SLIDER

Sukkalaatikko 4/2022: Lapsen siksak-sukat


Vähän meni viime tippaan huhtikuun sukkapari mutta tässä ne nyt kuitenkin ovat. Kuvaamisen kanssa on aina omat haasteensa, että vaikka neulomukset valmistuvat niin se, että ne jotenkin jaksaa ja ehtii kuvata, saati sitten, että on sen verran valoa, että ne pystyy kuvata, on oma juttunsa!

Lapsen siksak-neulesukat

Suunnittelija: Sisko Sälpäkivi
Koko: 30
Lanka: Novita 7 Veljestä sininen ja jämälankakerät vanha roosa, pinkki, sininen, turkoosi, valkoinen
Langanmenekki: keittiövaaka näytti 64 grammaa mutta koska se on hyvin epäluotettava ja pattereiden kunto kyseenalainen, arvioni on kuitenkin pikemminkin vajaa 100 grammaa yhteensä. 


Näihin sukkiin valikoitui erilaisia yhteensopivia jämälankoja, jotka soveltuivat pohjaväriin. Pohjavärinä käytin sinistä seiskaveikan kerän loppua ja kun huomasin, että se ei koko sukkaan olisi sellaisenaan yksinään riittänyt, päätin raidoittaa myös jalkateräosuuden. Tarkoitukseni oli kylläkin tehdä isompi kuin koko 30 mutta näköjään näistä silti tuli sen kokoiset sukat. Pitkään olin tätä mallia katsellut, että olisi kiva tehdä, mutta minulla ei ollut ketään tiedossa, kenelle tehdä. Nyt pidin siskontyttöä mielessä, jolla koko 30 oli talvella vielä hyvä, mutta nytpä en tiedä, että meneekö enää ensi talvena. Täytyy vähän katsella ja kuulostella, että vieläkä menisivät vai pitääkö miettiä asia uusiksi! Ainahan näihin voi toki terää pidentää tai sitten antaa ne vaikka jollekin toiselle, kuten vaikka nuoremmalle siskontytölle odottamaan jalan kasvamista.


Vaikka tänään on huhtikuun viimeinen päivä, ei tänään tule huhtikuun käsityösaldopostausta vaan poikkeuksellisesti teen sen myöhemmin, kun en ole ehtinyt koostaa vielä sitä. Bloggaaminen kun on kuitenkin minulle vain harrastus niin en halua ottaa tästä liikaa suorituspaineita! Toivottelen nyt tässä vain hyvää vappua!
4 kommenttia

 1. Täytyypä kurkata tuo ohje kun on niin kivannäköiset sukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa, tämä oli kiva myös tehdä! Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty raitalankaa varren siksak-kuviossa ja jalkaterä on tehty yksivärisenä. Minä siis raidoitin kaiken erivärisillä langanlopuilla.

   Poista
 2. Kivan keväinen sukkamalli ja hyvät yhteensointuvat värit! Pitäisi itsekin neuloa jämälangoista lastensukkia niin tulisi nopeammin valmista ja saisi upoteltua niihin pieniäkin jämäkeriä. Siinäpä itselle tavoitetta :)

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.