SLIDER

Muuttolintusten tie


Helmikuulle meni vuoden ensimmäinen sukkapari mutta Sukkalaatikko 2020 ei ole nyt enää aivan tyhjä. Tänä vuonna ajattelin neuloa jokaisesta sukkaohjekirjastani jonkun sukan, kuten tuossa tammikuun keskeneräisten keskiviikossa vihjasinkin. Katsotaan, miten käy mutta nyt esittelyssä ensimmäinen pari Sukupolvien silmukat -kirjasta. Olen äitini puolelta karjalaista syntyperää, joten karjalaiset mallit ovat sydäntäni lähellä.


Muuttolintusten tie-villasukat
Koko: 37
Lanka: Novita 7 veljestä (011) valkoinen, (278) oranssi ja (268) keltainen
Puikot: 3,5 mm
Langanmenekki yhteensä: 173 g

Muunsin ohjeen paksummalle langalle sopivaksi. Loin alkuun 64 silmukkaa, 16 s puikolle. Neuloin muuten kirjan ohjeen mukaan, lukuun ottamatta siis joka kerroksella yhtä kahdeksan silmukan mallikertaa vähemmän, kun ohje oli ohuemmalle sukkalangalle, mutta tein kavennukset joka puikon lopussa kaksi oikein yhteen toisen kerran neulottavan kaavion 1 kerroksilla 25, 29, 33 ja 38. Näin pystyin pitämään kuviot yhtenäisinä. Ehkä olisin voinut hieman aiemmin jo kaventaa enemmän, sillä oma nilkkani on sen verran kapea, että olisi tuosta pari silmukkaa voinut ottaa aikaisemmin pois. Hyvin pysyvät kyllä näinkin päällä.Värivalinta on kyllä minulle hyvin epäominainen, kun ei minulla mitään keltaista koskaan ole eikä noin selvää oranssiakaan! Kokeilinpahan nyt kuitenkin jotain uutta. Tässäkin on taustalla tuo värianalyysipäivitys, jonka tein vähän aikaa sitten. Ajattelin myös, että näitä sukkia voisi käyttää talvella lämmittämään pohkeita, jos on hame päällä. Minulla on noiden kamelinruskeiden talvikenkien lisäksi samanvärinen samettitakki, joten sopivat varmasti hyvin yhteen.Sukkalaatikon toinen parikin on kyllä jo puikoilla ja toivottavasti pääsen pian esittelemään sen! Oletko sinä osallistunut Sukkalaatikko-haasteeseen? Tai oletko tutustunut tuohon Sukupolvien silmukat -kirjaan? Minähän olen aiemmin tuosta kirjasta neulonut nämä Karjalan ruusuja -sukat sekä muutamat lapaset. 

4 kommenttia

 1. Jep, täälläkin osallistutaan sukkalaatikkoprojektiin ja tällä kertaa yritän olla suorittamatta sitä :D Nyt on menossa jo vähän etukäteen maaliskuun sukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, teen sen verran sukkia kuin on tarvis, ja koetan nyt olla suorittamatta sitä niin kuin viime vuonna!

   Poista
 2. Hienot sukat! Värit sopivat mielestäni hienosti muuttolintu-teemaan 😊

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.