SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Joulukuu


Nyt on vähän enemmän käsitöitä taas kesken palattuani jälleen Suomeen. On niin helppo ottaa lankaa kaapista ja uutta työtä puikoille, kun ei tarvitse tyytyä siihen, mitä oli mukana! Pari työtä sain jo valmiiksi ja ne ohjeineen esittelen 12.12. Käsityöblogien joulukalenterissa! Jokunen joululahjaksi tuleva työ on myös kesken mutta niitä ei parane täällä nyt esitellä.

Mutta tässä siis tällä hetkellä muut kesken olevat työni. Kuten edellisessä postauksessani viimeksi tai to do -lista -postauksessani mainitsin, on pitkäaikainen haaveeni siirtyä käyttämään vintagetyylisiä vaatteita. Niinpä tuumasta toimeen ja virkkuukoukulle lähti yli 50 vuotta vanha takkiohje Kotiliesi-lehdestä.


Tuon vihreän takin lisäksi ajattelin myös tuollaisen ihanan jakkupuvun tehdä. Tuossa Hellevi-ohjeessa on koukuttu malli, joten täytyy miettiä, opettelenko uuden tekniikan vai haenko virkatun jakkupuvun ohjeen toisesta vanhasta lehdestä, sillä Mervi-mallissa oli vain liian isoja kokoja minulle. Vanhoissa lehdissä ei aina ole kaikkia kokoja nimittäin tarjolla ja etenkään näitä pienempiä kokoja. Tosin silloin naiset olivat hieman pienempikokoisia, joten koko 36 ohje voi minulle ihan hyvin sopia ottamalla vain pienemmän virkkuukoukun käyttöön.

En ole myöskään unohtanut jo pidempiaikaisia keskeneräisiä. Nuoremman lapsen torkkupeite tai sängyn päiväpeitto etenee säännöllisesti kerros silloin tällöin.


Purin myös viime Keskeneräisten keskiviikossa aloittamani jämälankalapaset ja aloin virkata niistä jämälankapeittoa. Ehkä olisi kuitenkin hyvä lisätä väliin vaikka aina kerros valkoista tai harmaata lankaa, tulee muuten niin riemunkirjava peitto, vai mitä mieltä olet?


Välillä on myös pakko tehdä korjaustöitä. Vanhemman lapsen läppälapaset täytyy päivittää normaaleiksi lapasiksi eli läppä pois ja lapasen sormiosuus uudelleen neulottavaksi. Läppälapasten käyttö on vähentynyt, kun ei enää tule pelattua Pokemon Gota. 


Lisäksi minulle on kertynyt iso kasa villasukkia ja töppösiä, joissa on reikä pohjassa. Sukat täytyy joko parsia tai terittää (onko tuttua sinulle? Eli varresta poikki ja uuden kantapään ja jalkaterän teko). Palatossuihin täytyy neuloa uudet palat ja ommella pohjaan. Nämä palatossut ovat minulle rakkaita, koska osa on äitini neulomia eikä hän enää neulo ja osa on äidin ystävän neulomia ja hän on ollut jo pitkään kuollut. Noissa harmahtavissa palatossuissa on muuten käytetty pohjapaloissa langan mukana sukkahousuista tehtyä lankaa. Ovat paljon kestävämmät sillä tavalla. Minäkin olen säästänyt sukkahousuja ja nyt voin neuloa noihin uudet palat.


Niin se on vuosi vierähtänyt tämän haasteen parissa ja on aika pistää sille stoppi. Keskeneräisten keskiviikon haaste ei siis enää jatku tämän kuun jälkeen. (Paitsi jos seuraa valtava vastalauseryöppy! On siis vielä mahdollista vaikuttaa asiaan!) Muutoin katsotaan, josko joskus taas olisi aika otollinen keskeneräisten esittelylle mutta vastedes keskityn niiden valmiiden töiden esittelyyn (kunhan niitäkin vain olisi).

Tänä vuonna haasteeseen osallistuivat seuraavat ihanat blogit:


Kiitos teille rakkaat bloggaajakollegat! Ja kiitos myös muille lukijoille; ilman teitä kaikkia blogi olisi silkkaa yksinpuhelua. Jätättehän puumerkkiä käynnistänne!

Jos vielä tässä kuussa haluat osallistua Keskeneräisten keskiviikkoon niin linkitä postauksesi alla olevaan linkkiketjuun:2 kommenttia

  1. Kivoja keskeneräisyyksiä. :) Värikkäätkin jämälankapeitot ovat ihania, mutta jos selkeyttä kaipaa värimaailmaan, niin silloin kannattaa joku hillitty väri ottaa joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vähän samaa mietin, varsinkin, kun noita värejä on ihan laidasta laitaan... Eihän tuossa tarvitse kuin pari kerrosta purkaa, laittaa vaikka aina yhden harmaan kerroksen väliin.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.