SLIDER

Oliivinvihreä paksu saumaton neuletakki


Aloitin jo syksyllä tämän paksumman villatakin neulomisen, kun ihastuin Suuri Käsityö -lehdessä näkemääni ohjeeseen. Muhkea villatakki neulottiin ylhäältä alas saumattomasti, joten sehän oli otettava puikoille. Minulla oli lisäksi pitkään ollut jemmassa oliivinvihreää Novita Isoveli-lankaa, jolle en ollut muuta käyttöä keksinyt ja ajattelin, että oliivinvihreä takki voisi olla kiva! Lisäksi minulla oli samanväristä Novita 7 Veljestä -lankaa, jonka arvelin paikkaavan Isoveli-langan vajetta näin isossa työssä. Sain työn valmiiksi jo maaliskuun puolella, mutta sen kuvaaminen jäi, kun ensin ajattelin, että se pitäisi höyryttää tai vähintään kastella ja kuivata ennen kuvaamista. No, en saanut aikaiseksi ja tuli kaunis kevätpäivä, joten takki on nyt vain vedetty viimeistelemättä päälle. (On langanpäät sentään päätelty ja kainalosaumat ja taskut sekä napit ommeltu.)


Oliivinvihreä saumaton neuletakki
Suunnittelija: Teija Kolehmainen ja Lea Petäjä
Ohje: Suuri Käsityö 8/2020, malli 20
Puikot: 5 mm ja 6 mm pyöröpuikot, pituus 80 cm ja 5 mm ja 6 mm sukkapuikot
Napit: 6 ruskeaa vintagenappia nappivarastoistani
Lanka: Novita Isoveli keltavihreä (334) ja 7 Veljestä (334)
Langanmenekki: Isoveli-lankaa n. 300 g, 7 Veljestä-lankaa kaksinkertaisena n. 450 g. Yhteensä 750 g.


Isoveli-lanka riitti siis vain aivan alkuun tuonne jotakuinkin kainaloihin saakka. Sitä oli lisäksi kahta eri erää, joten värisävy vaihteli aika paljon. Kun otin sitten seiskaveikan kaksinkertaisena korvaamaan Isoveli-lankaa, vaihtui jälleen värisävy vielä vihreämmäksi. Onnekseni sävyt kulkivat sattumalta tasaisesti vaaleammanvihreästä tummempaan oliivinvihreään. Tiedän, että yleensä kaksi Nalle-lankaa vastaisi Isoveli-lankaa mutta en huomannut suurta eroa, vaikka käytin seiskaveikkaa. Aavistuksen paksumpi siitä toki tuli mutta ei merkittävästi. 


Ongelmaksi muodostui enemmänkin se, että vaikka olin valinnut XS-koon, oli neuletakki malliltaan jo aika väljä ja minun päälläni se tuntuu roikkuvan kuin säkki. En myöskään tykännyt hihan muodosta, koska se on tuommoinen pussittava eikä istuvampi. Minulle tulee liikaa mieleen 1980-luvun vaatteet, minkä kauden olen itse elänyt nuorena. Tiedän, että nyt kasarimuoti on taas hip ja in, mutta kun se ei pukenut minua silloinkaan niin miksi nytkään. Eräskin koulukaverini totesi luokkakokouksessa kymmenen vuotta lukion jälkeen minut ensimmäistä kertaa nähdessään, että "Oletko aina ollut noin pieni?" Minä nimittäin uppouduin niihin liian suuriin vaatteisiin ja näytin ilmeisesti aika pyöreältä, vaikka olen aina ollut samanpainoinen kuin nytkin. Niin voi käydä, kun käyttää liian suuria vaatteita....


Pitääkin nyt todella miettiä, että jääkö tämä neule omaan vaatekaappiin lainkaan vai menisikö se sellaiselle, jolle se  paremmin sopisi! (Minulla taitaa lisäksi olla juuri oikea henkilö mielessäkin...) Toisaalta tähän kyllä tottuu ja kuvissa näyttää itse asiassa oikein hyvältä - enemmänkin se on kai tuollainen tuntuma, mikä on, kun vaate on päällä. Mutta shaalikaulus on ihana ja muutenkin kiva konsepti tällainen paksu neuletakki!



2 kommenttia

  1. Oliivinvihreä tuo kyllä todella hyvin siun hiusten värin esiin :D
    Mutta jos on jo saaja valmiina ja itse epäröi, voi antaa paidan eteenpäin ja tehdä itselleen jotain muuta, heheh.

    Aika veikeä tuollainen iso neuletakki, juuri mahtava uppoamistakki - rakastan liian isoja huppareita sekä villapaitoja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hiusten värin tulee kyllä kivasti esiin oikeiden värien kanssa! :) Kuvissa tuo takki näyttää itse asiassa paljon paremmalta kuin miltä se tuntui päälläni, kun ekaa kertaa käytin. Itsekin halusin sellaisen isomman väljähkön neuleen alun perin mutta tuntuu, että siitä tuli kuitenkin vähän liian iso. Pitää tehdä joku ylisuuri villapaita kyllä itselle ainakin.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.