SLIDER

Huhtikuun käsityösaldo


Huhtikuussa sain valmiiksi pääsiäispaitani ja harmaan neulemekon. Mekkoa en kuitenkaan ole vielä saanut kasteltua ja kuvattua, joten sen esittely jää ensi kuuhun sillä sen helma kupruilee sen verran, etten kehtaa sitä viimeistelemättä päälleni pistää. Sentään oliivinvihreä neuletakin sain blogiin, kun laitoin sen myös ihan sellaisenaan päälleni kuvausta varten. Muutoin olisivat sekä neuletakki että paita vieläkin odottamassa esittelyä. Miten onkin nyt jotenkin vaikea saada itsestään irti moiset pikkuseikat? Minulla on jopa yhdet napit olleet odottamassa toiseen neuletakkiin nappilistaan ompelua jo vaikka miten pitkään, mutta en vain jaksa.


Lankaa on tänä vuonna kulunut jo huima määrä. Viime kuussa saldo oli 1300 g ja nyt valmiita blogissa esiteltyjä töitä siihen päälle 750 g + 215 g = 2055 g! Tänä vuonna olen ostanut vain 200 g lankaa. Nyt kun taas tein vähän inventaariota langoistani, niin siitä huolimatta lankaa on kuusi isoa laatikollista ja kaksi pienempää päälle. Ostokieltoni siis jatkuu, paitsi jos on tarve jollekin tietyn väriselle langalle. 

Tähän loppuun vielä yksi ikävä asia: Minulla on ollut viime aikoina hieman ristiriitaisia tunnelmia tästä bloggaamisesta, koska kuviani on varastettu blogistani paljon huijaussivujen käyttöön. Pohdin tämän mielekkyyttä, koska ei ole kivaa, että oma naama näkyy kaiken maailman sivustoilla, missä kaupataan olemattomia tuotteita. Jos siis törmäät nettisivuihin, joissa on minun tekemiäni neuleita ja vaatteita mukamas myynnissä, niin ne ovat tosiaankin huijarisivustoja. Yleensä ne ovat .de-päätteisiä tai .ru. Joskus ne on naamioitu joksikin toiseksi sivuksi, mitä klikkaamalla pääsee näille sivuille sitten. Olen niistä tehnyt ilmoituksia Googlelle ja suoraan näihin "yrityksiin", mutta en usko, että siitä hirveästi apua on. Pinterest-tilini olen poistanut, koska sieltä selvästi lähtee kuvia näille sivuille. Minulla oli aiemmin nimittäin tämä sama ongelma ja silloin sain lähes kaikki sivut pois Googlen ilmoitusten jälkeen ja olin poistanut Pinterest-tilini tämän takia. Nyt jokin aika sitten loin uuden tilin Pinterestiin ja lisäsin sinne kaikki kuvat, jotta niistä olisi ideaa muillekin käsityöläisille mutta lähes saman tien tämä ongelma lähti aivan lapasesta ja löysin kuvani useilta kymmeniltä sivustoilta. Kuvien SEO (search engine optimization) eli hakukoneoptimointi ei ole yksinomaan hyvä asia, sillä niiden hakusanojen avulla selvästikin kuviani on imuroitu. 

Yritän nyt kiinnittää myös tähän huomiota enemmän. Pyrin esimerkiksi jatkossa välttämään laittamasta kuvia, joissa näkyvät kasvoni. Muiden ihmisten kasvokuviahan en ole koskaan blogissani julkaissut, vaikka joku muu olisi toiminut mallina käsitöilleni.  Osissa näistä huijaussivuista näkee, että ne on haettu Blogit.fi-sivustosta blogissa käytettyjen tunnisteiden kautta. Tämä on todella harmillista, sillä Blogit.fi-sivusto toimii mielestäni muuten loistavana hakemistona eri blogeille. En myöskään ole yksin taistelemassa tämän ongelman kanssa, vaan muutkin bloggaajat ja vaikuttajat ovat joutuneet samanlaisen varkauden uhreiksi. Lue vaikka Villa Nannan tai Helmi Hytin postaus aiheesta. Ollaan siis varovaisia täällä netissä liikkuessa ja muistetaan itsekin hyvä nettietiketti! 

Mutta nyt haluan toivottaa hyvää vappua! Palaan taas toukokuussa keskeneräisten töiden merkeissä blogissa. 




10 kommenttia

  1. Tuo on kyllä niiin kamala seikka tässä bloggaamisessa :( Ja ihan samalla niitä varastetaan instagramistakin :( Miten muuten sait selville että kuviasi on noilla sivustoilla?

    Ootpa saanu paljon kivoja juttuja neulottua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan ihan joka paikasta tosiaan niitä kuvia viedään. Tein Google-haun blogin nimellä ja löysin aika yllättävistä paikoista kuviani. Löytämistä on tietenkin helpottanut se, että olen kuvani nimennyt blogini nimellä myös.

      Poista
  2. Kauniita neuleita 🤍 Nuo huijaussivustot ovat todella ikävä juttu. Omia tekeleitänikin näkyy olevan jonkun "amerikkalaisen käsityökaupan" sivuilla myynnissä. Toivottavasti kukaan ei niihin haksahda. Siitäkään ei ole apua, että nimensä kuvaan laittaa. Yritän vähentää englanninkielisten hakusanojen laittamista ja muutenkin noita hakusanoja, koska niitä ne tosiaan käyttävät. Siinä myös yksi syy, että kasvokuvia (en omia enkä toisten) julkaise koskaan.

    Aika kummaksi on tämä maailma mennyt.
    Mutta siitä huolimatta aion edelleen pitää rakkaista harrastuksistani (käsityöt, blogi, insta) kiinni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä on tosi kurjaa. Ei edes auta, että käyttää pelkkiä suomen kielen hakusanojakaan, koska noilla sivustoilla löytyy myös ihan niiden avulla haettuja kuvia. Olen nyt nimennyt kuvani vain blogin nimellä ja jollain epämääräisellä tunnisteella, joka ei kerro kuvasta mitään. Vesileimoja olen käyttänyt vuosikausia, mutta ne eivät varkauksia estä. Tuotteita on jopa myyty ikään kuin Craft Candidate -tuotemerkin alla!
      Mutta kyllä minäkin tulin siihen tulokseen, että tämä on kuitenkin kivaa, enkä aio luovuttaa tämän takia, vaan teen asian vähän hankalammaksi vaan kuvavarkaille ja joka kerta löytäessäni kuvan, teen ilmoituksen Googlelle ja uhkailen yrityksiä raastuvalla. ;)

      Poista
  3. Ihanan muhku tuo neuletakki, menee varmaan takista myös. Tosi ikävä kuulla, että kuvia on lähtenyt sinullakin epämääräisille sivuille. Näin myös sellaisia tapauksia, että oli minun blogistani postauksen otsikko ja toisen ihmisen blogista kuva. Otsikkoni oli sen verran erikoinen ja useampisanainen, että tuskin olivat rosvot sitä itse keksineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ikävää kuulla tuosta! Neuletakki on tosiaan lämmin ja iso. Ehkä jopa liiankin iso minulle mutta vähän makustelen sitä vielä.

      Poista
  4. Onpa kurjaa. Nämä taitaa olla näitä somen varjopuolia, joiden kanssa tulee aika kädetön olo. Tsemppiä taisteluun!

    Olet ollut ahkera neuloja ja ihania töitä olet saanut valmiiksi. Tutulta kuulostaa myös tuo, että valmiit työt jäävät viimeistelyä ja kuvausta odottelemaan. Mulla käy todella usein juurikin noin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kati! Koetetaan vaan saada niitä töitä edelleen kuvattua. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

      Poista
  5. Hei,
    hyvä että teit julkaisun aiheesta. Tein hakukoneella vähän pöyhimistä, ja niin oli Kässäätkö'nkin kuvia jossain epäilyttävällä huijaussivulla. Onneksi on tullut nyt laitettua blogin osoite myös kuviin, koska pelkkä vesileima ei ole näemmä estänyt pikselivarkaita. Prkels sentään. Harmittaa sikana kaikkien muidenkin bloggaajien puolesta.

    Kiitos tästä infosta, toivottavasti kukaan ei ostele mitään moisilta ketkuilijoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niinpä. Minä olen tämän takia käyttänyt vesileimana koko blogin osoitetta, siinä toivossa, että se jotenkin auttaisi ihmisiä näkemään, mistä kuva on peräisin. Mutta ei se näitä huijauksia ole estänyt eikä tuskin mikään, mitä teen, tule sitä estämään. Paitsi, jos se, että lähetin poliisi- ja lakisyyteuhkauspostia joihinkin yrityksiin, koska niitä on kyllä hävinnyt netistä. :D Tai sitten se, että ilmoitin kalastelusta ja kuvien varastamisesta Googlelle, joka on sitten varmaan niitä piilottanut hakukoneesta.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.