Keskiviikon keskeneräiset: Kaksi villatakkia, villapaita, kaulahuivi, pikkukissa ja juhlapukuompelutyöPöhkylälandian Julia kaipaili viime viikolla muiden keskeneräisiä töitä katsottavaksi ja herätteli muinoin blogimaailmassa olleen käsitteen "keskiviikon keskeneräiset" henkiin. Mikä loistava idea! Täälläkin näitä keskeneräisiä pyörii sohvan nurkissa ja koreissa. Jotkut ovat enemmän tai vähemmän ikuisuusprojekteja. Kyllä täällä valmistakin välillä syntyy, pääasiassa juuri niistä välitöistä, joita tehdään niiden isompien töiden välillä nimensä mukaisesti. Jotenkin juuri tuosta Julian postauksesta innostuin niitä keskeneräisiäkin taas tekemään sitten viime keskiviikon.


Minulla on nyt neljä käsityötä ja yksi ompelutyö kesken. Ensimmäisen lupasin jo kaksi vuotta sitten tehdä. Se on tämä villatakki siskolleni.


Ohje löytyi silloin aivan uunituoreesta Novitan Talvi 2015 -lehdestä ja langatkin ostin heti Tampereen käsityömessuilta, vaikka alpakkalangan hinta kirpaisikin... S-kokoiseen takkiin langat maksoivat 70 euroa, vaikka lanka oli jonkinnäköisessä tarjouksessakin olevinaan Novitan osastolla.


Malli on kiva neulottava, yhtenä kappaleena kainaloihin saakka ja mallikerran oppii aika nopeasti niin pystyy vaikka telkkaria katsoessa neulomaan. Tämä on ensimmäinen tällä tavalla tekemäni villatakki. Myös Alpaca Wool on uusi tuttavuus, ihanan pehmeä lanka.Toinen isompi työ on villapaita isälleni. Kun lähes kaikki muut suvun jäsenet ovat saaneet villasukkakiintiönsä jo kuulemma täyteen niin isä ilmoitti, että voisit muuten tehdä hänelle villapaidan. Väri piti ehdottomasti olla joko maastonvihreä tai laivastonsininen. Novitan 7 veljestä -valikoimasta löytyikin väri nimeltä Havu, jolle isä antoi vihreää valoa. Mallia sitten aika pitkään etsiskelin, kunnes löysin Novitan sivuilta tällaisen perusvillapaidan mallin, josta jätin vain raidat pois, isäni kun kelpuuttaa ainoastaan yksivärisiä vaatteita. Paidasta on jopa etu- ja takakappale valmiina, nyt työn alla ensimmäinen hihoista.


Kolmas työ on enempi tai vähempi välityö ja itselle tarkoitettu vieläpä täksi syksyksi. Olen aiemmin tehnyt Puro-langasta jakun mutta olen kaipaillut siihen pidempää kaulahuivia kaveriksi jäljelle jääneistä langoista. Niinpä nyt on Missoni-raitahuivi tuloillaan. Ohje on jostain vanhasta lehdestä, tosin minusta se oli joku Kotiliesi, mistä nappasin vain ohjeen talteen mutta näkyypä ohje löytyvän esimerkiksi täältä Pure villa! -blogistakin. Minulla on käytössä 6½ puikot tässä työssä.


Neljäs työ on niinikään siksak-kuvioinen neuletakki itselle. Aloitin sen tämän aiemmin tekemäni siksak-mekon kaveriksi mutta mies oli sitä mieltä, että taitaa värimaailma olla jo sitten liikaa ja vähän samaan olisin taipuvainen kallistumaan. Tämä on nyt jäänyt kesken mutta en ole vielä raaskinut purkaakaan sitä. Ohje tähän löytyy täältä Novitan sivuilta.


Neljäs työ onkin sitten sellainen, joka ei meinaa millään valmistua. Se on muistaakseni viime pääsiäisen korvilla Suuri Käsityö -lehdessä olleen ohjeen mukaan aloittamani tyhjän Kinder-munan päälle virkattava pieni kissa lapsen toiveesta. Ei siltä enää puuttuisi kuin korvat, häntä ja silmät. No, ehkä ensi pääsiäiseksi, ennen kuin tulee uudet pääsiäismunat kiusaksi muistuttamaan tästä.


Ja viimeiseksi muttei vähäisimmäksi ompelutyö, jonka aloitin viikonloppuna. Tähän asti olen saanut aikaan vasta jäljennettyä kaavat näistä New Yorkista tilaamistani Voguen kaavoista. Jännittää tosin melko tavalla ryhtyä puuhaan enkä vielä tarkalleen tiedä, mitä tästä tulee...


Mitä keskeneräisiä töitä sinulla on?7 comments

 1. Oi tuosta mekosta tulee varmasti upea! Ja muutenkin kivan näköisiä projekteja sinulla tulossa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Hanna! Katsotaan miten meikäläisen käy näiden projektien kanssa. :)

   Delete
 2. Tutulta vaikuttaa. Keskeneräisten vuori kasvaa täälläkin, eikä mikään oikein valmistu. Tai jos valmistuu, kuvaaminen blogiin jotenkin kestää... Ihania töitä sinulla, odotan upen juhlamekon valmistumista...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla on jopa kuvattuna valmiita töitä mutta en saa niistä nyt kirjoitettua blogiin saakka. Mikähän siinäkin nyt on - no, ehkä tässä joku inspis tulee vielä. Minä aina välillä kyllästyn johonkin työhön ja aloitan sitten uuden ja sitten jää näitä keskeneräisiä roikkumaan. Tuo ompeluprojekti kyllä ylittää taitoni, joten pidä peukkuja, että jotenkin siinä onnistun!

   Delete
 3. Vaude! Olipa kiva katsaus! En malta odottaa, että tuo mekko valmistuu ja saan lukea siitä täältä blogista :o

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehheh, nytpä olen asettanut itselleni hirveät paineet... veikkaan, että mekosta tulee varsinainen Iisakin kirkko... 😂 mutta kiitos, tervetuloa seurailemaan tilanteen kehittymistä!

   Delete