SLIDER

Hartiahuivi


Joululahjaksi ehtii nyt vielä neuloa ihanan lämmittävän hartiahuivin vaikkapa paksuista villaisista jämälangoista. Minun vanhin tätini täyttää juuri joulun alla 90 vuotta ja halusin häntä muistaa jollakin lämpöisellä lahjalla. Ajattelin, että hartiahuivi voisi olla tuollainen kiva lahja, joka kulkee myös hyvin postissa.


Lankavarastossani oli yllä olevan kuvan mukaisia paksumpia villa- ja mohair- ja muita lankoja. Valitsin isoimmat kerät ja niistä yhteensointuvimmat värit eli lila, sininen, vaaleanpunainen ja luonnonvaalea ja lähdin niistä sitten huivia sommittelemaan.  HARTIAHUIVI

Puikot: Pyöröpuikot nro 12 (80 cm)
Mallineule: Sileä neule: neulo silmukat oikealla oikein ja nurjalla nurin.
Langanmenekki: 119 g eri värisiä ja merkkisiä paksumpia lankoja. 
Tässä minun huivissani lila mohairlanka, tummansininen Novita Joki-lanka, vaaleanpunainen jämälankakerä ja luonnonvaalea jämälankakerä, merkeistä ei tietoa. Neuloin yhtä väriä aina niin kauan kuin kerästä lankaa riitti.

Tein huivin muuten alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta jätin virkkaamatta alareunaan kiinteät silmukat enkä tehnyt kukkia. Mielestäni huivi on yksinkertaisen kaunis näin.

 


Huivilla osallistun kässähamsterihaasteeseen. Lankaa olen tänä vuonna kuluttanut 2272 g + 119 g = 2391 g.


2 kommenttia

  1. Tosi kiva lahjahuivi! Värit sopii loistavasti yhteen ja malli on oikein sopiva paksummillekin langoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kiitos, yllätyin itsekin, miten kivasti nuo sointuivat yhteen lopulta. :) Ensin olin ajatellut sukkien neulomista, mutta vanhemmilla ihmisillä ei välttämättä enää sukat ole niin kivat ja tuli mieleeni, että ehkä hartiat kaipaisivat lämmikettä. Toivottavasti täti tykkää.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.