SLIDER

Vuodenaikahaaste: Kesä - Hartiahuivi ja hellemekko


Näin helteisenä kesänä ovat käsityöt jääneet vähemmälle huomiolle ja niin melkein meinasi mennä ohi koko Tavaroiden taikamaailman vuodenaikahaaste, samoin kuin Mehukekkerit-blogin kässävuosi 2018 -haaste. Vaan tässäpä tulee vastaus nyt molempiin!


Vuodenaikahaasteeseen osallistun tällä hartiahuivilla, jonka neuloin tädilleni 75-vuotislahjaksi. Hänen lempivärinsä on punainen ja sen siniseen vivahtavat sävyt. Niinpä kaivoin lankavarastostani punaista 7 veljestä sekä fuksianpunaista ja muita sinipunasävyisiä jämälankoja. Ohjeena käytin virolaisessa Käsityö-lehdessä (kesä 2015) ollutta hartiahuivin ohjetta. Raidoitin lankoja aluksi sitä mukaa kuin jämälankoja riitti ja sitten neuloin loput huivista pelkästään punaisella. Lankaa kului noin 260 g.  


Tätä työtä tehdessä opin ensinnäkin, miten tehdään pykäreuna neuleeseen. Punomon sivuilta löytyi tällainen ohje: ensimmäinen silmukka nostetaan oikein neulomatta ja viimeinen silmukka neulotaan oikein.

Lisäksi opin neulomaan puolipatenttia. Tuossa virolaisessa lehdessä neuvottiin, että puolipatentissa nostetaan oikealla puolella oikeat silmukat neulomatta ja nurjat neulotaan. Silmukat nostetaan nurjalla otteella. Tällä tavoin joustinneuleesta tulee vahvaa eikä se venähdä tai löysty helposti. Muunkinlaisia tapoja taitaa olla, kuten esimerkiksi tästä Kodin kuvalehden artikkelista voi katsoa.
  


Ajattelin, että huivi sopisi niin viileisiin kesäiltoihin kuin syksyllä lämmittämään hartioita. Toivottavasti täti tykkää huivista!


Mehukekkeritkässävuosi2018-haasteessa on tässä kuussa teemana #haaveheinäkuu. Pitkäaikainen haaveeni on ollut käyttää pääosin omatekemiäni vaatteita. Niinpä olinkin iloinen voidessani näillä helteillä vihdoinkin käyttää trikoomekkoa, jonka ompelin jo pari vuotta sitten ja esittelin tässä blogini ensimmäisessä postauksessa. Haaveilen siitä, että minulla olisi enemmänkin aikaa ja karttuvia taitoja ommella lisää vaatteita itselleni.30 kommenttia

 1. Kaunis mekko, tykkään erityisesti tuosta helman pituudesta. Että kyllä sinulla taitoja on, joten haavesi ole taida olla ihan mahdoton. ♥ Höh, kommentti tuli nyt vähän kornisti runomuotoon, mutta sisältö tärkein. Kiitos ja anteeksi ;)

  VastaaPoista
 2. Ihana sävy sekä mekossa, että neulemekossa:) Mekko näyttää tyylikkäältä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis mekko ja lämpimän näköinen huivi! Jonain toisenlaisena kesänä tuollainen huivi olisikin tarpeen. ;) Kiva kun olet mukana haasteessa! Saa nähdä, kuinka monelta on helle vienyt mehut niin, että kesän haastetyö jää välistä tai valmistuu myöhässä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pipo-otus. Tiukkaa se meinasi minullakin tehdä saada jotain valmiiksi. Oli kuule todella kuuma pitää tuota huivia päällä kuvatessa... :D Normaalisti olisikin jokin puuvillainen huivi ollut parempi mutta ajattelin, että tädille olisi monikäyttöisempi sellainen, joka menee syksyllä ja talvellakin. :)

   Poista
 4. Kaunis mekko ja huivi. Tuollainen iso huivi on ollut itsellänikin pitkään haavelistalla. Tai yksi on kyllä valmistumassa piakkoin, mut saa nähdä, tuleeko siitä lopulta kiva vai jotain muuta... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se onkin välillä yllätys, mitä niistä töistä tulee! Tuo oli kivan muotoinen huivi: asettui hartioille niin nätisti!

   Poista
 5. Tosi kaunis kuosi mekossa, ja nätti huivi passaa siihen kuin nenä päähän! Ehkä siun pitäis neuloa itsellesikin vastaava ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emma! Sitä minäkin katselin, että sopipas tämä huivi yllättävän hyvin tuohon mekkoon...

   Poista
 6. Jestas miten kaunis huivi ja mekko ja sinä <3 Ihana kesätyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Melissa <3 kiitos ihana, tässähän ihan herkistyy tällaista kommenttia lukiessa! :)

   Poista
 7. Komppaan edellisiä: Tosi kaunis mekko, sopii sulle hyvin. Hieno on huivikin :)

  VastaaPoista
 8. Oi mitkä hehkuvat värit! Ihanat huivi ja mekko. Ne taidot karttuu kyllä, kun vaan alkaa tehdä. Rohkeasti vain kokeilemaan!

  VastaaPoista
 9. Upeat värit kauniissa mekossa ja huivissa! Intoa ompeluun, harjoitus tekee mestarin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna, teiltä mestareilta on hyvä ottaa oppia! :)

   Poista
 10. Hienoja töitä molemmat. Tykkään etenkin tuosta mekosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mummo! Olen vain kerran aiemmin käyttänyt mekkoa niin, että alla oli leggingsit ja musta trikoopaita. Nyt se pääsi oikeuksiinsa ihan hellemekkona!

   Poista
 11. Kaunis huivi tuleviin syysiltoihin,varmasti saajalle mieluisa. Mekkokin on niin ihastuttava.

  VastaaPoista
 12. Ihana huivi ja kauniit kuvat <3

  VastaaPoista
 13. Kiva huomata, että muutkin jaksaa neuloa vaikka aurinko porottaa täydeltä taivaalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sitä ihan käsitöitä voi jättää. :D Illalla on ollut hyvä neuloa sohvalla, kun vähän on viilennyt.

   Poista
 14. Ihana mekko ja huivikin - punainen on niin kaunis väri ja sopii sinulle. Niin ja tuossa esittelykuvassasi blogin oikeassa laidassa on aivan upeat huivi ja lapaset!

  VastaaPoista
 15. Huivin saaja on ikionnellinen, kun olet ottanut noin tarkasti värimieltymykset huomioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Kotikutoista! Toivotaan näin käyneen. :)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.