Virkattu poncho ja siksak-neulehame


poncho, neulehame, siksak

Mitä ihania aurinkoisia syyspäiviä onkaan ollut! Aivan onnen omiaan käyttää myös syksyisiä värejä vaatteissa. Juuri tällaisia syksyjä varten olen neulonut Tarton Hansamarkkinoilta ostetuista langoista sopivan neulehameen siksak-kuvioilla ja vielä niistä jääneistä ylimäärälangoista (okrankeltaisesta ja ruskeasta) sain virkattua ponchon.
Neulehameen ohje löytyy Novita Design syksy 2012 -lehdestä tai täältä. Värit käytin taas tietenkin aivan oman mieleni mukaan - en ole varmaan tehnyt vielä yhtään mallia täysin ohjeen mukaan; aina vaihdan vähintään värejä tai lankaa. Jotain luovaa pakkoa olevinaan varmaan sekin... Siksak-kuvio on helppo: vain langankierto ja ylivetokavennus. Tätä oli nautinto tehdä.


Monivärinen hame on myös siitä kiva, että yläosaan voi yhdistää mitä tahansa väriä hameesta löytyvistä siksakraidoista. Tässä siis okrankeltaista ja ruskeaa, mutta olen kokeillut myös viininpunaisen neulepoolon kanssa ja oli heti aivan erinäköinen. Tähän sopii siis lisäksi ainakin sininen ja vihreä pusero - vihreä villapaita onkin to do -listallani.


Ponchon ohje löytyy Novitan syksy 2013 -lehdestä tai täältä. Tämä valmistui myös hyvin nopeasti, ihan parissa viikossa silloin tällöin tehden, kiitos ison virkkuukoukun ja kaksois- ja kolmoispylväiden.
6 comments

 1. Vau, upeita ovat molemmat, hame sekä poncho!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kiitos, mielestäni onnistuivat myös oikein mainiosti. :)

   Delete
 2. Replies
  1. Kiitos, tykkäänpä itsekin! :) Vähän aluksi jännitti kyllä, miltä näin riemunkirjavat lankavalinnat tulisivat näyttämään....

   Delete
 3. Oi, ovatpa nämä upeita! Ja hienot, valoisat kuvat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Sattui upea kuvaussää juuri tuolloin. :)

   Delete