SLIDER

Kirja-arvostelu: Kekseliäästi kahvipusseista

Minähän en siis ole mikään askarteluihminen. Kahvipusseista minulle tulee mieleen äitini jo edesmenneet ystävät, jotka harrastivat pannulappujen tekoa kahvipusseista. Meilläkin on niitä lapsuudenkodissani. Usein kyllä pistän pöytään sellaisen, kun kokkaan kotona vanhempieni luona ja katan pöydän. Silti ei jotenkin ole tullut itselle mieleen alkaa kahvipussiaskarteluun.


Kunnes ehkä nyt. Sain Minerva Kustannukselta arvostelukappaleen Seija Saarisen kirjasta Kekseliäästi kahvipusseista. Näitä sivuja selatessani olen tässä nyt muutaman kuukauden ajan lähes huomaamatta huuhtonut tyhjät kahvipussit ja pistänyt jemmaan. Pusseja onkin kertynyt jo jonkin verran. Seuraavana on sitten varmaankin jo suikaleiden leikkaaminen tiedossa. Katsotaan sitten, kuinka vaikeaan työhön kykenen.

Kirjassa on hyvin selkeästi selitetty, miten kahvipusseja leikataan, silitetään, punotaan. Itseäni eniten kiinnostavia töitä ovat erilaiset korit ja kassit sekä lahjarasiat. Näistä on hyvät työkuvat ja tekstit. Kirjassa myös neuvotaan, miten kahvipussisuikaleista tehdyt työt voidaan päällystää vaikkapa karkkipapereilla tai sipsipusseilla. Hyödyllistä kierrätystä siis! Tätä kirjaa voin todellakin suositella, jos yhtään tällainen kierrätysaskartelu mieltä kutittaa!
Oletko sinä valmistanut kahvipusseista mitään koskaan?

7 kommenttia

 1. Mä haaveilen aina kahvipusseista askartelua, mutta totuuden nimissä en ole myöskään oikein askartelijaihminen. Ehkä jonain päivänä? Vaikuttaa kiinnostavalta kirjalta ja itseä kiinnostaisi kassit ja tuollaiset rasiat olisi myös kivoja tavaran säilyttämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama täällä siis! Katsotaanpa, ilmaantuuko kahvipussiaskarteluja meidän blogeihin jonain päivänä...

   Poista
 2. En ole kokeillut. Minulla on kuitenkin yksi pieni kori, jonka ystävä on tehnyt ja antanut.
  Äidilläni on tällä hetkellä meneillään korin punonta maitotölkeistä leikatuilla, kankaalla päälystetyillä suikaleilla. Äidillä on kokeilumieltä kaikenlaiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan kuulostaa kiinnostavalta ja hyvältä kierrätyskäytöltä! Ennen aikaan osattiinkin kyllä paremmin hyödyntää kaikkea tarpeellista ja noita taitoja kyllä arvostan kovasti!

   Poista
 3. Keräsin pari joulua takaperin niitä Juhlamokan joulukahvipusseja, tavoitteena tehdä itselle eväskori. Pussit on pesty ja tallessa, kori odottaa tekemistään... Jospa sitä jonain päivänä ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle varmaan käy ihan samoin, että ne kahvipussit ovat tuolla vielä parin vuoden jälkeen ja sitten heitänkin ne jo roskiin... :D Tässä nyt haaste sulle ja mulle!

   Poista
 4. Anonyymi11/11/2022

  Kiitos hienoista kommenteista. Kahvipussit ovat käyttökelpoisia vaikka olisivat odottamassa inspiraatiota pidemmänkin aikaa. Joulukahvipussit ja muut erikoiset kahvipussit ovat harrastajien keskuudessa haluttua materiaalia. Terveisin: Seija Saarinen

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.