SLIDER

Salmiakkikuvioiset lapaset + ohje/Käsityöblogien joulukalenterin 24. luukkuHyvää joulua! Tänään tässä blogissa avautuu Käsityöblogien joulukalenterin viimeinen luukku. Eilisestä luukusta vastasi Rosannaofmay. Minulla oli tänä vuonna joulukalenterissa poikkeuksellisesti kaksi luukkua, joista ensimmäisessä oli ohje miesten koossa oleviin Merenkulkijan lapasiin. Nyt on vuorossa toiset joululahjaksi tekemäni lapaset, tällä kertaa naisten koossa ja kirjoitin niihinkin ohjeen.Näiden lapasten kuvio ei ole mikään originaali, vaan olen itse ensimmäisen kerran kuvion nähnyt kahdeksan vuotta sitten lapselleni ostamassani ihanan värikkäässä pipossa Lavian joulumyyjäisissä. Nyt päätin siirtää tuon kuvion lapasiin ja halusin rauhallisemman värityksen, joten otin valkoista, harmaata ja tummanharmaata lankaa ja lähdin näitä lapasia suunnittelemaan siltä pohjalta. Yllätyksekseni niistä tulikin ihan salmiakkia muistuttavat, joten siitä nyt tämä nimi lapasille. Näissä voi kuitenkin halutessaan käyttää vaikka ihan eri värejä ja jämälankoja, joten kannattaa tätä kuviota katsoa silläkin silmällä.Salmiakkikuvioiset lapaset

Koko: nainen
Lanka: Novita 7 veljestä valkoinen (011), Novita Impivaara harmaa ja Pirta tummanharmaa (jämälankoja, joissa vyötteet eivät enää olleet tallessa).
Langanmenekki: yhteensä 83 g
Sukkapuikot: 3,5
Mallineule: sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein. Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*, toista *-*.
Tiheys: 21 s sileää neuletta = 10 cm

Vasemman käden lapanen:

Luo harmaalla langalla 44 s ja jaa silmukat neljälle puikolle (kannattaa jakaa joustinneuleen teon ajaksi silmukat niin, että et aloita nurjilla silmukoilla puikon alussa vaan oikeilla, siten saat neuleen tasaisemmaksi). Kerroksen vaihtumiskohta on IV ja I puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 11 cm. Aloita kirjoneulekuvio riviltä 1 ja jatka sitä 11 kertaa aina kerroksen loppuun saakka. Neulo sileää neuletta kaavion mukaan 6 cm.


Merkitse seuraavalla kerroksella peukaloaukko II puikolle seuraavasti: neulo puikon alusta ensin 3 silmukkaa ja neulo sitten seuraavat 7 kerrosta erivärisellä langalla. Siirrä erivärisellä langalla neulotut silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja jatka sileää kirjoneuletta kaavion mukaan jatkaen sitä uudestaan alhaalta ylös, kun olet neulonut ensimmäiset 18 riviä, kunnes kämmenosan pituus on 16 cm tai kunnes etusormi jää peittoon. 

Kärkikavennukset: neulo 1 sekä III puikon alussa 1 s oikein, tee ylivetokavennus (1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja neulo II sekä IV puikon lopussa 2 s o yhteen, 1 s oikein. Tee tällaiset kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja pujota loppujen silmukoiden läpi ja päättele. Jatka kirjoneuletta kavennusten aikana samalla niin pitkään kuin järkevästi pystyt (itse aloitin valkoisella kärkikavennukset) ja neulo loppuosa harmaalla.  

Oikean käden lapanen:

Neulo vasemman lapasen peilikuvaksi eli tee peukaloaukko III lapaselle. 

Peukalo:

Poista merkkilanka ja poimi silmukat peukaloaukon ylä- ja alareunasta ja poimi peukalon molemmista sivuista lisäsilmukoita siten, että peukaloon tulee yhteensä 20 s. Jaa nämä silmukat kolmelle puikolle ja neulo suljettuna neuleena kirjoneulekaavion mukaan sileää neuletta. Kun olet neulonut 5 cm tai kun peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennukset neulomalla joka puikon lopussa 2 o yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 s. Katkaise lanka ja pujota loppujen silmukoiden läpi ja päättele. 


Haluan nyt toivottaa sinulle oikein rauhallista ja turvallista joulua sekä parempaa uutta vuotta!

2 kommenttia

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.