SLIDER

Helppo ja nopea neulottu torkkupeitto + ohje - Quick and easy knitted blanket + pattern


Please find the English version below.

Torkkupeitto valmiiksi vain 2,5 viikossa?! En olisi uskonut mahdolliseksi mutta onnistuihan se! Sain muutama viikko ennen miehen siskontytön rippijuhlia päähäni neuloa tytölle torkkupeitto rippilahjaksi (lue tästä enemmän Kulissien takana -postauksesta). Ajattelin, että olisi kiva antaa rahan sijasta jotakin kestävämpää muistoksi. Tiedustelin lempivärejä tytön äidiltä ja väreiksi valikoituivat sitten valkoinen, harmaa ja vaaleanpunainen.

helppo, nopea, neulottu, torkkupeitto, ohje, neulominen

Ostin Novitan 7 veljestä -lankaa noissa väreissä kutakin 2 kerää ja keräsin myös väreihin sopivia jämälankoja koristani, pääasiassa Novitan Tuomas ja Joki -lankoja, Viking Garnia, ja ohuempia lankoja. Lähdin niitä sitten yhdistelemään. Alkuperäisenä ideanani oli käyttää tätä Sanna Vatasen Kotivinkissä julkaistua torkkupeiton ohjetta, mutta koska siitä tuli mielestäni liian ohut ja hatara, päätin käyttää kahta lankaa yhdessä ja tehdä vähän samantapaisella liukuvärjäystekniikalla peiton kuin Pilkkeitä-blogissa mutta hieman erityyliin kuitenkin.


Käytin toisena lankana aina valkoista tai harmaata (alussa beigeä harmaan sijasta) siten, että kun minulla oli kolme raitaa muuten, valkoinen, harmaa ja vaaleanpunainen, niin ensin valkoisen kanssa käytin valkoista, harmaan kanssa harmaata (beigeä) ja vaaleanpunaisen kanssa valkoista, sitten toinen lanka vaihtui eli valkoisen kanssa harmaa, harmaan kanssa valkoinen ja vaaleanpunaisen kanssa harmaa, ja niin edelleen. Näin peittoon sai häivytettyä hieman samansävyisiä jämälankoja sekaan toisen langan muodossa.

Viimeistelin peiton valkoisella langalla virkatulla nirkkoreunuksella.

helppo, nopea, neulottu, torkkupeitto, ohje

Ohje:

Neulottu torkkupeitto

Langan menekki: reilu yksi kerä vaaleanpunaista Novita 7 veljestä, kaksi kerää valkoista ja kaksi kerää harmaata, sekä muita jämälankoja valkoisissa, harmaissa ja beigeissä sävyissä.
Tässä työssä Viking Naturgarn valkoista, Novita Joki luonnonvalkoista, Novita Tuomas beigeä ja muita epämääräisiä langanloppukeriä.
Puikot: 12 mm 80 cm pyöröpuikot (2 kpl)
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: leveys n. 120 cm, pituus n. 160 cm

Luo puikoille 100 silmukkaa.
Neulo aina oikein -neuletta raidoittaen 2 kerrosta valkoista, 2 kerrosta harmaata ja 2 kerrosta vaaleanpunaista.
Käytä toisena lankana vuoronperään valkoista ja harmaata: aluksi *valkoisen kanssa valkoista, harmaan kanssa harmaata, vaaleanpunaisen kanssa valkoista, sitten valkoisen kanssa harmaata, harmaan kanssa valkoista ja vaaleanpunaisen kanssa harmaata*. Toista *-*.
Päätä työ, kun se on 150-170 cm korkea eli haluamasi mitta.
Virkkaa torkkupeiton reunaan valkoisella nirkkoreunus: Virkkaa 4 ketjusilmukkaa, 1 piilosilmukka 2. ketjusilmukkaan, 2 kiinteää silmukkaa peiton reunaan, *3 kjs, tee 1 ps 1. kjs:aan ja 2 ks peiton reunaan.* Toista *-*.

helppo, nopea, neulottu, torkkupeitto, ohje

PS. Muita aiemmin tekemiäni peittoja:


In English:

A knitted afghan in just 2,5 weeks?! I didn't think that would be possible but I made it!

A few weeks before my husband's neice's confirmation I got this somewhat crazy idea of giving her something else than money so that she would remember the day. I thought that a throw would be nice to have. I asked the girl's mother for her favourite colours and therefore chose white, grey and pink. I bought two balls of each colour in Novita 7 Brothers yarn collection but also looked to my yarn stash for similar shades.

I made three stripes, first in white, then in grey and then in pink, and used another yarn together as follows: first two white yarns together, then two grey yarns together, then pink and white together, then white and grey, grey and white, and pink and grey, and so I continued. That way I could use up the rest of my similar coloured leftover yarn because they sank in the blanket in a nice and smooth way.

Pattern:

Knitted blanket

Yarn: Novita 7 Brothers white, grey and pink yarn, 2 balls of each colour (à 150 g) + miscellaneous leftover yarn
Needles: 12 mm circular needles 80 cm long
Crocheting hook: 4 mm
Size: width ca 120 cm, heigth 160 cm

Cast on 100 stitches. Knit garter stitch and make always 2 rows in white, grey and pink stripes alternating another yarn, white and grey in the rows. (*1st stripe: white and white, 2nd stripe: grey and grey, 3rd stripe: pink and white, 4th stripe: white and grey, 5th stripe: grey and white, 6th stripe: pink and grey*, repeat from * to *.)
Cast off when the blanket is about 150-170 cm long.
Crochet 4 chain stitches, 1 slip stitch to the second chain stitch, 2 double crochets (Br.)/single crochets (Am.) in the blanket, *3 ch st, 1 sl st in the 1st ch st, 2 dc (Br.)/sc (Am.) in the blanket*, repeat from * to *.

4 kommenttia

 1. Täällähän on oltu ahkerina niin kutomisen kuin blogikodin sisustamisen suhteen. ;) Hyvältä näyttää. Ois kyllä kiva tehdä torkkupeitto jämälankojakin hyödyntäen, mutta alati kireitä hartioitani mietin... Työ taisi loppua kohden olla melko painava? Mietin myös leveyttä, että kuinka leveä tästä tuli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateisina päivinä on hyvä tehdä blogin suhteen isoja muutoksia ad hoc -pohjalta ja automatkat puolestaan hyviä neulomiseen, kun ei itse aja. ;) Mutta joo, kiitos - vielä on tosin blogikodissa huonekalut epäjärjestyksessä, kun vain saisin kaikki palikat kohdilleen niin hyvä, mutta pikkuhiljaa...
   Minulla on myös niskahartia-ongelmaa, mutta tämän peiton kanssa ei ollut sellaista ongelmaa, kun käytin pyöröpuikkoja ja neuloin tasona. Peitto tuli tosiaan painavammaksi loppua kohden mutta kulki mukavasti polvien päällä lämmittäen todella hyvin, mikä ei tänä kesänä ollut yhtään liikaa. ;) Leveys on noin 120 cm - kuvissa peitto kaksinkerroin. Vähän kapeampaan peittoon voisi ottaa vähemmän silmukoita alkuun. Aion tehdä kyllä vielä enemmänkin jämälankapeittoja, sen verran palkitseva oli tämän teko.

   Poista
 2. Tosi kivan näköinen ja loistava tapa käyttää jämälangat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä päätyi saajan sohvalle, joten toivon, että on ollut mieluinen. Ainakin äitinsä kehui värejä. 😊

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.