SLIDER

Neuletakki äidille saumattomasti ylhäältä alas


Koronakevään aikana neuloin äidilleni villatakin. Tarkoitus oli antaa se syksyllä hänelle syntymäpäivälahjaksi, mutta koska sain villatakin kesällä viimeisteltyä ja pääsimme riskiryhmään kuuluvia vanhempiani silloin tapaamaan, päätin antaa neuletakin jo etukäteen, jotta äiti pääsee sitä sitten syksyn viileinä päivinä jo käyttämään - varmasti, kun en voi tietää nyt koulujen alettua, milloin meidän on turvallista vierailla kotipuolessa välimatkan ollessa pitkä.


Ylemmässä kuvassa neuletakki on minun päälläni ja siten liian iso, alla olevassa kuvassa takki on äidilläni ja näkyy oikeamman kokoisena.

Saumaton  ylhäältä alas neulottava neuletakki
Suunnittelija: Sisko Sälpäkivi
Ohje: Novita Talvi 2015 (Huom! Novitaknitsin sivuilla löytyy ohjeet myös pienempiin kokoihin alkaen XS-koosta, kun printtilehdessä oli vain pluskokoja)
Koko: 50/52
Lanka: Novita 7 veljestä raitalanka ja punainen (523) sekä Novita Nalle punainen (523). Langanmenekki yhteensä 617 g.
Pyöröpuikot: (80 cm) nro 3½ ja 4 sekä sukkapuikot nro 4
Napit: 9 mustaa Bossin nappia (otettu talteen miehen vanhasta takista)

Langat valikoituvat lankavarastostani siten, että käytin äitini lempiväriä punaista. Minulla oli hänelle jouluksi tekemistäni polvenlämmittimistä jäänyt vähän lankaa ja otin sille kaveriksi punavalkoharmaan raitalangan, jota olin ostanut käsityömessuilta muistaakseni 2015. Se oli jotain Novitan ikivanhaa lankaa - vyötteetkin hyvin vanhan näköisiä, kenties jopa 1990-luvulta tai 2000-luvun alusta. Kun punainen seiskaveikka loppui, otin tilalle samanväristä Nalle-lankaa, sillä välttelin keväällä kokonaan kaupassa käyntiä ja halusin käyttää olemassa olevia lankoja tähän työhön. Raidoitin aina kaksi kerrosta punaista ja kaksi kerrosta raitalankaa. En ollut ottanut huomioon, että tuo raitalanka oli tuollaista pätkävärjättyä, mikä teki pitkillä kerroksilla hyvin eri kohtiin noita raitoja, mutta päätin, että tällä kuitenkin mennään. 

Muita muutoksia ohjeeseen tuon raidoituksen lisäksi oli se, että lyhensin hihojen mittaa, koska äitini ei ole pitkä ihminen, kuten en minäkään. Hihojen pituudeksi tuli 40 cm eli 7 cm vähemmän kuin ohjeessa. Lisäksi tein nappilistaan napinreikiä yhden enemmän ihan alas saakka.


Äiti ilahtui takista. Toivon, että hän löytää sille käyttöä nyt syksyn ja talven aikana. Itseäni ainakin ilahduttaa, että pystyin jotain lämmintä hänelle antamaan, kun en pääse edes näkemään saati halaamaan nyt taas koronaepidemian alkaessa kiihtyä. 

Langankulutukseni valmiissa töissä tänä vuonna: 1332 g + 617 g = 1949 g

4 kommenttia

  1. Oi miten kaunis villatakki ja pirteän värinen. Äitisi oli varmaan hyvin mielissään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sude, kyllä äiti oli kovin iloinen saatuaan takin!

      Poista
  2. Siitähän tuli ihana! Itekin olen joskus tehnyt Novitan jollakin ohjeella, niin tykkään tuommoisesta pääntien muodosta, kun se ei ole symmetrisen pyöreä. Istuu kauniisti hartioille.

    Tsemppiä tämän koronan kanssa! Vaikuttaa leviävän harmillisen kovasti ja hankaloittaa arkea niin monin tavoin. Viikonlopun aikana työkaverillanikin on todettu korona, joten osa oppilaista siirtyy tulevan viikon myötä karanteeniin ja etäopiskeluun. Itse en ole altistuneiden joukossa, mutta tässä kohden huoli muista ja avuttomuuden tunne on suuri. Pitää vaan yrittää keskittyä ite toimimaan tilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla, eihän tässä muu auta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Maarit! Nuo raglanhihaiset takit ovat paljon paremmin istuvat kuin pyöreät kaarroketakit minunkin mielestäni. :)
    Meidänkin perheessä on jo käyty koronatesteissä - onneksi tulokset olivat negatiivisia. Kyllä tässä on nyt sellaista taiteilua edessä, että huhhuh. Täytyy vaan koettaa välttää saamasta tautia. Minulla ja miehelläni on onneksi etätöitä, mutta lasten täytyy ainakin toistaiseksi käydä koulua. Esikoisella on vieläpä väistötiloissa kauempana koulu nyt, niin joutuu ratikalla menemään ja tulee altistusta vielä enemmän kuin vain koulusta. Mutta tällä nyt mennään ja muuta ei voida. Paljon tsemppiä sinnekin ja pysy terveenä! <3

    VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.