SLIDER

Kirja-arvostelu: Villasukkien uusi vuosi


Niina Laitisen Villasukkien uusi vuosi* on taattua niinalaitista. Ohjeista löytyy sekä huikeita kirjoneulesukkia että herkkiä pintakuvioneulesukkia.

Monet ovat jo Facebook-ryhmien postausten perusteella puikoille pistäneet nuo kansikuvan perhossukat. Mallin nimi on Siskoni mun. 


Myös toiset kirjoneulesukat tästä kirjasta nousivat mielestäni esiin taidokkuudellaan, nimittäin nämä japanilaishenkiset sukat nimeltään Kirsikankukkien aikaan.


Selkeämpään makuun olevat kirjoneulesukat ovat esimerkiksi nämä Häävalssi-sukat, jotka voisi kuvitella tekevänsä lahjaksi myös vaikka ystävänpäiväksi vaaleanpunaisilla tai jouluksi punaisilla sydämillä. 


Itseäni puhuttelevat kaikkein eniten kuitenkin kirjassa olevat pintakuviosukat. Niissä on jotain niin yksinkertaisen kaunista ja kestävät varmasti aikaa kaikkein parhaiten. Malliesimerkkeinä nostan tässä esille Hetkeksi, Naurava kulkuri ja Soulmates III -sukat.
Minullahan alkaa tästä nyt myös oma villasukkien vuosi, kun ajattelin jollakin panoksella osallistua Nonnu Neulojan Sukkalaatikko 2020 -haasteeseen, jossa tarkoituksena on neuloa 12 paria sukkia vuoden loppuun mennessä.

Sitä varten kaivoin esiin kaikki sukkaohjekirjani, joita on yhdeksän, sekä kolme pelkästään sukkia sisältäviä lehtiä eli Novitan kaksi sukkalehteä ja Roosanauhan ohjekirja. Ajattelin yrittää tehdä jokaisesta kirjasta/lehdestä jotkut sukat. Saas nähdä, miten haasteessa käy, kun viime vuonna loppuvuodesta ei olisi enää sukkia tehnyt mieli neuloa, vaan sainpa kuin sainkin vaaditut 12 paria valmiiksi.


*Kirja on saatu arvostelukappaleena Moreenilta. 

2 kommenttia

  1. Ihana sukkakirja! Kiitos sen jakamisesta. :) Arvioinnin perusteella minuakin kiehtoisi eniten pintaneulesukat samoin perustein. Siksi tämä kirja taitaa nyt jäädä hankkimatta, sillä olen ostanut jo vuosi sitten mm. Soulmates-ohjeen, mikä on aina vaan neulomatta. Eli yritän ensin katsoa, mitä jo omistan ennen kuin hurahdan - taas - johonkin uuteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin hyvä periaate! Minulla on iso kuvioähky iskenyt, joten itselleni haluan tällä hetkellä hyvin rauhallisia ja mieluiten aika yksivärisiä vaatteita ja asusteita. Siksi nuo pintaneulesukat olivat niin sykähdyttäviä mielestäni. Mutta Niinan kirjoneulesukat ovat myös ihan käsittämättömän hienoja. Minustakin tuntuu, että nyt täytyy yrittää vain olemassa olevista materiaaleista ja ohjeista tehdä, ei tästä muuten tule mitään...

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.