SLIDER

Okrankeltainen kolmiohuivi

Tämä huivi oli ennen poncho. Valitettavasti minulla ei ollut poncholle käyttöä, koska se oli jotenkin kummallisen muotoinen. Se ei istunut koskaan oikein hyvin hartioilla johtuen ehkä siitäkin, että se jäi malliin verrattuna hieman liian lyhyeksi lankojen loputtua, eikä sitä saanut aseteltua mitenkään järkevästi. Niinpä purin sen ja neuloin langoista tällaisen kolmiohuivin. Tässä on osa langoista myös tuon samaisen postauksen hameesta, jonka purin jo aiemmin. Se taas oli jotenkin liian värikäs enkä osannut kirjavaa hametta sitten käyttää. Hapsut säästin ponchosta ja lisäsin tähän huiviin, vaikka ohjeessa ei tuollaisia hapsuja ollutkaan.

 

Neulottu kolmiohuivi

Suunnittelija: Minna Metsänen
Ohje: Novita Kesä 2014
Lanka: Tarton Hansapäiviltä muinoin ostettu lanka kaksinkerroin neulottuna ja reunapitsissä liettualaista Wool Jazz -lankaa.
Langanmenekki: 225 g
Puikot: Pyöröpuikko (80 cm) Novita nro 8, virkkuukoukku 3,5


Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty Novitan Miami-lankaa kaksinkerroin neulottuna mutta minä tosiaan käytin tätä vironvillaa sen sijaan. Lanka riitti nyt ihan hyvin ja neuloin niin kauan kuin lankaa piisasi. Pitsireunaan jouduin soveltamaan liettualaisesta Wool Jazz -langasta okrankeltaisen osion, koska muutoin lankaa ei olisi ollut tarpeeksi. Tuo Wool Jazz on liukuvärjätty lankakerä, jossa olisi okrankeltaisen jälkeen tullut oranssia, punaista, sinistä ja vihreää, joten piti aika tarkkaan sommitella, mistä kohtaa kerää otti lankaa. 
 

Tästä tuli mielestäni nyt kiva huivi, jonka voi kietoa harteille lämmittämään. Toivon, että tämä tulee nyt paremmin käyttöön kuin se virkattu poncho aikanaan.


Tänään tuntui aurinko jo lämmittävän aika mukavasti, vaikka tuuli oli hieman kirpeä. Kyllä kevättä onkin nyt odotettu! Hyvää pääsiäistä sinulle!
1 kommentti

  1. Nyt vihdoin sait huivin, hieno huivi! Parasta on kyllä uusiokäyttää lankaa. Kivaa pääsiäistä! :)

    VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.