SLIDER

Karjalan ruusuja -villasukat


Tänä ensimmäisenä blogivuotenani olen tehnyt monia uusia juttuja, joista yksi on tämä: Facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteriin osallistuminen. Ryhmä on ihana yhteisö, josta olen löytänyt paljon mukavaa luettavaa ja aina saa myös neuvoja, kun niitä tarvitsee. Ryhmän jäsenen ei tarvitse olla bloggaaja, sinne voi siis liittyä ihan vain, jos on kiinnostunut seuraamaan käsityöblogeja. Tämän päiväinen postaus on siis Käsityöblogien joulukalenterin 10. luukku. Edellisen luukun löydät Pikku Akan Tilkkuvakasta ja huomisen luukun meille tarjoavat Alvariina ja Eilen tein.


Monet ovat esitelleet taidokkaita joulukäsityöohjeita omissa luukuissaan. Tällä kertaa ei ole luvassa ohjetta vaan hyvin jouluisten sukkien esittely. Malli on nimeltään Karjalan ruusuja kirjasta Sukupolvien silmukat (muita malleja voit katsella tällä Ravelryn sivulla). Vastoin ohjetta tein ruusukuvion vain kaksi kertaa saadakseni hieman lyhyemmät sukat. Lisäksi koska käytin Nalle-lankaa, sovelsin myös silmukkamääriä eli käytin 2,5 mm puikkoja ja tein koon 37 sukat käyttämällä koon 46 silmukkamääriä eli varressa 64 silmukkaa. Kirjoneuleesta tuli melkoisen napakka tälläkin silmukkamäärällä. Palmikkoresori oli muuten ihanan helppo tehdä kirjan tavalla; aina ei siis tosiaankaan tarvita apupuikkoa palmikon tekoon! Tätä resorimallia (neulotaan oikeat silmukat ristiin) aion kyllä taatusti jatkossakin käyttää.

Ihanaa joulun odotusta kaikille! Jos kaipailet muita jouluisia kirjoneulevinkkejä, niin tästä voit kurkata, millaisen tyynyn tein äidilleni lahjaksi viime jouluna. Seuraava oma postaukseni käsitteleekin sitten Tallinnan joulutoria ja käsityöliikkeitä


10 kommenttia

 1. Kauniit sukat. Mukava että lähdit mukaan. Kiitos osallistumisesta. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva nimi ja kiva malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat mielestäni myös kivat sukat; ne sai äitini lahjaksi. :)

   Poista
 3. Tosi kauniit sukat! Jospa itsekin vaikka tulevana jouluna uskaltautuisi lupautumaan mukaan johonkin kalenteriin. Käsityöblogit on kyllä kiva ryhmä, johon itsekin löysin jokin aika sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä kannattaa, oli hauska kokemus osallistua joulukalenteriin ja ajattelin tänäkin vuonna osallistua (jos siis mukaan pääsen). Nyt täytyy vain miettiä ajoissa postauksen aihe, josko olisi vaikka jokin oikein ohjeellinen juttu, hmm... :)

   Poista
 4. Ihanat sukat! Varsinkin tuo varsi on nätti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Veera! Tykkään itsekin näistä kovasti ja nyt kun kävikin niin, että ne olivat äidilleni aavistuksen liian tiukat, niin sainkin ne itselleni... Onni onnettomuudessa tavallaan. Ehkäpä täytyy nyt päivittää nuo alemmat huonon valotuksen kuvat parempiin, kun sukat ovat taas minulla. :)

   Poista
 5. Nyyh! Täällä kateellinen itkee neulomistaidottomuuttaan :D

  Minttu, Kivempi blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä minäkään osannut neuloa vielä kuusi vuotta sitten, joten koskaan ei ole liian myöhäistä opetella tai verestää koulun käsityötunneilla opittua taitoa. ;)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.