SLIDER

Piirakkasukat


Sukkaa pukkaa mutta muut työt odottavat keskeneräisinä puikoilla. Nämä piirakkasukat ovat odottaneet kuvausta jo jonkin aikaa. En tiedä, miksi ajattelin koko ajan kuvaavani ne ulkona ja odottelin, että paukkupakkaset lauhtuisivat hieman, kunnes tajusin, että ei tuolta lumen keskuudesta mikään lumenvalkoinen neule erotu. 

Oletko koskaan muuten miettinyt, mistä piirakkasukan nimi juontuu? Minä olen aina mieltänyt kuvion omenapiirakan näköiseksi, siis sellaiseksi, missä on omenaviipaleita. En tiedä, mikä nimen alkuperä sitten oikeasti on.


Piirakkasukat

Koko: 37
Puikot: 3,5
Lanka: Novita 7 Veljestä (011) valkoinen.
Langanmenekki: Vähän päälle 100 g. Yksi kokonainen kerä siis meni ja hieman toista. 

Kyllä täytyy sanoa, että harmittaa nämä uudet Novitan lankakoot, kun yhdestä kerästä ei enää saa edes naisten sukkaparia. Näitä varten piti ostaa kaksi kerää seiskaveikkaa, vaikka ennen olisin takuuvarmasti pärjännyt sillä 150 g kerällä. Nyt jää sitten taas lähes kokonainen kerä "jämälangaksi", sillä ei siitä saa enää toisia sukkia tehtyä, paitsi sitten käyttämällä toista lankaa kaverina. En muuten enää tohdi luottaa Clas Ohlsonilta ostettuun digitaaliseen keittiövaakaani ja punnita enää langanmenekkiä, kun tuntuu, että siitä on aina patteri lopussa ja vaaka näyttää kumman vähän. Varmaan parempi olisi käyttää tällaista vanhaa kunnon keittiövaakaa, jollainen lapsuudenkodissani oli:


Minulla on muutenkin ollut jotain kummallisia ennakkoluuloja piirakkasukkia kohtaan. En ole jotenkin tykännyt niiden ulkonäöstä ja siitä syystä en ole ennen tehnyt niitä. Nyt vain halusin ottaa jotkut helpot pitsisukat alulle tuosta sukkalehdestä, joka meillä mökillä oli, kun äiti soitti ja toivoi, että neuloisin hänen siskolleen sukat - ja olenpa iloinen, että kokeilin tätä mallia. On kyllä helppo mallikerta ja livenä kuvio niin paljon kauniimpi kuin kuvissa!

Nyt sitten pistän nämä kohtapuoleen postiin ilahduttamaan vanhinta tätiäni (91 vuotta), joka asustelee hoivakodissa. Nämä ovat nyt kolmannet sukat tänä vuonna, mutta eivätpä nämäkään mihinkään sukkalaatikkoon päätyneet...


Oletko sinä neulonut piirakkasukkia? Tai onko sinulla ollut jotain inhokkimallia, mistä oletkin sitten alkanut pitää?


3 kommenttia

 1. Mun mielestä näiden nimi tulee karjalanpiirakoiden rypytyksestä mutta en nyt sitten ole varma että mistä sen luin/kuulin vai oliko se vain mun mielikuvituksen tuotetta :D Tää on kyllä kiva malli, vaikka mäkin tein vasta viime vuonna nämä ekaa kertaa. Ja siihen perään heti toiset lyhytvartisina. Nyt en olekaan tehnyt näitä hetkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain Facebookin sukkaryhmässä tätä nimen alkuperää muistaakseni arvuuteltiinkin ja joku siellä arveli juuri tuota syyksi. Tiedä häntä sitten! :) Joku perinneneule kuitenkin ilmeisesti.

   Poista
 2. Hei käsityöntekijä!

  Olisiko sinulla hetki aikaa käydä vastaamassa käsityöaiheiseen kyselyyn? Kysely on osa kahden kasvatustieteen tohtorin post doc -tutkimusta. Kysely käsittelee käsitöiden tekemisen ja arvojen yhteyttä, kestävää käsityötä sekä sosiaalisen median liittymistä käsitöiden tekemiseen. Kysely on tarkoitettu kaikille käsitöitä tekeville ja siihen vastaamiseen menee noin 20-30 minuuttia. Olisitko ystävällinen ja kävisit vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3E7D6087B575421F

  Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen
  (tätä kutsua saa jakaa eteenpäin)

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.