SLIDER

Superman-paita ja -pyjamabokserit


Olipas kuulkaa ihanaa, kun sain yhden viikonlopun ennen joulua ihan pyhitettyä ompelulle! Mies hoiti ruokapuolen ja lapset touhusivat omia juttujaan ja pelasivat isänsä kanssa lisäksi lautapelejä. Minä puolestani tutustuin uuteen ompelukoneeseeni (josta kirjoitin täällä) nyt ensimmäistä kertaa kunnolla. 


Sen seurauksena perheen nuorimman lahjapaketista paljastui nyt sitten Superman-kuosiset pitkähihainen t-paita ja pyjamabokserit. Metrin verran vain oli Kangaskapinasta ostettua kangasta, joten täytyi päättää, teenkö lyhythihaisen paidan ja pitkät housut vai toisinpäin. (Kannattaa muuten olla tosi tarkkana, miten kaavat kankaalle asettelee, koska ohjeen mukaan paitaan olisi mennyt 1,30 metriä kangasta, mutta en olisi sillä leikkuusuunnitelmalla saanut noita boksereita lainkaan, ja nyt minulla meni vain metri kangasta, kun asettelin tarkasti!) Tällä kertaa voitti tällainen kombo, koska ajattelin tehdä erikseen kaapissa jo olevasta mustasta collegesta housut käytettäväksi paidan kanssa sitten. 


Paidan kaava on numero 21 Suuri Käsityö 3/2012 -lehdestä. Olen käyttänyt samaa kaavaa jo useasti, esimerkiksi näissä Star Wars -paidoissa, mutta aiemmin olen tehnyt pääntielle ja hihansuihinkin välillä resorit. Tällä kertaa ompelin ihan vain kääntäen pääntien, sillä uudessa ompelukoneessa on niin hienoja tikkauksia, että ei tarvitse enää hävetä.


Pyjamaboksereiden kaava on samoin aiemmin käyttämäni numero 12 Suuri Käsityö 11-12/2012 -lehdestä.

Vielä haluaisin joululoman aikana ehtiä ommella flanelliset pyjamat ja kylpytakin lapselle. Sitten voisikin miettiä oman vaatevaraston täydentämistä... Uusia ompelu-unelmia siis uudelle vuodelle!

Postaus osallistuu #mehukekkeritkässävuosi 2018 -haasteeseen, nyt kun teemana on lahjajoulukuu. 
2 kommenttia

  1. Voi, kuinka ihanan ompeluhetken perheesi sinulle järjesti. ♥ Onnistunut hetki, onnistuneet ompelukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli todella kivaa pitkästä aikaa. Ompelu kun vaatii vähän pidemmän aikaa, jotta jotain ehtisi tehdä. Siitä syystä tulee paljon neulottua, kun sitä voi tehdä sohvalla illalla telkkaria katsoessa, mutta ompeluun minun pitää erikseen järjestää aikaa ja tilaa.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.