SLIDER

Saumaton perusneulepusero liukuvärjätystä langasta


Narsissipaitani on nyt valmis! Puserosta tuli ihan sattumalta pääsiäispaita, kun liukuvärjätty vironvilla, jonka pakkasin pääsiäiseksi mukaani mökille, osoittautui aivan narsissinväriseksi. 

Naisen saumaton perusneulepusero
Suunnittelija: Jonna Hietala
Koko: XS
Puikot: 4 mm ja 3,5 mm pyöröpuikot sekä 4 mm ja 3,5 mm sukkapuikot
Lanka: Aade Lõng Artistic yarn (vihreä-keltainen)
Langanmenekki: 215 g (keittiövaakani mukaan - ei välttämättä tarkka)Ohjeesta poiketen tein puseron numeroa pienemmillä puikoilla, koska Virosta ostamani lanka on ohuempaa kuin ohjeeseen valittu lanka. Käsialani on muutenkin löysempi, joten arvelin, että tuloksena olisi ehkä hieman tyköistuvampi neule. Lisäksi en kääntänyt puseroa nurinpäin vaan käytän ihan oikeinpäin. Resorin tein tavalliseen tapaan yksi oikein, yksi nurin enkä kiertäen oikein. 


Liukuvärjätyn langan kohdalla pitää ottaa huomioon hihojen teko eli katsoa langan raportti niin, että saa aloitettua hihat samasta kohdasta väriraporttia. Minä aloitin aavistuksen verran liian keltaisella hihat, mutta koska molemmat ovat identtiset nyt, niin eipä se pieni raita haittaa.


Tämä Jonna Hietalan suunnittelema pusero on loistava malli, sillä tässä tehdään ensin takakappaleen muotoilut, ennen kuin yhdistetään pyöröillä neulottavaksi. Tällä tavalla puserosta tulee istuvampi ja hyvin helpolla tavalla! Mallia voi myös muunnella helposti muihin pintaneuleisiin tai kirjoneuleisiin. Varmasti teen toisenkin puseron tällä mallilla. Nämä liukuvärjätyt vironvillat ovat kyllä myös niin huikeita väreiltään. Minulla on vielä montaa muutakin erilaista värisävyä vyyhdeissä odottamassa, että keksisin jotain niistä. Huivejahan näistä on paljon tehty mutta minua on kiinnostanut käyttää näitä muihin töihin. Olen aiemmin neulonut neuletakin toisesta vihreän värisävystä, jonka olin näköjään kyllä vitosen puikoilla neulonut ja neulos on nyt takin pestyäni oikein hyvän näköinen, joten olisi sekin ollut mahdollinen. 


Tätä paitaa ei ole nyt lainkaan kasteltu eikä höyrytetty vaan vedetty suoraan päälle, koska sattui hyvä kuvauspäivä ja sain kuvaajan houkuteltua mukaani. Paidasta tulee vielä paremman näköinen, kunhan saan aikaiseksi viimeistellä sen muutenkin kuin päättelemällä langanloput ja kainalosaumat!


Nyt sataakin ulkona lunta, joten puseroa voi ihan hyvin käyttää vaikka toppaliivin alla vähän viileämpinä kevätpäivinäkin, eikä pelkästään syksyllä tai talvella!

6 kommenttia

 1. Todella kaunis ja iloisen värinen. Minua aina mietittytänyt pisteleekö tuo vironvilla iholla noin puseroksi neulottuna. Lankaa oli itselläkin varastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tuossa alla pitkähihainen puuvillapusero. Sen läpi ei pistele. Aiemmin tätä murehdin itsekin, sillä tein neuletakin vironvillasta ja se pisteli ensin kovasti. Sitten pesin takin villapesuaineella koneessa ja siitä tulikin pehmeä ja todella kivan tuntuinen! Suosittelen siis kokeilemaan villaisen vaatteen pesua. Tuossa Jonna Hietalan ohjeessa neuvottiin laittamaan kasteluveteen tilkka Fairyä ja painelemaan kuivaksi pyyhkeen sisällä. Se voisi varmaan myös auttaa asiaa.

   Poista
 2. Vau, onpa hieno! Enpä ole koskaan liukuvärillä neulonut villapaitaa, mutta näyttää todella kivalta! Tuolla samalla ohjeella pitäisi itsekin neuloa joku paita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tätä ohjetta. On todella helppo ja tulee hyvä!

   Poista
 3. Tulipa paidasta todella kiva! :3 Myös raidoituksen onnistumisesta saat aplodit, se on aina ihan oma hommansa liukuvärjätyn langan kanssa.

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.