SLIDER

Pyjamaboksereita teinille


Joulupukin kontista paljastui pyjamaboksereita teinille. Ohjeena käytin jälleen samaa vanhaa Suuri Käsityö 11-12/2012 -lehdessä ollutta kaavaa kuin niin monena vuonna ennenkin. Kankaina olivat näihin varta vasten ostettu flanellikangas mutta myös kierrätyskangasta eli vanha pussilakana sekä ihan aito 1980-luvun Alf-kuvioinen kangas. 


Tuo Alf-kangas on hauska, kun olen sen itse aikanaan 1980-luvulla kangaskaupasta valinnut äitini kanssa siihen aikaan, kun äiti vielä harrasti ompelua. Alf oli yksi lempisarjojani ("Ha! Yeah! I kill me!") mutta äitini ei ollut kovin vakuuttunut kankaasta, vaan kyseli moneen kertaan, että ihanko totta haluat tämän kankaan. No, nyt ymmärrän kyllä, että eihän tuo avaruudesta saapunut otus kovin kaunis ollut mutta se oli silloin mielestäni hauska. Minulla on edelleen tallessa tuosta kankaasta tehdyt lakanat, joita omat poikani nyt käyttävät. Joitakin vuosia sitten sain äidiltäni hänen loppuja kankaitaan, kun hän totesi, että ei enää kyllä ompelukoneeseen koske, ja siellä oli palanen tuota Alf-kangastakin jäljellä enkä sitä muuhun käyttöön oikein ole keksinyt, joten pyjamabokserit siitä sitten tuli.


Tämän pallokuvioisen flanellikankaan teini oli puolestaan itse valinnut jo muutama vuosi sitten mutta niin vain sitä piti hillota kaapissa pitkään, ennen kuin sain aikaiseksi siitä ommella yöhousut hänelle.


Tämä pussilakana puolestaan on ensimmäisestä pussilakanasetistä, jonka ikinä olen itselleni ostanut eli 1990-luvun alussa Stockmannin Hulluilta Päiviltä lähti mukaan tämä setti sekä uusi tyyny ja peitto itselleni. Nyt sen ollessa jo paikoin hajonnut on siitä vielä hyvää kangasta piisannut pienempiin töihin. Tuollainen ihanan pehmoiseksi hiutunut kangas on vain ihan parasta yöasuihin.

Onko sinulla jokin luottokaava, jolla teet vaatteita vuodesta toiseen? Minun pitäisi kyllä nyt löytää uusi pyjamabokserikaava, kun teinillä loppuu koot tuossa pituuden venähtäessä mutta miesten pienin koko 48 tuossa kaavassa on sitten puolestaan aivan liian iso erittäin hoikalle pojalle, kun siitä yhdet kokeilin ommella syksyllä. Täytyy siis jatkaa etsintöjä...

2 kommenttia

  1. Teini-ikäisille on kyllä vaikea löytää kaavoja, sekä tytöille että pojille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuntuu olevan! Olisi suoranainen markkinarako teinien kaavoille pelkästään.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.