SLIDER

Kässähamsterin tunnustukset


Kässähamsterihaaste päättyi ja nyt on aika tehdä vuoden 2019 tilinpäätös omalta osaltani. Tarkoitukseni oli kuluttaa lankavarastojani ja olla ostamatta lisää lankaa sekä käyttää olemassaolevia kankaita ja tehdä käytöstä poistetuista vaatteista myös jotain uutta ja hyödyllistä. 

Kesä Yhdysvalloissa sotki kuitenkin suunnitelmiani jonkun verran, sillä yleensä olen kesäisin leikannut matonkuteita ulkona pihalla ja virkannut niistä mattoja sekä ommellut paljon, kun on enemmän aikaa ja voi paremmin levitellä kankaat ja ompelukoneet, kun ei heti tarvitse korjata niitä pois ja pääsee seuraavana päivänä jatkamaan. Lisäksi ostin lankaa tuliaisiksi sekä Washingtonista että New Yorkista ihanista lankakaupoista. Tämän lisäksi olen langennut houkutuksiin Suomessakin ja laskujeni mukaan lankakaappiini on viime vuonna rantautunut lankaa 3750 grammaa ja mahdollisesti enemmänkin, sillä olen tainnut jonkun jämälankakeräpussinkin ostaa kirppikseltä tänä vuonna... Sen sijaan viime vuonna valmistuneisiin töihin on kulunut lankaa vain noin kolme kiloa, joten olen siis lisännyt lankaa varastoihini ainakin 750 grammalla. 

Mitä sitten tein noista kolmesta kilosta lankaa? Olen neulonut yhden neuletakin, kaksi puseroa, yhdet lapaset, kaksi kauluria, yhden hartiahuivin, yhdet polvenlämmittimet ja 12 paria villasukkia.Sukkia syntyi näin paljon, koska osallistuin Sukkalaatikko2019-haasteeseen. Lähdin mukaan ajatuksella, että teen joka kuukausi yhden parin sukkia. Vuoden aikana lähes kaikki sukat lähtivät lahjaksi, joten vuoden lopussa minulla oli sukkalaatikossa vain kaksi paria sukkia, jotka jossain vaiheessa lähtevät lahjaksi muualle. Tänä vuonna olen ajatellut osallistua uudestaan sukkalaatikko-haasteeseen. Teen ehkä enemmän itselleni sukkia tänä vuonna. Yleensä neulon vain lahjaksi nimittäin.
Ompelutöitä syntyi tänä vuonna hyvin vähän. Ompelin itselleni Mekkotehtaan kaavojen mukaan Aino-mekon verhokankaasta, sekä vanhojen farkkujen lahkeista hameen. Lisäksi ompelin pojalle pyjamaboksereita miehen vanhoista t-paidoista ja toiselle pojalle sumopaini-sisustustyynyn sängyn päälle laitettavaksi. 

Kankaita en sentään ostanut tänä vuonna, mutta tuossa juuri siivosin kaappeja ja lajittelin käytöstä poistettuja vaatteita laatikoihin ja lumppukeräykseen ja pelkästään matonkuteiksi silputtavia vaatteita on vuosien varrella kertynyt 6-7 laatikkoa. En raaski heittää niitä roskiin, kun vain olisi aikaa enemmän niin saisin tehtyä ihania virkattuja mattoja niistä. Mihinkäs se kässähamsteri raidoistaan pääsisi...

Tälle vuodelle en kovin paljon suuria suunnitelmia ole tehnyt, paitsi tuohon sukkalaatikko-haasteeseen jollakin lailla yritän osallistua. Olen ajatellut elvyttää keskeneräisten keskiviikon eli jatkossa raportoin kuukausittain myös keskeneräisiä töitäni.  Lisäksi jatkan kässähamsterihaasteen hengessä omien varastojen käyttöä. Tiukan langanostamiskiellon langetin nyt itselleni ja koetan siinä myös pitäytyä. (Pitäisikö asettaa jokin rangaistus, jos kuitenkin haksahtaa?) Kierrätysmateriaaleja haluan yrittää tänä vuonna käyttää enemmän ja löytää aikaa ompelulle. Muitakin jänniä uusia juttuja ja salaisia unelmia on tulossa tänä vuonna, jotka varmasti näkyvät blogissakin, mutta niistä lisää myöhemmin, kun on niiden aika. Ihanaa, kun olet ollut matkassa mukana - toivottavasti pysyt jatkossakin, ja tervetuloa myös kaikki uudet lukijat! 

2 kommenttia

  1. Oletpa taitava ja ahkera! Kutistun ihan mitättöksi näiden töiden edessä:) Aivan ihania käsitöitä laidasta laitaan, oranssineule sytytti heti ja istui tosi kauniisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tuo oranssi tai tiilenpunainen neule on tosiaan minunkin suosikkini tähän asti. Suunnittelija on brasilialainen Paula Pereira, joka tekee tosi kauniita neuleita muutenkin.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.