SLIDER

Turkoosi peruspipo


Ennen helteitä ehdin neuloa nuorimmalle lapselleni toiveiden mukaisen värikkään pipon - on sitten valmiina ensi syksyn viileämpiä kelejä varten. Ja saattaahan tuota vielä tänäkin keväänä tarvita: nyt ainakin on jo ilma alkanut viilentyä ja sadekin ropisee täällä meillä.

Peruspipo

Ohje: Novita kevät 2009 (arkistomalli)
Puikot: 3,5 mm
Lanka: turkoosi akryyli- tms. keinokuitulanka (kirppikseltä ostettu jämälankakerä)
Langanmenekki: 62 g

Tein muutoin ohjeen mukaan, mutta resorista halusin isomman, joten tein siitä 5 cm korkuisen.Pipo on tosiaan ihan peruspipo, jonka ohjeen löysin Novitan arkistoista. Lankakin on arkistokamaa eli kirppikseltä joskus ostamastani jämälankapussista löytynyt turkoosi lanka, ei varmastikaan villaa, sillä se on pehmeä eikä kutise lainkaan. Lanka tuntui käteen Novitan seiskaveikan vahvuiselta, joten tein suoraan ohjeen mukaan. Valitsin aikuisen koon, sillä se on teini-ikäiselle pojalle parempi koko kuin omaan päähäni paremmin sopiva lapsen koko... Pipo onkin ensimmäisessä kuvassa kuvattu minun päässäni ja siinä näkyy, että ponnarin kanssa se istuu päähän, muuten kenties jäisi minulle liian löysäksi. 


Jännästi näkyy muuten, miten valo vaikuttaa väreihin, kun sisätiloissa kuvattu pipo on vihertävä ja ulkona kuvattu hyvinkin turkoosinsininen. 

Tässäpä tämä "välityö", ihan parin illan juttu tämä oli. Kivoja tällaiset nopeasti valmistuvat työt, kun minulla on nyt ollut niin isoja töitä puikoilla jo pitkään. Kohta voisikin kaivaa jo jotain puuvillalankaa esiin kesää varten. 


6 kommenttia

 1. Valitettavasti pipokelejäkin vielä taitaa riittää. Ainakin omassa tuoreessa muistissa on muutamat kylmät juhannukset, milloin pipo oli ihan pakollinen varuste. :)

  Tuosta turkoosista väristä, että kerran valokuvauskurssilla todettiin, että se on hankalin väri kuvata. Harmaata taustaa vasten - kuten kaikki muutkin värit - on ilmeisesti helpoin. Jos sittenkään... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyykin kokeilla jatkossa, miten käy harmaan kanssa. :)

   Poista
  2. Hieno pipo, toivon kuitenkin että ensi syksynä vasta tarvitaan. :D Enpä huomannut pipon värin muuttuvan kuvasta toiseen, piti palata katsomaan tarkemmin. Olen kuullut myös punaisen värin olevan hankala kuvata. Mutta pitää laittaa tuo harmaa tausta itsellekin muistiin.

   Poista
 2. Turkoosi on siitä ihana väri, että sen väri vaihtuu kameraan sekä silmään kuin virtaava vesi. Ihanan pipon olet neulonut <3

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.