SLIDER

Junasukat vauvalle

Jouluna tuli puhe siskontyttöjen sukkatarpeista. Loppusyksystä syntyneelle vauvalle toivottiin hyvin jalassa pysyviä junasukkia, joten minäpä sitten lupasin sellaiset neuloa. Ohjeen löysin joskus ostamastani Roosa nauha -sukkakuvastosta ja lankana sai kuulemma käyttää jämälankojakin, mikä ilahdutti minua suuresti. Pohjaväriksi valitsin beigen Novita Nalle -langan ja koska sitä ei ollut kovin paljon jäljellä, päätin tehdä raidat eri jämälankaväreillä, jotta pohjaväri riittäisi sukkiin.

Junasukka lapselle

Malli: Taito Etelä-Pohjanmaa ry
Koko: Noin vuoden ikäiselle
Lanka: Novita Nalle beige (061), Novita 7 Veljestä keltainen (268), Novita Nalle vaaleanruskea, Novita Nalle violetti (757) ja joku roosa lanka. Langanmenekkiä en pystynyt punnitsemaan, kun en löytänyt vaakaa mutta ohjeen mukaan lankaa menisi 50 g. Lähdetään siis siitä.
Sukkapuikot no 2,5. 


Junasukkien tarinaa on kerrottu mm. tuolla Taito Etelä-Pohjanmaan sivuilla sekä Kodin Kuvalehdessä: Alkuvuodesta 1940 junassa oli äiti vauvansa kanssa sotaa paossa. Junamatka Kauhajoelle Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Pienellä vauvalla ei ollut tossuja ja heitä vastapäätä istuva eläkkeellä oleva käsityönopettaja oli säälinyt pientä vauvaa ja ryhtynyt purkamaan käsin neulottua valkoista villatakkiaan neuloakseen sukat vauvalle korjaustöiden aikana. Hänellä kun oli puikot mukana, mutta ei lankaa. Toinen sukka jäi kesken ja käsityönopettaja keri äidille lankaa mukaan ja sanoi, että mallia ei saa muuttaa, sillä nämä pysyvät hyvin vauvan jalassa. Terttu Latvalalla on edelleen tallessa nuo siskolleen tehdyt alkuperäiset junasukat.

Malli oli mielestäni hyvin helppo neuloa. Olipa hauska tehdä itsekin ensimmäisen kerran nämä paljon puhutut junasukat!

Oletko sinä neulonut junasukkia?

4 kommenttia

 1. Neuloin joskus kauan aikaa sitten! Ei ole tullut sen jälkeen neulottua, mutta onpa kivasti jämälankoja hyödynnetty näissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on aina kiva, kun saa jonnekin tungettua noita pieniä langanloppunöttösiä ja hyödyllisellä tavalla. :)

   Poista
 2. Mikä sattuma, juuri on tässä työn alla junasukat huhtikuun vauvalle x3

  Näitä on tullut tehtyä sisarusten lapsille ja satunnaiset jämät on hyvä upottaa myös pikkusukkiin. Aina niille on käyttäjä kuitenkin löytynyt, ja DK-vahvuisesta langasta saa vähän isommalle lapselle myös käyttöneuletta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että teen junasukkia vastaisuudessakin, jos on vauvoille tarvetta neuloa.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.