SLIDER

Tallinnan joulumarkkinat ja käsityöliikkeet


Kävin ensimmäistä kertaa tutustumassa Tallinnan joulumarkkinoihin ja samalla tietysti kävin paikallisissa käsityö- ja kangaskaupoissa (niissä tosin olen ennenkin vieraillut). Joulutori oli miellyttävä tuttavuus. Myös Helsingin Senaatintorin Tuomaan markkinoista ja Tampereen Joulutoristakin voisi saada varmasti yhtä kivoja tapahtumia esimerkiksi aukioloaikoja pidentämällä.Tällä kertaa en kuitenkaan ostanut yhtään mitään, vaikka kiersinkin todella monia kauppoja, mutta ajattelin tässä tuoda esiin paikkoja, jotka vielä ovat toiminnassa, sillä Tallinnassa liiketarjonta vaihtuu melko nopeasti, kuten Kristiinan Silmukat -blogissakin on todettu. Luin monia blogeja etsiäkseni kauppojen osoitteita ja tuossa em. blogissakin mainituista kaupoista toiminnassa ovat edelleen esimerkiksi nämä kangaskaupat Kangadzungel (Tartu mnt 35) ja Kangas ja Nööp (FOORUM-liikekeskuksessa). Kangadzungelissa en kuitenkaan ehtinyt käydä ja Kangas ja Nööpin valikoimasta ei nyt löytynyt mitään minua kiinnostavaa. Kävin myös vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Trendtekstiilissä (Väike-Karja tn 3) samoin laihoin tuloksin. Karnaluksissa en ole vieläkään päässyt käymään - sinne täytyy tehdä joskus ihan oma vierailunsa.


Lankakaupoista vierailin tällä kertaa Jolleri Käsitöökamberissa (Müürivahe 11), jossa oli mm. erittäin kauniita villapuseroita myynnissä ja kivan näköisiä lankoja, osa tarjoushintaankin ja melkein sorruin ostamaan vyyhtejä, jotka olivat 2 e/kpl mutta koska olen itse määräämässäni langanostolakossa, sain lopultakin tahdonvoimalla itseni ulos kaupasta ostamatta mitään... (Tunnistaako kukaan muu tätä vaikeutta?) Toinen käsityö- ja lankakauppa, josta erityisesti pidän, on Eesti Rahvakuntsi ja Käsitöö Liit (Lühige jalg 6a).


Koska olen myös erityisen kiinnostunut vintage-vaatteista, suunnistin VisitTallinn-sivuston sekä jonkun toisen sivuston (jonka nimen unohdin) mukaisin ohjein etsimään kyseisiä kauppoja, mutta valitettavasti en löytänyt mainittuja Annimari Vintagea, Sireen Vintagea, Nolita Vintagea, Oh so retroa, enkä Foxy Vintagea. Fankadelikin (Vana-Viru tn 6) kyllä löysin mutta ensimmäisenä päivänä en päässyt sinne sisään, vaikka soitin ovikelloa pyydetysti ja toisena päivänä (lauantaina) ovi oli sitten auki ja pääsin sinne tutustumaan. Tarjontaa oli melko paljon kengistä juhlapukuihin saakka. Juhlapukujen/iltapukujen hinnat näyttivät olevan alle 200 euroa, joten vintagesta kiinnostuneiden kannattaa varmaan lähteä Tallinnaan niitä ostamaan.

Joka tapauksessa Viron käsitöitä katsellessa saa aina ideoita, vaikkei mitään itse ostaisikaan. Virolaiset ovat hyvin luovia ja tekevät kauniita käsitöitä. Lisäksi erityisesti vanhan kaupungin kahviloiden sisustukset ovat todella ihastuttavia. Kävin mm. Reval Caféssa, joka jo ovikyltistä alkaen on todella seesteisesti sisustettu.
Myös tässä Mademoiselle-kahvilassa, joka sijaitsee Ruotsin suurlähetystöä vastapäätä (tällä kadulla:),


on mukava atmosfääri erityistä kahviaiheisen seinän muodossa. Lisäksi sieltä saa todella hyvää suklaakakkua.


Kaiken kaikkiaan matka oli mukava, vaikka mitään käsityöhön liittyvää en ostanutkaan tällä kertaa. Täältä voit kurkata halutessasi tosin, mitä olen tehnyt aiemmin Virosta ostetuista langoista: Virkattu poncho ja neulehame, Tupla- tai kääntölapaset ja Virkattu pyörötakki. Lisäksi olen neulonut virolaismallisia kirjoneulesukkia. Tätä projektia aion vielä jatkaakin. 

Ihanaa joulun odotusta kaikille tämän Raekoja platsin joulukuusen tunnelmissa!


2 kommenttia

  1. En ole käynyt koskaan Tallinnassa joulun aikaan, heti joulun jälkeen olen kyllä. Pitäisi joskus kyllä mennä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut minäkään, kannattaa tosiaan tsekata tuo joulutori. Kiva tunnelma!

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.