SLIDER

Keväinen Aino-mekko


Kässähamsterihaaste on pakottanut minut tekemään loppuun keskeneräisiäkin töitä, kuten tämän Aino-mekon, jonka ompelun aloitin jo vuosi sitten.Mekon kaava on kirjasta Mekkotehdas aikuisille ja mekko sujui kirjan ohjeiden mukaan ihan mainiosti mutta sitten tuli vaihe, jossa minun piti ommella piilovetoketju ja siitä tuli ensimmäiset ongelmat. En nimittäin ole koskaan ommellut edes tavallista vetoketjua aiemmin. Ihan ensiksi minun piti käydä ostamassa ompelukoneeseeni piilovetoketjupaininjalka ja tietysti se vetoketju. Sitten loppui rohkeus, kunnes tässä yhtenä päivänä otin itseäni niskasta kiinni ja hain ohjeet netistä, miten se piilovetoketju oikein ommellaan, kun en ihan siitä kirjastakaan asiaa ymmärtänyt. Koska minulla on paljon kolmiuloitteisuushahmotusongelmia, tarvitsen jonkun näyttämään vierestä tai sitten todella rautalangasta väännetyt ohjeet. Sellainen löytyi täältä Kodin kuvalehden sivuilta.


Uskomatonta kyllä onnistuin tuon ohjeen avulla ompelemaan piilovetoketjun vallan hienosti mutta valitettavasti en tajunnut, että se olisi pitänyt asettaa paljon ylemmäksi, joten pääntielle jäi jonkun verran tyhjää. Ratkaisin tämän repsotusongelman sitten ompelemalla pienen hakasen tuonne ylös. Opettelin tätä mekkoa varten myös tekemään itse vinokaitalenauhaa. Sitä jäikin iso rulla vielä varastoon. Olisi pitänyt myös ensin tarkistaa, miten tuon pääntien kohdalla vinokaitaleen kanssa menetellään, koska nyt jouduin vain kääntämään päät nurjalle puolelle ja ompelemaan kiinni mutta tämä onkin nyt tällainen harjoitusmekko. Kangas on verhokangasta, jonka ostin UFF:stä  reilu vuosi sitten. Tykästyin tähän keväänvihreään väriin alun perin mutta jää nähtäväksi, onko väri itselleni kuitenkaan ihan sopivin. A-linjainen mekko on kuitenkin tosi kiva ja rento päällä! Myös Aino-mekkoon kuuluvat taskut ovat hauska lisä.
18 kommenttia

 1. Kiva oli lukea mekon ompelun onnistumisesta. Vetoketjun kun handlaa niin pystyy ommella jo paljon erilaisia vaatekappaleita. Tykkään myös mekon kauniista vihreästä väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Olen ihan liian pitkään tätä hommaa jo vältellyt. Jopa tuon kankaan kohdistukset onnistuivat mielestäni hienosti hihojen suhteen!

   Poista
 2. Tosi kiva lopputulos ja ihanan värikäs mekko! Näyttää hyvältä sun päällä! Ihailen sun sinnikkyyttä vetoketjuharjoitteluissa. Minäkin tein tästä mekosta harjoituskappaleen lakanakankaasta, mutta minulle malli ei sopinut ollenkaan. Tykkään kyllä mekon yläosasta ja taskuista, mutta minulle noin a-linjaisessa mekossa on liikaa kangasta. Katsotaan nyt, muokkailenko mekkoani vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati! Mulla oli vähän sama ongelma aluksi. Tuntui siltä, että se on liian väljä minun makuuni mutta katsotaan nyt, miltä se käytössä alkaa tuntua. :)

   Poista
 3. Siitähän tuli nätti ja hieno onnistuminen vetoketjun kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja löytyihän se kommentti, tarkistusta odottamassa. Pahoitteluni! Jostain syystä oli mennyt ihan ohi!

   Poista
 4. Hieno mekko, käyttöön vaan. 😊Väri on ihanan keväinen ja sopii mielestäni hyvin Sinulle. Tuo kuvailemasi ompeluprosessi sopisi hyvin myös minulle. Hahmotusongelmissa turvaudun usein lopulta anoppiini (ensin voin yrittää kysellä mieheltäni 🙃).

  VastaaPoista
 5. Mielestäni kommentoin jo aikaisemminkin, viime viikolla, mutta otetaanpa uusintana, jos se katosi jonnekin... :) Että hana mekko, tykkään kovin tuosta mallist, ja mahtava homma, että vetoketjun ompelu onnistui noin hyvin. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Taisi kommentti kadota jonnekin netin syövereihin, ainakaan blogiini asti se ei päätynyt. Mukavaa viikkoa sinullekin! :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Oh, thank you so much! I am quite pleased with it myself, too!

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.