SLIDER

Mustavalkoista + Miehen peruspipon ohje - Black and white + Men's basic beanie pattern


Meidän perheessämme käytetään paljon mustia ja valkoisia vaatteita. Nyt kun meillä on yksi teini talossa, on vaatteiden värimaailma hänelläkin supistunut mustiin, valkoisiin ja harmaisiin, koska kaikki muutkin koulussa käyttävät vain sen värisiä vaatteita. Niinpä täytyi hänelle neuloa mustavalkoiset sukat, jotta pärjäisi näillä pakkasilla ja olisi silti katu-uskottava.Lisäksi kun pituutta tulee koko ajan lisää, piti myös lapaset päivittää uuteen uskoon. Tähän minulla oli helppo ja nopea ratkaisu, kun olin hänelle pari vuotta sitten neulonut läppälapaset niin purin läppäosan pois ja jatkoin siitä sitten lapaset täyteen mittaan käyttämällä samaa neulekuviota, joita läppälapasiinkin olin käyttänyt. Onneksi oli noita akryylilankoja vielä jemmassa, lapsi kun ei siedä villaa lainkaan sen kutinan takia. Hieman ovat nämä lapaset jo käytössä nuhjaantuneet, mutta ovat olleet tosi mieluisat.

neulottu pipo miehelle, ohje, basic beanie for men, pattern

Lisäksi samoin pelkkää mustaa ja valkoista käyttävä mies tarvitsi uuden peruspipon. Koska hän ei myöskään pysty käyttämään villaa, ostin kaksi kerää Red Heart Softia eli 100 % akryylilankaa. Päädyin kuitenkin yhdistämään sitä akryylilankaa minulla jo varastoissa olevaan Novitan bambulankaan. Näistä neuloin peruspipon kokoa S eli päänympärys noin 56 cm seuraavasti:

Miehen peruspipo

Luo 68 silmukkaa sukkapuikoille 5 kaksinkertaisella langalla. Jaa silmukat neljälle puikolle, 17 silmukkaa kullekin. Neulo joustinneuletta 1 oikein, 1 nurin 5 cm. Vaihda puikot nro 6 ja neulo sitten sileää neuletta 18 cm ja aloita kavennukset. Neulo joka puikon alussa 2 oikein yhteen ja puikon lopussa tee ylivetokavennus (nosta silmukka ja neulo 1 o, vedä nostettu silmukka vasemmalla puikolla neulotun silmukan yli). Neulo aina yksi välikerros normaalisti eli tee kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes jäljelle jää 8 (tai 6) silmukkaa ja päättele langat.


Men's basic beanie

Cast on 68 stitches on 5 mm needles with two yarns (Red Heart Soft and Novita Bambu) at the same time. Divide the stitches evenly on four needles, 17 stitches on each needle. Knit 1, purl 1 for 5 cm. Then change to 6 mm needles and knit 18 cm and start decreasing by knitting two together at the beginning of the needle and at the end of the needle slip one, knit one and pass the slipped stitch over. Knit one row in between normally and make the decreases always every second row until you have 8 (or 6) stitches. Then cast off and bind off.


Tällä mustavalkoisella postauksella osallistun Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteeseen, jossa teemana siis tällä viikolla tietenkin mustavalkoista.


22 kommenttia

 1. Kaunista ja lämmintä. 👍🏽

  VastaaPoista
 2. Neulominen on sitä parasta - minullekin

  VastaaPoista
 3. Jep, katu-uskottavuus on tärkeintä :D

  Ihanat lapaset, kelpaisi minullekin! Omat vaatteet ovat myös enimmäkseen mustaa ja valkoista, mutta talvitakki on kirkkaan punainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä käytän värejäkin mutta tämä on nyt selvästi tällainen aika, jolloin värit eivät ole ihan niin in.

   Poista
 4. Hyvinä sattuivat kudinten värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Ei tarvinnut lähteä etsimään aihetta kauempaa, kun huomasin, että tuossahan ne ovat aivan silmieni edessä.

   Poista
 5. Pehmeää ja kaunista mustavalkoista. Huolisin nuo kaikki.

  VastaaPoista
 6. Tyylikästä, ajatonta, pehmoista... ihania käsitöitä 🖤

  VastaaPoista
 7. Makeita käsitöitä :) Mustavalkoinen on aina chic!

  VastaaPoista
 8. Ihana haastevastaus. Kauniita mustavalkoisia neuletöitä!

  VastaaPoista
 9. Ihanat sukat ja kaikki muutkin neuleet! Nimim. himokutoja :)

  VastaaPoista
 10. Minä tein teinille mustat villasukat ja tumput valkoisilla raidoilla, katu-uskottavuutta ja adidaksen raitoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä itsekin ensin pohdin mutta valkoista lankaa oli enemmän, joten päädyin tekemään varmuuden vuoksi valkoisella pohjavärillä, ettei lopu kesken! :)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.