SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Toukokuu 2021

 


Joku ehkä huomasikin, että minulla on ollut Operaatio Vihreä Lanka meneillään eli vihreän langan aktiivinen käyttäminen neuletöissäni. No, se jatkuu kyllä edelleeen mutta olipa kiva saada puikoille nyt välillä muutakin väriä, kun lapsi toivoi uutta värikästä pipoa ja kätköistäni löytyi sopivaa turkoosia akryylilankaa, villa kun kutittaa niin ettei hän halua käyttää sitä varsinkaan pipoissa. Sopivan ohjeen löysin Novitan arkistoista.


Lapsen peruspipo

Ohje: Novita kevät 2009 (arkistomalli)
Lanka: turkoosi akryyli- tms. keinokuitulanka (kirppikseltä ostettu jämälankakerä)
Puikot: 3,5 mm


Sitten minulla on toinen työ kesken, jossa on hillitympää vihreää nyt vaihteeksi. Ehkä joku muistaa Instagramissa, että postasin kuvan tästä aloittamastani paidasta - silloin siinä oli vain ruskea väri vihreän sijasta!  Huomasin, että paidan aloitus oli kiertynyt, joten purin tekemäni ja aloitin vähän myöhemmin sen uudestaan ja siinä vaiheessa päätin vaihtaa suklaanruskean langan vaalean oliivin väriseen Nalle-lankaan ja säästää ruskean toiseen työhön.


Zooey's sweater


Suunnittelija: Maria Leigh
Ohje: Interweave Knits Winter 2012
Lanka: Novita Nalle luonnonvalkoinen (010) ja vaalean oliivi (314)
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm pyöröpuikot


Edelleen kesken on lapsen turkoosi torkkupeitto ja 1960-luvun mallin virkattu takki. Voi olla, että viimeksi mainittu jää ikuiseksi ufoksi ja päätyy lopulta purkuun, mutta vielä pidän sen tuolla lankalaatikossa odottelemassa jatkoa. Aloittelin myös yhtä neuletakkia ja tein siihen harmaan resorin, mutta sitten en osannut päättää, tekisinkö sen jämälangoista vai mistä ja olen nyt kolmea eri väriversiota siihen kokeillut, mutta vieläkään en ole hyvää keksinyt. Siitä ei siis tässä vaiheessa sen enempää.


Pienen päivityksen noihin kuvavarkausasioihin huijaussivujen käyttöön (joista viime postauksessa mainitsin) haluaisin vielä tässä nostaa esille. Postaukseni jälkeen sain viestiä Googlelta, minne olin nyt tehnyt ilmoituksen kuvien copyrightsien rikkomisesta ja he pyysivät minulta dokumenttia, mikä todistaisi, että kuvat ovat minun - muuten asialle ei voisi mitään tehdä ja pahimmassa tapauksessa minua uhkaisi lakisyytökset, mikäli perusteettomasti vaatisin näitä yrityksiä poistamaan kuvat. No, eihän minulla mitään dokumentteja ole olemassa siitä, että olen kuvat ottanut - kenellä on? Ne vain ovat kamerassani ja ladattuna koneelleni. 


Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, vaan on toinenkin ja parempi keino, millä huijaussivut saadaan kuriin. Googlella on olemassa sellainen palvelu kuin Report a Phishing Page. Sitä kautta edellisellä kerralla sain ilmoitettua huijaussivut ja ne on kaikki siis poistettu. Nyt käytin aikaa ja ilmoitin taas kaikki kerralla löytämäni huijaussivustot sinne ja useita on jo ehditty poistaa. Tuota kautta saa laitettua myös kirjanmerkkeihin sellaisen laajennuspainikkeen (Suspicious Site Reporter), jolla ilmoitus helpottuu vielä entuudestaan. Suosittelen siis tutustumaan tuohon ja ryhtymään "sotaan" näitä huijaussivuja vastaan, koska tällä tavalla, jos kaikki heti ilmoittavat tuonne niin tälle ehkä voidaan vielä jotakin tehdä!

8 kommenttia

 1. Täytyypä itsekin vähän tehdä salapoliisitöitä noiden kuvien kanssa, kiitos kun kerroit tuosta sivusta! Niin, jotenkin hassua että pitäisi pystyä todistamaan itse ottamat kuvat... ööö, miten :D

  Kiva tuo paita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mahdollisimman hankalaksi on kyllä asia tehty...
   Paidasta tulee toivottavasti niin ihana kuin miltä lehdessä ollut malli vaikuttaa!

   Poista
 2. Kiitos paljon huijausasioista tiedottamisesta. Tutustuin jo tuohon sivuun, oli ainakin lyhyt lomake täytettäväksi. Ja samaa mieltä, että joukkovoimalla saisi varmaan parhaiten tuloksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! Se on tosiaan helppo etenkin, jos lataa itselleen sen napin selaimen laitaan, jota kautta voi vaan saman tien klikata, kun löytää huijaussivun! Varmasti alkaa tämä vähetä, kun ahkerasti asiaan puututaan.

   Poista
 3. Mahtavaa, kiitos! On ollut niin voimaton olo, kun kuvia näyttää olevan siellä sun täällä. Ilmeisesti sinun ansioista ne olivat nyt jo vähentyneet roimasti, sillä en enää löytänyt montaakaan blogiini viittaavaa huijaussivua. Nekin, mitkä löysin, ilmoitin. Hyvä me! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä me! Jatketaan vaan sinnikkäästi taistelua! :)

   Poista
 4. Mahtavaa toimintaa, laitetaan tuo lomake talteen. Suuret kiitokset, mukana ollaan! :D

  Olin kirjoittanut pitkän kommentin, mutta muunsin sen blogitekstiksi (työstössä parhaillaan, julkaisen sen tänään). On nimittäin keino todistaa hakukoneelle, että kuva on sinun ottamasi, eikä huijarisivuston ollenkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kiitos vielä, että kaivelit itsekin asiaa enemmän! Usein olenkin omat kuvani nimennyt blogini nimellä, joten hyvä tietää tuosta, että se riittää todisteeksi. Taisto jatkuu... :)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.