SLIDER

Sukkalaatikko 1/2022: Kerrosrivinoususukat + ohje

Tänä vuonna ajattelin tehdä ihan oikean sukkalaatikon. Siis sellaisen, johon neulotaan vuoden aikana 12 paria ja lahjoitetaan vuoden lopuksi muille. Olen aiemmin yrittänyt osallistua sukkalaatikkohaasteeseen mutta ns. sukkalaatikkoni sisältö on kadonnut jo vuoden aikana muualle, vaikka olenkin parina vuotena saanut täydet 12 . Nyt siis toimin toisin ja hankin oikein kenkälaatikonkin sukkien säilytykseen. Lisäksi otan teemaksi jämälankojen käytön sekä "rumien" ja yksittäisten, mihinkään muuhun sopimattomien sukkalankojen "tuhoamisen" näihin sukkiin.

Ensimmäiseksi valmistuivat tällaiset kerrosrivinoususukat. Olen pitkään halunnut kokeilla tätä tekniikkaa mutta aiemmin ei ole ollut tilaisuutta. Nyt nämä syntyivät vähän vahingossa, kun lähtiessämme huvilalle loppiaisen viettoon otin niin rumaa lankaa mukaan, että eihän siitä yksistään mitään aikomaani huivia syntynyt. Kerä näytti kovin kauniilta mutta neulottu värimaailma ei miellyttänytkään. 

Ei auttanut kuin mennä paikalliseen Saleen ja ostaa sieltä jotain yksiväristä lankaa kaveriksi ja ryhtyä sukan tekoon, ettei ihan joutilaana tarvinnut olla. Ostin varuiksi sekä valkoista että ruskeaa lankaa ja aluksi kokeilin rikottua helmineuletta valkoisen langan kanssa, jota myös olen pitkään ajatellut tekeväni. Se ei toiminut yhtään, joten seuraavaksi pistin ruskean langan puikoille ja kerrosrivinousun kokeiluun. Näistä tulikin mielestäni ihan sopiva yhdistelmä, jolla tuota aika karseaa Janne Space -lankaa sai häivytettyä.

Kerrosrivinoususukat

Lanka: Novita 7 Veljestä karhunruskea (065) ja Gjestal Janne Space vihreä-ruskea-oranssi (475).
Puikot: 3,5
Koko: 38

Silmukoita varteen 48. Varteen kiertoresori:

*4 kerrosta: 2 o, 2 n
1 kerros: 2 o yht, langankierto, 2 n*. Toista *-*.

Sen jälkeen kerrosrivinousua:

1. krs: koko krs oikein (yksivärinen lanka)
2. ja 3. krs: *3o, 1 silmukka neulomatta * (kirjava lanka). 

Jatketaan näiden kolmen kerroksen toistoa. Kantapää tehdään normaalilla vahvennetulla kantapäällä ja kärjessä on leveä nauhakavennus. 


Seuraavat sukat ovat jo tuloillaan, joten eiköhän helmikuulle saada seuraava sukkapari tännekin esittelyyn. 
6 kommenttia

 1. Kivannäköiset sukat! :) Itse en taida tänä vuonna osallistua sukkalaatikkoon kun viime vuosikaan ei mennyt suunnitellusti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole minullakaan mennyt, siksi viime vuosi jäi väliin. Tämä on ehkä ensimmäinen ihka oikea sukkalaatikkovuosi, jolloin sinne laatikkoon toivottavasti oikeasti jotain jää!

   Poista
 2. Anonyymi1/30/2022

  Kalskahti lukiessa että rumasta langasta sukat lahjalaatikkoon. Hmmm, onneksi se on niin että minun/sinun ruma onkin jonkun toisen mielestä ihan sievä ja toisin päin. Minustakin ihan nätit sukat, ei ollenkaan rumat. t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se ei ehkä ihan tarkoitus ollut, sillä alun perin itse tykästyin tähän lankaan mutta sitten se ei omaa silmää miellyttänytkään neulottuna ja halusin sen nyt kuitenkin jotenkin käyttää. Tässä kerrosrivinousussa se lanka taas jotenkin toimi paremmin ja lisäksi minulla on mielessä monta ihmistä, jotka tykkäävät esimerkiksi oranssista toisin kuin minä itse. Joten toivottavasti loppu hyvin, kaikki hyvin!

   Poista
 3. Tulipa kerrosrivinousuista kivannäköiset sukat :3

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.