tapaamaan, haluaisin, että hän sovittaisi takkia päälleen ensin, jotta voisin katsoa hihan pituudet. Ne ovat nyt mielestäni liian pitkät mutta koska en ole koronakaranteenin takia voinut häntä kolmeen kuukauteen nähdä, niin en ole voinut tätä nyt tehdä valmiiksi. 

Minkälaisia keskeneräisiä töitä sinulla on? Viime postauksessa kerroin, että olen ottanut tarkasteluun nyt jo valmiita töitä sillä silmällä, että meneekö osa suosiolla purkuun vai löytävätkö uuden kodin jostakin. Itse jouduin purkamaan edellisessä keskeneräisten keskiviikossa aloittamani pitsisukat, koska kuvio meni täysin pieleen telkkaria katsoessani enkä saanut korjatuksi purkamatta. Harmitti jälleen kerran, nuo olivat nyt kai neljännet villasukat tänä vuonna, jotka olen purkanut aloitettuani. Jostain syystä nyt ei mene ihan putkeen neulomukset. Ompelut olenkin ihan joutunut jättämään, koska on ollut aikamoinen hässäkkä talon myynnin kanssa ja nyt alkavat sitten pakkaukset painaa päälle - kunhan vain ensin löytyisi uusi koti; kuukauden kuluttua pitäisi kuitenkin tämä talo olla jo tyhjennetty uusia asukkaita varten... Pieniä paineita siis täällä. Mutta onneksi on kesä!


12 kommenttia

 1. Kaunis mekko tulossa, toivottavasti muokkaus onnistuu ja tulee hyvän kokoinen! Ja pidän peukkuja myös asuntokuvioille! Ja kun kerran kysyit kuulumisia, niin mun käsityöelämä on ollut kohta kaksi vuotte retuperällä: tikuttelen kyllä iltaisin välillä jotakin, mutta töiden valmistumisessa kestää niin kauan, että ehdin muuttaa mieltäni siitä, mitä oikein haluan tehdä ja sitten ne jää kesken... Nyt yksi kesäneule on enää toista hihaa vaille, joten toivoa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katarimaria! Monesti olet käynyt mielessä, että mitähän sulle kuuluu. Instassa sitten olen vaklannut, kun joskus päivität siellä. :D Pistähän kesäneule vaikka instaan niin näen, minkälainen tuli!

   Poista
 2. Miami on mukavan tuntusta iholla ja mukavaa neuloakin. Olen tehny siitä joskus pitkiä liivejä.
  Ai keskeneräisyyksiä... no. Löytyyhän niitä. Osan olen jo täysin hylännyt mielestä, mutta yks virkattu nk. villatakki vähän harmittaa, kun niin innolla sen alotin ja melkein valmiiksikin sain, mut nyt roikkuu tuola pussissa oottamassa..niin..en tiedä edes mitä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on yksi virkattava takki ollut jo pari vuotta korissa. Meinasin sen kerran jo purkaa ja sitten annoin uuden mahdollisuuden. En tiedä, oliko järkeä, koska siellä se edelleenkin odottaa. Pelkään, että siitä tulee liian iso tai jotain. Ja sitten on taas yksi työ tullut tehtyä turhaan.

   Poista
 3. Onpa ihana mekko tulossa :)

  VastaaPoista
 4. Kesken on Luotolainen, huivi Myrskylintu ja Suomen leijona ryijy. Myöskään kesäsormikkaat eivät ole valmistuneet paitsi ensimmäinen (oikea) mutta se onkin liian paksusta langasta. Vasenta en sitten teekään eikä tuo lanka riittäisikään. Ostan mieluummin nyt ohuempaa lankaa ja aloitan tämän projektin kokonaan alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullapa on monta työtä kesken! Sormikkaissa on varmaan aikamoinen homma!

   Poista
 5. Perussukat ja vielä harmaana ovat niin ♥!

  Ymmärrän, jos neulomukset eivät oikein edisty. Itellä ainakin tahtoo käydä niin, että kun elämä hetittää oikein kunnolla kuperkeikkaa, siirtyy kaikki kireydet käsien myötä lankoihin eikä mikään oikein suju. Kuitenkaan ilman puikkojen heilutteluakaan en osaa olla, niin niissä hetkissä yritän tehdä jotain niin simppeliä, mahdollisesti jotain tuttua ja turvallista, etten voi epäonnistua ja lisätä harmiani: palata mukavuusalueelleni, jotta jaksaisin ponnistella paremmin taas muun tuntemattoman kanssa. Tsemppiä! Olet ajatuksissa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kuule ihan sama juttu ollut, että on tuntunut, että pitää saada jotain niin helppoa puikoille, ettei paljon tarvitse miettiä! Mieli on kyllä niin ahdistunut juuri nyt, mutta toivottavasti tämä tästä kohta. Kiitos, Maarit, kovasti tsempeistä ja ajatuksista! <3

   Poista
 6. Kaikki on kesken: keltaraitaiset pikkuvillasukat, tyhjennettyjen laatikoiden keräykseen vienti, kirjahyllyjen kasaaminen, mattojen tamppaus, tavaroiden purkaminen paikoilleen... Verhot sentään tänään ripustautuivat pienellä avustuksella seinälle. Ja vaikka tuntuukin siltä, etteivät asiat edisty, niin kyllä ne jollain tavalla pienesti etenevät.

  Jaksuja sinne, kyllä se koti löytyy :D Tai toivottavasti on jo löytynyt kun tätä kirjoittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no, toden totta, täälläkin on ihan kaikki kesken! Ei ole vieläkään uutta asuntoa: meillä on perheen sisällä ristiriitaisia toiveita ja ajatuksia, joten on vaikea löytää nyt hyvää asuntoa. Voi olla, että pitää tehdä kompromissiratkaisu vaikka vuodeksi ja katsoa ensi kesänä tilanne uudestaan. Kiitos paljon jaksuista! :)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.