Pääsiäislankajahdissa - Easter yarn hunt

Pääsiäismunakorini :) - My Easter hunt basket :)
(English version below)
En nyt kyllä ihan tällaiseksi pääsiäislomaani kuvitellut, kun lunta on satanut vaaka- ja kohtisuoraan joka ikinen päivä ja kaiken huipuksi kevätflunssa iski päälle. Toisaalta silloin voi hyvällä omallatunnolla pötkötellä sohvalla kutimet kädessä tai maata sängyssä lukien hyvää kirjaa. Olen kyllä tehnyt kiitettävästi molempia vuorotellen... Etenkin lukemisen ilon uudelleen löytymisestä olen ollut niin onnellinen (kuivan asiatekstin ja tutkimusartikkelien päivittäinen lukeminen ei innosta enää lukemaan vapaa-aikana). Satuin löytämään pitkästä aikaa niin hyvän romaanin, etten ole oikein malttanut laskea sitä käsistäni - uppoutuminen johonkin hienoon tarinaan on parasta, mitä tiedän (jos jotakuta kiinnostaa niin olen lukenut Sadie Jonesin Ehkä rakkaus oli totta -kirjaa, joka oli mielestäni huikea lukuelämys ja jopa laadukkaasti käännetty).

Pääsiäiseksi halusin jotakin iloista ja värikästä matkaneuletta mökille mukaan. Kerään yleensä jämälankoja koriin ja nyt kun se näytti olevan melko täynnä (olisikohan sillä osuutta asiaan, että ostin pussillisen jämälankoja talvilomalla kirppiksellä kierrellessä...), nappasin ne mukaan sekä Niina Laitisen joulukalenterisukkien ohjeen, vaikkei minulla ollut mitään aavistustakaan, kenelle sukkia neuloisin. Huom! Kyseessä ovat siis vuoden 2015 joulukalenterisukat - en ole vielä päässyt pidemmälle näissä sukka-KALeissa - kaikki muutkin ohjeet odottavat neulomista. Toiset ne ovat jo neuloneet pääsiäissukkiakin, minä vielä joulukalenterisukkia väkerrän mutta pääsiäisväreissä sentään.


Ja sitten aloitin veljelle uudet villasukat, hän kun viime jouluna tilasi uudet villasukat KooKoon väreissä. Niistä sain resorin valmiiksi pitkänäperjantaina ja jatkan taas jollain automatkalla. Matkoilla on nimittäin mielestäni hyvä olla jotain suht helppoa neulottavaa tai virkattavaa mukana. Toissakesänä Ruotsin ja Norjan automatkoilla virkkasin afrikankukkapaloja äitini peittoa varten. Ilman pitkiä ajeluja (jopa 10 tunnin automatka yhtenä päivänä) ei ehkä olisi tullut valmista, ainakaan ajoissa.


Olisihan minulla ollut monta keskeneräistä työtäkin, joita olisi voinut tehdä, mutta en halunnut niitä nyt ottaa mukaan. Yksi on ollut äärimmäisen puuduttava liian lyhyen neulepuseron jatkaminen mekoksi. *Kerros oikein, kerros nurin, kerros oikein, kerros nurin.* Toista kohdasta * kohtaan *. Langan mekkoon olen kaiken lisäksi purkanut viime kesänä aloittamastani villatakista, jota tehdessä huomasin kohoneuleen menneen aika monta kertaa pieleen ja muutenkin loppui into tehdä sitä takkia.


Jotenkin hullun hommalta tuntuu tuo toisesta neuleesta toiseen langan siirtäminen, varsinkin kun sitä on nyt tullut tässä tehtyä jo aiemminkin (katso koivunvihreä pitsineulehame).


Sitten on sellainen pikkuriikkinen työ, kuten siskolle yli puolitoista vuotta sitten luvattu villatakki. Malli on katsottu valmiiksi, Alpaca-langatkin ostin Tampereen kädentaitomessuilta syksyllä 2015. Tänä keväänä loin silmukat ja sain jopa resorin valmiiksi ja vähän aloitettua kohoneuletta. Olin jo kaksi kerää neulonut, kun huomasin tulkinneeni ohjetta väärin. Ei kuin purkamaan ja tekemään uusiksi. Jotenkin siihen taas lopahti into vähäksi aikaa. No, onneksi jouluun on vielä aikaa, ehtii vielä tehdä, ja kun viime jouluna sisko taisi sanoa, että heidän villasukkakiintiönsä on nyt täynnä, niin en voi edes tehdä paikkoa villasukista niin kuin viime jouluna.

Että näin on pääsiäinen mennyt täällä. Miten sinun pääsiäisesi on mennyt?


In English:


We haven't had the best of weathers this Easter. It has been snowing every single day. I did not quite imagine this kind of an Easter vacation, not to mention that I caught the flu. Well, what more reasons is one supposed to have in order to lie comfortably on the sofa and knit or lie in the bed and read a good book (Fallout by Sadie Jones - such a fantastic story!)? I can't think of none. :)

For Easter I packed my basket full of leftover yarn and decided to knit colourful wool socks, for whom, I do not know yet. The pattern seen in the picture above is by Niina Laitinen Designs and can be found on Ravelry.

I also started to knit a pair of black and orange wool socks for my brother. These kinds of socks are easy enough to knit whilst travelling. In Summer 2015 we spent an endless time (or so it seemed at the time) in the car driving in Sweden and Norway so I had plenty of time to crochet African flower hexagons for my Mum's blanket.

Of course I would have had some other WIP's but I really didn't feel like continuing with them. In the pictures in the middle there's a piece of a cardigan I started, only to find out how many mistakes I had made. Therefore, I decided to unravel it and use the yarn to another knitwear (the other picture below). It feels a little bit stupid to first make something and unravel and remake it again but then again, better to use the yarn to something that will come to use actually. I have done that earlier as well, just look at the post about the light green lace skirt.

Then there's a tiny WIP, such as a cardigan I promised to make my sister about a year and a half ago. The pattern has been searched, even the yarn has been bought and finally this spring, I got to casting stitches and start knitting, only to find out later I had misinterpreted the pattern. So I had to unravel and start again. And lost the motivation. Well, luckily there's still plenty of time until Christmas and as my sister told me that they already have enough wool socks, I can't make any more socks for them, like I did last Christmas. 

So, this has been pretty much my Easter. How was yours?4 comments

 1. Jotkut käsityöt vaan tökkii eikä niitä saa tehtyä valmiiksi millään vaan tekee mieli aloittaa uutta.
  Itsekin puran usein keskeneräisiä töitä, kun eivät edisty. Kivempi katsella lankoja kerällä. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se on. Minulla on juuri senkin takia useita töitä kesken ja työn alla samaan aikaan, jotta voisi vähän vaihdella sen mukaan, mikä kiinnostaa. Oikein mukavaa pääsiäistä sinnekin!

   Delete
 2. Minustakin joka tilanteeseen ja mielenliikkeeseen pitää olla oma työnsä, joten usein tulee aloitettua uusi työ (ja toinen, kolmas, neljäs... ) ennen kuin ensimmäinenkään tulee valmiiksi. :D Ihanat värit olet joulusukkiin valinnut, kauniit tulevat! Nuo ovat minunkin to do-listalla, mutta saas nähdä, saanko koskaan aikaiseksi, sillä minulla ei sinni sinun kaltaisesti tahdo kirjoneuleeseen riittää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla on aina vähintään kolme työtä työn alla, kun ei varsinkaan isoja töitä jaksa tehdä hirmu pitkään yhteen syssyyn. Ja olen huomannut, että mitä vaihtelevampi (ts. värikkäämpi, paljon eri lankoja sisältävä) työ on, sitä nopeammin ja innostuneemmin sitä teen. Ja kiitos, toivon, että jämälankavärit toimivat loppuun saakka sukissa. Jossain vaiheessa pitäisi varmaan niitä ystävänpäiväsukkia ja viime vuoden joulukalenterisukkia kokeilla myös... ;)

   Delete