SLIDER

The Little Rosie Beanie

pattern by Elizavetaknits photo copyright Craft Candidate

Minulla kävi tuuri ja voitin ihanan Elizavetaknitsin suunnitteleman pipo-ohjeen arvonnassa. Tämä The Little Rosie Beanie on ollut to do -listallani siitä saakka mutta vasta nyt sain aikaiseksi ryhtyä neulomaan pipoa itselleni, kun huomasin, että omat piponi ovat vähän kehnonlaisessa jamassa kesäisen muuttoni jälkeen, jolloin lahjoitin hyväntekeväisyyteen aika ison osan tekemiäni neuleita. 


Puikot: Pyöröpuikot (40 cm) 3 mm, sukkapuikot 3 mm
Lanka: Kirppikseltä ostettu ruskea lanka ja Novita Rose Mohair ruskea. 
Langanmenekki: 70 g

By Elizavetaknits, copyright Craft Candidate

Minulla oli jotain ruskeaa ohutta lankaa, jonka olen joskus kirppikseltä ostanut. Lisäksi minulla oli ruskeaa Rose Mohair -lankaa ja ajattelin yhdistää nämä langat. Koska langat olivat ihan eri laatua kuin ohjeessa niin jännitti vähän, mitä niistä tulee. 

elizavetaknits craftcandidate
pipo, neulominen

Päänympärysmitta kuitenkin täsmäsi hyvin mutta ensimmäinen yllätys tuli vasta neulottuani 50 kerrosta sileää oikeaa, jolloin pipon pituus olikin jo 19,5 cm eli se mitta, joka piti olla pipoon, johon jää löysää pään päälle ja minunhan piti tehdä päänmyötäinen pipo, johon ohjeen mukaan olisi mennyt peräti 60 kerrosta. No, ei auttanut kuin joko purkaa tai hyväksyä hiippapipo ja alkaa kaventelemaan. Ajattelin sitten olla kerrankin muodikas ja tehdä enemmän muodissa olevan löysän pipon. Ei ollut sitten minun juttuni kuitenkaan tuo löysä tuolla pään päällä, joten päätin kääntää reunan kaksinkerroin niin se oli minulle sopivamman näköinen. 

Malli on hyvin helppo ja nopea neuloa, joten sen puolesta voin kyllä tätä ohjetta suositella. Ehkä ensi kerralla kokeilen vielä tuota päänmyötäistä mallia ja hieman vähemmän kutittavampaa lankaa.

Elizavetaknits, photo copyright Craft Candidate

Oletko sinä neulonut Elizavetaknitsin neuleita? Tai mistä pipomalleista itse tykkäät tällä hetkellä?

Vielä loppuun tilastoja:

Tänä vuonna kulutetut langat yhteensä: 3291 g + 70 g = 3361 g

Ostetut langat: 2200 g

13 kommenttia

 1. Oi, sehän on sievä! Sopii sinulle tosi kauniisti tuolla tavalla käännettynä. Että arpaonni suosi nyt kyllä oikeaa. :)

  Tällä hetkellä itseä mielyttää kapeat joustinpipot, jotka tehdään ohuesta langasta. Ne eivät vaan ole oikean kyynärpääni mieleen, joten joutuu pitämään taukoja niiden teossa. Tosin ei kait se haittaa, sillä minun kaapissa pipoja puolestaan alkaa olla jo melko rivi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Kapeat joustinpipot kuulostavat kiinnostavilta. Pitäisipä kokeilla vielä jotain sellaista. On ihan hyvä olla muutama pipo eri väreissä laatikossa, nyt minulla on ollut vain yksi musta pipo ja kaipasin vähän vaihtelua.

   Poista
 2. Kun reuna on taitettuna, pipo on juuri passelin näköinen ja kokoinen teitsille :3

  Elizavetaknitsin malleihin en ole tutustunut, mutta Aurelia-tuubihuivi vei sydämeni heti <3 Jospa laitan sen puikoille seuraavaksi jostain ohuesta langasta, mahtuisi sitten kivasti talvitakin alle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ricchan! Kuvaajani toiminut vanhin poikani, (jolla on selvää visuaalista silmää, by the way) sanoi heti, etten voi mitenkään käyttää pipoa löysän mallisena, koska se ei sovi minulle, vaan se pitää kääntää. Onneksi uskoin, koska aluksi ajattelin, että on pakko purkaa koko pipo mutta toimiihan se noinkin. :D

   Poista
 3. Enpä tiennyt että Elizavetalla on tällainenkin malli. Tosi nätti malli ja sopii hyvin sinulle :) Oon tehnyt sen Sweet Alice beanien(?) (ilmaismalli Ravelrystä) sekä lehtisateessa tuubihuivin johon viime syksynä koukutuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Lissulla on kivoja malleja ja nättejä valokuvia töistään. The Sweet Alice Beanie on monen mielestä jopa hänen parhain pipomallinsa. Sen voisikin toki koettaa tehdä vaikka seuraavaksi, tosin minulla on myös PetiteKnitin Oslo Hat -ohje ostettuna ja nuo ovat vähän samantyyppiset pipot, joten täytyy pohtia, kumpaa alan tehdä.

   Poista
 4. Tulipa siitä kiva ja tykkään väristä kovasti!
  Itselläni nyt tulossa tyttärelle sellainen todella muhkea pipo Dropsin Eskimo-langasta. Itselleni ajattelin tehdä juurikin tuon The Sweet Alice Beanien, se näytti niin kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on kiva, pehmeä ja lempeä. :) Minulle musta on vähän liian kova väri tätä nykyä, joten en mieluusti enää mustaa pipoa käytä paitsi mustan talvitakkini kanssa se sopii toki. Kiva malli on tämä. Elizavetaknitsillä on myös muita tosi kivoja pipomalleja, käy kurkkaamassa!

   Poista
 5. Täähän on monikäyttömalli, kun voi pitää suorana tai taitettuna. Nyt pipo on aina muodissa!

  VastaaPoista
 6. Hauska syyspipo! Olen viimeksi neulonut lapsille pipoja Klompelompen ohjeiden mukaan, itselle voisi kyllä vielä jonkin tehdä. Elizavetaknitsin neuleisiin en olekaan ennen törmännyt, kiitos vinkistä! Mukavaa marraskuuta!:)

  VastaaPoista
 7. You changed your blog! Very nice look:) Love your rose beanie:) Can see on your photo gallery you are an avid knitter:) Have a great knitting week, Jesh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Jesh, no, actually I haven't changed my blog. This is my other blog, the one with which I started blogging. I still have the other lifestyle blog that you have visited frequently: http://kahdentalonvakea.blogspot.com/

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.