SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Joulukuu + Käsityöblogien joulukalenteriHyvää alkanutta joulukuuta! Otetaanpas taas pieni katsaus keskeneräisiin töihin. Sitten viime kuun raportin olen onnistunut saamaan pieniä joululahjoja valmiiksi, jopa ommeltuja sellaisia, ja niitä esittelen blogissa aikanaan. Isoja keskeneräisiä on vielä kesken mutta yhdet uudet villasukat sain alulle. Tänä vuonna minulla kyllä jää Sukkalaatikko-haaste kesken - en ole jotenkin ollut oikein innostunut tekemään enää niin montaa villasukkaa tänä vuonna. Mutta asiaan ja keskeneräisten töiden tarkempaan esittelyyn:


Kissa-sukat

Suunnittelija: Jorid Linvik
Koko: 38
Lanka: Novita Nalle violetti (757), punainen (549) ja valkoinen (011). 
Puikot: 3

Kirjan ohjeessa violetin sijaan tuli käyttää tummanvihreää mutta minulla ei ollut varastoissani Nallen vahvuisena vihreää, joten päätin ottaa violetin jämälankakerän käyttöön. En tee Joridin ohjeita täysin kirjan mukaan, vaan muutan ne esimerkiksi tavalliseen tapaan neulottaviksi, kuten tässä olen vaihtanut kuviot niin, että voin tehdä ne normaalisti kerroksen vaihtumiseen I ja IV puikkojen kohdalla. Nyt unohdin värien kohdistamisen tuossa kerroksen vaihtokohdassa ja sitten aloin soveltaa tavallista kantapäätä sellaisen kummallisen sivuista otettavien silmukoiden ja ompelemisen sijasta enkä huomannut, että kirjassa oli erikseen kantapäälle tehtävä kuvio. Nyt tuo kalanruoto jää siis kantapäässä puolinaiseksi mutta loppujen lopuksi who cares? 

V-aukkoinen neulepaita

Ohje: Muokattu Erika Knight: Neuleita miehelle -kirjasta
Koko: L
Lanka: Gjestal Merino Babyull laivastonsininen (810)
Puikot: 2,5 mm ja 3 mm pyöröpuikot ja sukkapuikot

Isän neulepaidan alaosa on nyt neulottu kainaloihin saakka. Pitkään pähkäilin, miten jatkaisin yläosaa. Päätin ottaa aikalisän ja neuloa sillä välin hihat ainakin kainaloihin saakka valmiiksi. Sitten voisin päättää, yhdistänkö kaikki samalle pyöröpuikolle ja alanko tuumailla, teenkö raglankavennukset ja V-aukon jotenkin yhtä aikaa vai jaanko sittenkin kaikki eri kappaleille siinä vaiheessa ja teen kirjan neuvojen mukaan. Tämä jää siis vielä nähtäväksi... Harmi vaan, etten ehkä ehdi tätä nyt jouluksi saada valmiiksi, sillä toivoin kovasti joululahjaksi voivani paidan antaa. Harmaa Nalle-Taika-neulemekko

Suunnittelija: Lea Petäjä
Ohje: Malli 31 Amaryllis-neulemekko, Novita Talvi 2019
Koko: XS
Lanka: Novita Nalle Taika harmaa-luonnonvalkoinen (844) ja Novita Nalle harmaa (043)

Tässä mekossa on nyt yläosan lisäykset tehty ja on jäänyt odottamaan isompaa pyöröpuikkoa ja silmukkamerkkien vapautumista muista töistä. Ehdin jo käydä tarvikevarastoani läpi ja etsiä sopivia silmukkamerkeiksi soveltuvia tavaroita mutta ihan tosi hyviä ei vielä löytynyt. Täytynee joskus ostaa vähän lisää silmukkamerkkejä.


Oliivinvihreä neuletakki

Suunnittelija: Teija Kolehmainen ja Lea Petäjä
Ohje: Malli 20, Suuri Käsityö 8/2020
Koko: XS
Lanka: Novita Isoveli oliivinvihreä (334)
Puikot: Pyöröpuikot (80 cm) 6 mm

Neuletakki on myös edennyt siihen vaiheeseen, että hihat on jaettu omiksi kappaleikseen ja pääsen posottelemaan alaspäin kohti helmaa. Innostuin Isoveli-langasta nyt pitkästä aikaa niin, että tilasin Novitan Black Friday -tarjouksesta pellavanväristä Isoveli Musta lammas -lankaa kilon verran. Vastoin itselle langettamaani langanostokieltoa! Mutta eihän noin hyvää tarjousta voinut ohittaa: 3 e/kerä! 

Lankaa jouduin nyt myös ostamaan 100 g verran laivastonsinistä seiskaveikkaa lapsen tilaamia sukkia varten, joten nyt menivät tilastot sitten uusiksi. Olin niin iloinnut kuluttaneeni jo enemmän lankaa tänä vuonna kuin olin ostanut mutta nyt eivät laatikot varsinaisesti pääse vajaiksi.

Kulutetut langat tänä vuonna: 3458 g + 102 g (Adaira-sukat): 3560 g

Ostetut langat: 2200 g + 100 g + 1000 g = 3300 g


Ja vielä sokerina pohjalla: Tänä vuonna on jälleen Käsityöblogien joulukalenteri, johon minun blogini osallistuu peräti kahdella luukulla. Minun luukkujeni vuorot ovat 10.12. ja 24.12. Käypä kurkkaamassa muiden blogien luukut, vaikka tuosta ylläolevasta linkistä näkyy koko listaus. Teen omaan blogiini listaukset myös kaikista kalenteriin osallistuvien blogeista omien luukkujeni päivinä. Ihanaa joulunodotusta sinulle!


 

4 kommenttia

 1. Olipa hyvä että nappasit tuon jouluaaton postausvuoron, niin saadaan täysi kalenteri käsityöbloggaajille. Ekoista villasukista tulee mieleen aivan yhdysvaltain lipun värit. Ja voihan sen kalan silmukoiden siihen tehdä, jos haluaa täydentää kokonaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ollut iso ongelma, kun minulla oli postausvuorossa ylimääräisiä sopivia juttuja. Kiva vaan, että kalenteri on täynnä eikä jää vajaaksi - täytyyhän sitä jouluaattonakin jotain avattavaa olla! Silmukointi on hyvä idea, mutta luulen, etten kuitenkaa silmukoimaan lähde, kun olen niin huono siinä, joten nyt saa kelvata kuvio noin.

   Poista
 2. Mjaa, sen verran hyvin on tullut oltua ulkona nettimaailmasta, että tällaisuus on mennyt täysin ohitse. Mikä idea tässä Käsityöblogikalenterissa on ja onko se ollut jo monena vuonna? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo! Kiitos kysymästä, Käsityöblogien joulukalenteri on toiminut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2013. Minun blogini on osallistunut tähän olemassaolonsa alusta eli vuodesta 2016 joka vuosi. Pääset liittymään ryhmään Facebookissa (ajatellen vaikka ensi vuotta): https://www.facebook.com/groups/231099553716559/about

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.