SLIDER

Helppo ja nopea korkea kauluri + ohje

Kuopukselle tuli kaulurikateus isoveljen kaulurista, joten piti tehdä hänellekin samanlainen. Purin pieneksi jääneet lapaset (Pyötisenkirjat) ja sain niistä olemassa olevien lankojeni lisäksi lisää samoja lankoja tätä kauluria varten. Kauluri on lähes samanlainen kuin tämä aiemmin tekemäni mutta tästä tuli hieman pienempi, kun en käyttänyt useaa lankaa yhtä aikaa.


Korkea kauluri

Puikot: Pyöröpuikot nro 5 (60cm)
Mallineule: Aina oikein pyörönä: yksi kerros oikein, yksi nurin. Joustinneule: 3 o, 3 n.
Lanka: Red Heart Soft musta ja Novita Pirta harmaa

Luo 110 silmukkaa ja yhdistä pyöröksi. Neulo yksi kerros oikein ja yksi kerros nurin, kunnes kaulurin korkeus on 14 cm. Neulo aina kaksi kerrosta samalla värillä. 

Aloita kavennukset oikealla kerroksella. Kavenna tasaisesti: kaksi silmukkaa oikein yhteen joka neljännen silmukan kohdalla. Neulo yksi kerros nurin. Kavenna jälleen tasaisesti oikealla kerroksella: kaksi silmukkaa oikein yhteen joka kolmannen silmukan kohdalla, kunnes silmukoita on jäljellä 66. Nyt kaulurin korkeus on 15 cm.

Tämän jälkeen neulo 66 silmukalla joustinneuletta (3 oikein, 3 nurin) 14 cm ja päättele silmukat joustinneuleella. 


Malli on niin hyvä, että pitää ehkä tehdä itsellekin samanlainen. Tämä nimittäin suojaa hyvin leukaa ja voi vetää vaikka nenän päälle ja lämmittää kivasti. Ehkä aikuiselle voisi pohtia silmukoiden lisäämistä vaikkapa 120 silmukkaan ja joustinneuleeseenkin muutama ylimääräinen silmukka tai tehdä isommilla pyöröpuikoilla. Minä olen niin pienikokoinen, että itselleni tämäkin kauluri on hyvän kokoinen.

Tämä kauluri valmistui jo ennen joulua mutta oli jäänyt kuvaamatta, joten postaan siitä siksi vasta tämän vuoden puolella. On minulla jo kaksi tänä vuonna valmistunutta työtä mutta niistä sitten myöhemmin. Näyttää olevan jopa postaussuma täällä, eli luvassa (ehkä) vähän tiuhempi postaustahti kuin mihin viime aikoina on totuttu!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.