SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Huhtikuu 2022


Tämän kuun keskeneräisiä töitä onkin yllättäen nyt vain kaksi, vaikka jämälankapurkkini alkavat olla jo täynnä ja hieman kutkuttelevat jonkun jämälankatyön aloitusta... En kuitenkaan ole edes huhtikuun sukkia saanut alulle. Inspiraatio on nyt vähän hukassa sen suhteen, että minkälaiset sukat tekisin. Yhdet raitasukat noista jämälangoista aloitin mutta ehdin jo purkaa. Täytyy vähän suunnitella ensin. 


Audrey-topin takaosa on valmis ja etuosa myös jo kädenteillä. Etenee aina silloin, kun pystyn tekemään vaativampaa pitsikuviota.

Audrey Lehtikuvioinen paita
Ohje: Madeline Weston & Rita Taylor: Vintageneuleet-kirjasta muokattu pienemmäksi kooksi ja suljettuna neuleena neulottavaksi.
Lanka: Novita Nalle vaalea oliivinvihreä (314)
Puikot: 2,5 ja 3,5 


Pojan ribbineuletakki on myös jo ensimmäisen hihan kohdalla. Tätä neuletta varten piti hankkia lisää Nostalgia-lankaa, jota löytyikin Facebookin neulontaryhmästä eräältä ihmiseltä. Vaikka uusi lanka olikin hieman vaaleampisävyistä kuin vanha niin se ei kuitenkaan käytännössä haitannut niin paljon, että sitä juurikaan edes huomaisi, kun raidoitan niitä vuorotellen vielä tummanharmaan langan kanssa.

Ribbineuletakki
Ohje: Oma malli. Koon silmukkamääriä haettu Margaret Hubert: One-Piece Knits -kirjasta, mitä voin suositella erinomaisena perusohjekirjana ylhäältä alas neulottaville neuleille (vaatii tosin hieman jo kokemusta top down -neulomisesta). Ostin kirjan New Yorkista melkein kolme vuotta sitten ja nyt kun sain sen vihdoin käyttöön oman mallin suunnittelun avuksi, olen todella tyytyväinen.
Lanka: Novita 7 Veljestä graffiti (044), Novita 7 Veljestä Nostalgia (094) ja (093)  
Puikot: 3,5 ja 4

Sitten on tietysti se yksi todella keskeneräinen työ eli virkattava 1960-luvun takki. Se on varsinainen UFO (unfinished object), jonka kohtaloa en kyllä vieläkään ole osannut päättää. The Art of Home -blogissa (englanniksi) on muuten ihan hyviä vinkkejä siihen, miten UFOt voi saada valmiiksi tai pohdintaa siitä, kannattaako niitä edes tehdä. Koskee ihan hyvin kaikkia töitä, vaikka siinä puhutaankin tilkkutöistä.

Mitä sinulla on keskeneräisinä? Entä onko sinulla paljon UFOja?

9 kommenttia

 1. Juuri purin viime kesän ufon eli keskeneräisen topin. Innostuin lapsen paidan valmistumisen myötä saamaan nuo kaikki keskeneräiset pois, mutta katsotaan nyt, mitä kaikkea saan valmiiksi huhtikuussa. :)

  VastaaPoista
 2. Nuo jämälankapurkit on aina niin kauniin näköisiä. Minä tarvisin varmaan ämpärin tai saavin.
  Sinulla riittää kärsivällisyys tehdä kahta isoa työtä yhtäaikaa. Minulla on ufoutunut yksi villatakki ja villapaita (eri aikakausilta). Lisäksi keskeneräisinä parit sukat. Ainakin nämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, en tiedä kärsivällisyydestä suoraan sanoen mitään, lähinnä se kielii pitkästymisestä aina yhteen ja samaan työhön. :D Helposti kyllä ufoutuu keskeneräiset, jos ei niitä jaksa koko ajan tehdä. Sitten melkein menee minulla purkuun, jos alkaa jotenkin tökkiä. Kaipa se minun virkkuutyöni täytyisi purkaa, kun en ole sitä varmaan kolmeen vuoteen tehnyt enää.
   Hyvä muuten kun sanoit, pitääkin käydä kesätalolta hakemassa isompia jämälankapurkkeja tänne kaupunkikotiin! Alkaa jo nämä kaksi pienempää olla ihan täynnä.

   Poista
 3. Tällä hetkellä kesken on Linka Neumannin Alasuq -neulepusero ja virkattu peite. Aloittamatta huhtikuun sukat ja näiden lisäksi kutkuttelee toinenkin neule sekä huivi! Että onhan näitä =D Sain kuitenkin valmiiksi sen Le Pouf Sweaterin joka odotteli yli puolivuotta toista hihaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis siitä Alasuqista tulee varmaan hieno. Koskas on Le Pouf Sweater tulossa esittelyyn? :D Pitää käydä vaklaamassa. Jostain syystä nyt minulla ei ole mitään inspistä noihin huhtikuun sukkiin. Minkälaiset ja kenelle tai minkä kokoiset pitäisi tehdä ja miksi pitäisi tehdä. Helpompaa on aina, kun on joku kohde tiedossa!

   Poista
 4. Hexapoda-huivi (malli Taito-lehdestä 03/-20) on ollut kesken reilut puolitoista vuotta... Mihin se aika oikein rientää?
  Sitä ennen eräs villatakki oli kesken kolmisen vuotta. Muistan vieläkin sen kummallisen tunteen, kun ainuttakaan työtä ei ollut kesken ja sitä oli ihan pähkinöinä: pystyi aloittamaan ihan mitä tahansa, eikä mikään keskeneräinen pyörinyt kässäpussin pohjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, se on tosiaan aika harvinainen tunne! Lisäksi siinä on ihan ihmeissään, että mistä oikein alkaisi eikä ehkä ihan heti löydykään uutta työtä! Hexapoda-huivi kuulostaa kiinnostavalta.

   Poista
 5. Mielenkiintoisia töitä tulollaan, jään siis odottelemaan valmista esittelyä :)

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.