SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko - uusi sarja alkaa! WIP Wednesday - new series begins!


(Please find the short summary in English below)
Viime vuonna tässä blogissa kirjoitin keskeneräisistä töistäni kuukauden välein. Nyt on aika ottaa muidenkin keskeneräiset peliin mukaan ja aloittaa uusi linkityssarja. Tervetuloa siis postaamaan omista keskeneräisistä töistäsi tähän Keskeneräisten keskiviikko -sarjaan! Linkitys on voimassa aina kuukauden ajan. Oman Keskeneräisten keskiviikkoni teen kerran kuukaudessa joko kuukauden viimeisenä keskiviikkona tai kuukauden ensimmäisenä, miten se kalenterissa lähemmäksi kuun vaihdetta sitten osuukaan.


Ja nyt katsaus omiin keskeneräisiini. Taisin aiemmin luvata tästä vuodesta villatakkivuotta, sillä minulla on nyt kesken neljä villatakkia, joista yhden, jota ensimmäisessä syyskuun keskeneräisten keskiviikossani vähän esittelinkin, taidan kylläkin purkaa, samoin kuin tämän siskontytölle aloittamani tunikajakun, sillä vauva kasvaa niin kovaa vauhtia, että jo aloittamani koko olisi varmasti liian pieni, kun se valmistuisi....


Lapsen villatakki


Uutena työnä joulun jälkeisinä välipäivinä aloitin nuorimmalle lapselleni villatakin. Lapsi toivoi värikästä villatakkia ja erityisesti sinivihreää. Minulla oli lankavarastossani turkoosia Novitan 7 veljestä, jota alun perin olin hamstrannut isoäidinneliövilttiä varten (suunnittelin siitä päiväpeittoa huvilalle daybediin, mutta kun se daybed on nykyään meillä kotona käytössä niin se idea vähän niin kuin katosi). Minulla oli myös näistä siksak-kämmekkäistä jäänyttä Novitan Nallen vaaleampaa turkoosia ja viime keväänä jo kertaalleen purkamani ja aloittamani epäonnistuneen villatakin jäljiltä vaaleanvihreää Nalle-lankaa niin nämä lapsi kelpuutti väreiksi takkiinsa. Kiinnostava malli löytyi Novita Syksy 2013 -lehdestä ja vaikka tuo "Raisu-takki" olikin alun perin tytölle suunniteltu, ajattelin siitä saavani kuitenkin myös pojalle sopivan takin.  


Alkuperäisessä ohjeessa työn oikea puoli olisi tämä kirjavampi puoli mutta lapsi haluaa ilmeisesti nuo selkeämmät raidat oikeaksi puoleksi, joten tästä voi tulla vielä erilaisempi senkin takia.


Kun nyt uhkasin myös olevani lankalaihiksella eli toisin sanoen vakaa aikomukseni on olla ostamatta yhtään lankakerää tänä vuonna ja käyttää ainoastaan lankavarastoni lankoja niin voin kertoa, että tähän takkiin on nyt kulunut noin 600 g lankaa. (Keittiövaakani ei ole kovin luotettava, joten tarkkoja painoja en pysty antamaan.)

Siskon villatakki


Tämä ikuisuusneule ei valmistunut yrityksistäni huolimatta jouluksi. Mutta sisko onneksi sanoi, että ethän sinä sanonutkaan, että miksi jouluksi se valmistuisi... ;) Katsotaan, josko siitä syntymäpäivälahja saataisiin mutta nyt en mitään stressiä ota kyllä asiasta. Tähänkin takkiin olen käyttänyt tähän mennessä vajaa 600 g lankaa mutta ne on kyllä pääasiassa viime vuonna neulottu. Kaiken kaikkiaan olen varannut 850 g Novita Alpaca Woolia tähän työhön.

Villatakki itselle


Uskomatonta mutta totta. Neulon niin paljon muille, että itselle tulee tosi vähän tehtyä mitään. Yritän nyt alkaa enemmän toteuttaa näitä vaatteita itselle tänä vuonna ja omille lapsille. Edellisessä Keskeneräisessä keskiviikossa aloitin tämän villatakin. Tuo Novitan Taika-lanka on niin levottoman näköinen sileänä, että päätin ottaa nurjan puolen oikeaksi. Itse ainakin tykkään, että se on paljon harmonisemman näköinen. Tässä takissa mallina käytän Novita Syksy 2016 -lehdessä ollut Emma Wrightin suunnittelemaa naisen kirjoneuletakkia. Tosin en aio tehdä siihen kirjoneuletta, käytän vain silmukkamääriä ja senttejä ohjeesta hyödykseni. Harvoin mitään teenkään täysin ohjeen mukaan. Tästä on valmiina takakappale ja toinen etukappale. Lankaa on kulunut 116 g, kaikki viime vuoden puolella.Virkattu räsymatto


Huvilalla minulla on ihan oma työ odottamassa siellä käyntejä. Viime kesänä aloin virkata tätä räsymattoa vanhoista trikoovaatteista. Siitä on tarkoitus tulla pihasaunan pukeutumistilan lattialle matto. Jossain vaiheessa olin näköjään onnistunut vähentämään silmukoita mutta ei tuo haittaa siinä tarkoituksessa, mihin se on tulossa.


Vauvan liivimekko


Ja sitten vihdoinkin pääsin koeajamaan Kototeko-blogin Sannalta ostamaani huippuhienoa ompelukonetta! Kylläpä oli pelottavaa, kun olen niin tottunut vanhaan mekaaniseen Husqvarnaani ja nyt piti yhtäkkiä tällaisella elektronisella koneella opetella ompelemaan! Mutta alkuvaikeuksien jälkeen aloin löytää oikeita ompeleita.Vielä kun omat taidot karttuisivat niin, että osaisin tuon vinonauhan ommella nätisti. Nyt täytyy vielä purkaa jo tekemäni kanttaus, joten saa nähdä, saako miehen puolen uusi suvun tulokas ristiäislahjaksi uuden mekon vai ei...


Joku ehkä muistaakin, että minulla oli juhlapukuompelukin kesken viime vuonna. Se jäi nyt toteuttamatta mutta jää odottelemaan uutta inspistä ja niitä tilaisuuksia käyttää taas juhlapukua.

Tässä kaikki (!) tällä erää! Olisin todella iloinen, jos haluaisit jakaa omia keskeneräisiä töitäsi täällä. Minusta olisi hauska seurata, mitä muilla on työn alla ja miten työt etenevät. Onko sinulla aina vain yksi työ, jonka teet valmiiksi, ennen kuin aloitat uutta vai oletko kuin minä, pitää olla monta työtä ja aloittaa aina uusi, kun vanhat alkavat kyllästyttää ja sormet syyhyäisivät päästä tekemään jotain uutta ihanaa? Pistä linkkiä siis tulemaan, jos innostut kirjoittamaan tai vaikka vain postaamaan kuvaa keskeneräisistä töistäsi. Käy samalla kurkkaamassa muidenkin linkkejä!

Aiempia Keskeneräisten keskiviikkoja voit käydä kurkkaamassa täältä:

Tämä postaus osallistuu samalla Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteeseen, jonka teemana tällä viikolla on keskeneräinen.

WIP WEDNESDAY

Please share your WIPs or UFOs with us! You may link your posts for about a month. I will post a new linky once a month, on the last Wednesday of the month or the first, depending on how Wednesdays match the calendar.

22 kommenttia

 1. No tämähän oli vallan ajankohtainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, vallan ilahduin, kun viime viikolla näin, mikä teema tälle viikolle oli MakroTexissä tulossa. :D

   Poista
 2. Monta rautaa tulessa. :)
  Minun pitää tehdä aina yksi työ loppuun ennen uuden aloittamista. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin aina välillä vannon, että nyt en kyllä aloita mitään uutta, ennen kuin vanhat ovat valmiita mutta niin vain tekee mieli aloittaa joku tiettyyn mielentilaan tai olosuhteisiin sopivampi työ. :)

   Poista
 3. Hauska haaste, taidanpa ottaa tavaksi! :) Niin monenmoista tekeillä, että tuli ihan runsaudenpula, mitä komentoida. :D Lyhyesti nyt kuitenkin, että ihana pinta siskosi villatakkiin tuloillaan, ja samaa mieltä, että usein pätkävärjätyissä nurja näyttää myös minun silmääni paremmalta. Muutamat pipot onkin aikoinaan tullut käännettyä nurinniskoin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit, ja kiva, jos otat tämän tavaksi. Itse olen tykännyt kuukausittaisesta raportoinnista ja siinä kivasti näkee, mitä on sitten saanut valmiiksikin, kun välillä tuntuu, ettei mikään valmistu. Meilläkin täällä on nyt käännelty jo nukkaantuneita pipoja nurinpäin, näyttävätpä tosi raikkaille heti. :)

   Poista
 4. Aina joku kesken minulla.

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea! Aloin jo miettimään onko mulla tuolla jotain keskeneräistä. Aloittanut oon montakin mutta ei voi oikein edes sanoa niiden olevan kesken kun ei ole alkua pidemmällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja sepä se, etenkin ompelussa minulla on muitakin töitä kesken, kaavat ja kankaat leikattu, vaan siihen on jäänyt. Jouduin luopumaan ompeluhuoneestani viime muutossa ja se on rajoittanut ompeluharrastusta roimasti. Keittiön pöytää kun tarvitaan useimmiten syömiseen... :D

   Poista
 6. Komea kokoelma keskeneräisiä. Toivottavasti ne vielä valmistuvat. :)

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 7. Onpa hauska haaste, katson, jos ehdin tulla mukaan!

  Hurjan paljon käsitöitä menossa, tämä oli ihana väripiristys!

  VastaaPoista
 8. Kiva haaste! Olipa hauska sattuma, että minullakin oli tuoreimmassa postauksessa kuvassa keskeneräinen villatakkimytty.
  Niin valtavan ihana tuo siskon tuleva villapaita , jaksaisinpa tehdä edes omani valmiiksi ja sitten tuollaisen. Toisten keskeneräiset työt on niin inspiroivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on vaikeuksia kyllä saada noita villatakkeja valmiiksi. Toisten töitä on kiva katsella, kiitos oman jakamisestasi. :)

   Poista
 9. Hauska haaste :) Minun osallistumisestani tulisi varsin tylsä: Sama keskeneräinen varmasti ainakin vuoden ajan ;) :D

  VastaaPoista
 10. Kivoja neuleita sulla työn alla taas! En taida edes uskaltaa kaivella kaappeja, että mitä kaikkea keskeneräistä kaapeista löytyykään :D ja nyt tuntuu että kaikki nueleaika on mennyt tuon sukka-Finlandian parissa, no loppu häämöttää jo siinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joskus on parempi pitää kaapin ovet kiinni ja leikkiä, ettei siellä mitään ole. :D Onnea sukka-Finlandiaan!

   Poista
 11. Ihanasti keskeneräistä puuhastelua. Kiva postaus.

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.