SLIDER

Tammikuun keskeneräiset

Tänä vuonna olen päättänyt jatkaa keskeneräisten keskiviikkoa, kuten jo vuosina 2017 ja 2018 tavaksi tuli. Todennäköisimmin raportoin nyt kuukauden lopussa enkä alussa mutta jätän tämän lukkoon lyömättä, mikäli on pakottava tarve muuttaa tätä! Käyn tässä nyt läpi neulomis- ja virkkaustyöt, en esittele keskeneräisiä ompeluksia tällä kertaa lainkaan.

Tammikuun keskeneräiset


Sinapinkeltainen kirjoneuletakki
Suunnittelija: Lea Petäjä
Koko: XS
Lanka: Novita Nalle (288) sinappi, (661) maitosuklaa, (314) vaalea oliivi ja joku vielä valitsematon punertava jämälanka varastoistani
Puikot: Pyöröpuikot (80cm) nro 3

Huomaa, että kävin ahkerasti lankakaupoissa tuossa vuosien 2013-2015 aikana, kun sattui lankavarastoissani olemaan juuri tuon ohjeen mukaisia uutuuslankoja noilta vuosilta. En millään olisi oikeastaan enää halunnut tehdä neuletakkia paloista, sen jälkeen kun opin ylhäältä alas -tekniikan, mutta tämä oli niin kaunis takki, että rupesin sitä vain tuon ohjeen mukaan tekemään miettimättä, että olisin itse asiassa voinut varmaan soveltaa tämän ainakin alhaalta ylös suljettuna neuleena tehtäväksi. Tämä kyllä yhdistetään kaarrokkeen kohdalla yhteen, mutta jää tuohon silti etu- ja takakappaleiden saumat ommeltaviksi.


Muuttolintusten tie-villasukat
Ohje: Pia Ketola/Sukupolvien silmukat
Koko: 37
Lanka: Novita 7 veljestä (011) valkoinen, (278) oranssi ja (268) keltainen
Puikot: 3,5 mm

Sain kimmokkeen neuloa oranssia, kun kuvasin lifestyle-blogiini oransseja värejä Pieni Lintu -blogin makrokuvahaastetta varten. Jäi jotenkin oranssi siitä päälle. Näistä taitaakin olla tulossa itselleni (kas kummaa!) sukat, vaikka värimaailma ei ole minulle ihan normaali, kun tähän asti en oranssia enkä keltaista ole oikein käyttänyt... Samalla aloitin Sukkalaatikko 2020 -haasteen, josta en ole kyllä varma, että kuinka paljon sitten siihen loppujen lopuksi saan sukkia tänä vuonna aikaiseksi. Viime vuonna osallistuin haasteeseen ja loppuvaiheessa sain ihan sukkaähkyn. Aloitin tänä vuonna jo aiemmin yhdet toiset sukat mutta purin ne, kun tein ihan kammottavan virheen kuviossa koko varren matkalta.

Muunsin muuten tämän ohjeen paksummalle langalle sopivaksi eli olen luonut varteen 64 silmukkaa. Kavennukset joka puikon lopussa kaksi oikein yhteen olen tehnyt toisen kerran neulottavan kaavion 1 kerroksilla 25, 29, 33 ja 38.


Ainaoikein-neulepeitto
Oma malli.
Lanka: Novita Kelo (859)
Puikot: Pyöröpuikot (80 cm) nro 12

Minulla oli entuudestaan tätä Novitan Kelo-lankaa kolme kerää jostain syystä ostettuna ja kun näin Eurokankaassa alennuksessa tätä lankaa, ostin kokonaisen paketin eli yhden kilon verran tätä lisää, sillä ajattelin tehdä tästä torkkupeiton isälleni lahjaksi. Tätä on hyvä neuloa automatkoilla, taas sellaista aivot narinkkaan -osastoa.

Sitten vuorossa työn alla jo iät ja ajat olleet ikuisuustyöt...


Helmineuletorkkupeitto
Oma malli.
Lanka: Novita Rulla (830) liukuvärjätty sinivihreä
Puikot: Pyöröpuikot (80 cm) nro 7 

Tätä torkkupeittoa olenkin tehnyt jo ainakin puolitoista vuotta. Neulon tätä pääasiassa automatkoilla, koska se on niin simppeli malli, ettei tarvitse ohjeita katsella. Sitä paitsi se lämmittää mukavasti jalkoja autossakin varsinkin talvisaikaan! Lapsi valitsi langat jo monta vuotta sitten, kun näki ne Ideaparkin Minimanissa ja ihastui väriin ja pehmeyteen, mutta ensin aloitus ja sitten työn jatkaminen on nyt vähän kestänyt. Kyllä se joku päivä kuitenkin valmistuu hänelle, olen siitä varma. 


Sirpa-takki
Ohje: Kotiliesi syyskuu II 1967
Lanka: Novita 7 veljestä (334) keltavihreä
Puikot: Virkkuukoukku nro 4

Tätä takkia aloin virkata jo vuosi sitten. Tuossa kesällä hylkäsin tämän työn ja ajattelin purkaa kokonaan. Mietin, että mahtaako tuo keltavihreä väri minulle oikein ylipäänsä sopia ja tuleekohan tuosta takista liian iso. Jätin kuitenkin työn keskeneräisten laatikon pohjalle ja nyt pohdin, että ehkä sittenkin tekisin sen valmiiksi.

Langankulutus tänä vuonna:
82 g (Pyötisenkirjat: Perinnelapaset Lavansaaresta)2 kommenttia

  1. Todella sievä väri tuossa ylimmässä neuletakissa, ja kivalta vaikuttavat muutkin siihen tulevat värit. Jään odottamaan, millainen ihanuus siitä sitten syntyykään... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit! Olen siitä itsekin aika innoissani, kun uskon ja toivon siitä tulevan kauniin. Kuvan perusteella värit ovat ainakin nätit!

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.