Pääsiäisen miniloma - Easter minibreak


(English version below)
Pidimme pienen miniloman ennen pääsiäistä Aulangolla. Oli ihana uimisen/kylpemisen, keilailun ja biljardin peluun lisäksi käydä kävelyllä. Hotelli Aulangon vieressä on kaunis järvi, jonka rantaa pitkin pääsee kiertämään pitkän tovin. Maisemat muistuttivat minua Skotlannin maaseudusta. Heti hotellin vieressä on Aulangon ratsastuskoulu, jossa kävin vähän ihailemassa hevosia.


Rantaa pitkin kävellessä vastaan tulevat Aulangon tekosaaret, joissa on kotia ja siellä voi sytyttää nuotion ja syödä retkieväitä.
Pienen matkan päässä on golfkenttä, jota oltiin juuri haravoimassa kauden alkua varten kuntoon.
Näihin juuri alkavan kevään väreihin sopi yllättävän hyvin tämä virkattu mekko, jonka tein viime keväänä. Ihan olisin voinut maastoutua. (Postaus löytyy täältä.)Kävimme myös tutustumassa Sibeliuksen syntymäkotiin Hämeenlinnassa.

Lomalla pitää myös tietysti syödä hyvin. Jälkiruoat kuuluvat asiaan. 😊Menomatkalla pääsiäisen viettoon mökillemme kävimme moikkaamassa Nakki II:a. Mäyräkoiran tarinan löydät täältä


Ja lopuksi piti tietty matkalle mukaan ottaa korillinen suosikkipääsiäismuniani. Hyvää pääsiäistä!

In English:

We took a minibreak just before Easter Holidays and went to Spa Hotel Aulanko in Hämeenlinna. It was originally built as a hotel for the Olympics that took place in Finland in 1952. The scenery reminded me of Scottish countryside. 


There's a riding school next to the hotel. The horses seemed to enjoy outdoors. 


There are man made islands in Aulanko as well where you can light a fire and enjoy a packed lunch.
Next door to the hotel there is also a golf course. People were raking there to get the course ready for the golf season. I made the crocheted dress a year ago and the colours are so matching with the early spring colours, don't you think? (Post about the dress can be found here.)


We also visited the birth home of Jean Sibelius, a famous Finnish composer, in Hämeenlinna.


One must always eat well on holidays, including desserts. 😊

On the way to our villa on Easter we went to say hi to Sausage II. You can find the story about the dachshund here.


And finally I had to bring along a basket full of my favourite kind of Easter eggs. Happy Easter!

18 comments

 1. Onpas ihanan rauhaisaa. Sielu lepää kauniissa luonnossa 😍

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin! Nyt kun olen muuttanut takaisin kantakaupungin vilskeeseen, olen huomannut yhä enemmän kaipaavani luonnon helmaan aika ajoin. Vain siellä tuntuu sielu ja mieli pääsevän yhteisymmärrykseen ja rauhoittuvan.

   Delete
 2. Kivoja kuvia, ihana tunnelma. Ja tuo hame - iik, kuinka ihana ♥!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kiitos! <3 Tuo kävely ja maisemat Aulangolla ovat kyllä olleet pitkään aikaan parasta!

   Delete
 3. Mä olin jokin aika sitten ammattiyhdistykseni koulutustilaisuudessa Rantasipi Aulangolla ja harmittelin, etten ehtinyt ulos laisinkaan ihailemaan kauniita maisemia! Pitäisi varmaan poiketa siellä uudemman kerran ihan loman merkeissä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, voin lämpimästi kyllä suositella!

   Delete
 4. Olen jo pidempään haaveillut hotelliyöstä (tai kahdesta!) Aulangolla, upeat ovat kyllä puitteet ja haaveet senkuin kasvavat kuviesi myöten! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei muuta kuin lomaa varailemaan. :) Suosittelen kyllä pientä kävelylenkkiä järven rannalla, se oli oikeasti tosi rentouttava. Ja tykkään kyllä Aulangon kylpylähotellistakin - vesi on lämmintä ja siellä on rauhallista.

   Delete
 5. Ihana tunnelma kuvissa 😍

  ReplyDelete
 6. Kauniita kevätkuvia ja fiiliksiä, Aulanko on kyllä kiva! :)

  ReplyDelete
 7. Vuosia sitten on tullut käytyä noissa maisemissa, ja pitäisi kyllä mennä uudestaan! Kuvissa on ihanan rauhallinen tunnelma.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Lene! Kyllä varmasti kannattaa uudelleen mennä. :)

   Delete
 8. Minilomat on ihania! Pitäisi enemmän harrastaa suomimatkailua eikä aina vain haikalla kauas. Ensi kesänä on kunnon roadtripin aika.

  Minttu, Kivempi blogi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minttu, ihan totta! Minkälaista roadtripiä suunnittelet?

   Delete
 9. Ihanan kuuloinen miniloma! Aulanko on tosi ihana paikka, vaikkakin olen siihen aivan liian lyhyillä visiiteillä päässyt tutustumaan. Aurinkoista kevättä sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Minna-Liisa! Samoin sinulle, aurinkoista kevättä! :)

   Delete