SLIDER

Kässähamsterihaaste 2019


Pursuavatko sinunkin kaappisi ja komerosi mitä erilaisempia lankavyyhtejä ja jämälankakeriä, kangaspakkoja, kirppikseltä ostettuja kankaita, pikkutilkkuja, vanhoja risaisia ja tahraisia vaatteita, jotka eivät kelpaa kierrätykseen tai muuten vain pieniksi jääneitä tai muodista pois menneitä vaatteita ja sukulaisilta saatuja ylijäämäkuteita? Käsityölehtiä ja -kirjoja, käsityötarvikkeita, joita on haalittu messuilta? Etkö tiedä, mitä niillä tekisit?

Ainakin minulla on tällaisia ihania aarteita jemmattuna erilaisiin paikkoihin. Suurimman osan näistä materiaaleista haluan käyttää johonkin mutta on joitakin, joita täytyy vähän lähemmin tarkastella, että ihanko oikeasti meinaan ehtiä ja lisäksi haluan elinaikanani niistä jotakin tehdä, enkä vain säilöä komeroiden perukoille jälkipolvien riesaksi.
Nyt onkin aika ryhtyä tuumasta toimeen. Niinpä me yhdessä Lumisiivet-blogin Katin kanssa päätimme pistää haasteen pystyyn tälle vuodelle. Käytetään kaapeissa lojuvat materiaalit, jotta ne ihanat kankaat ja langat, jotka siellä nyt vievät hyllyillä vain tilaa, tulisivat päälle ja käyttöön! Ei osteta uutta, vaan kurkataan kaappeihin ja komeroihin, voisiko haluamamme käsityön tehdä siellä olevista materiaaleista. Tehdään keskeneräiset työt loppuun.


Itselläni on ainakin tarkoitus tämän vuoden aikana vähentää lankavarastoani neulomalla ja virkkaamalla erilaisia ihania malleja, joita olen merkinnyt lukuisiin lehtiini ja kirjoihini, ommella uusia mekkoja itselleni vanhoista vaatteista ja verhokankaista, miksei muistakin kankaista, ommella myös lapsille joitakin vaatteita, ja leikata risoja ja tahraisia vaatteita matonkuteiksi ja virkata mattoja.

Haastammekin toistemme lisäksi teidät muutkin mukaan tähän puuhaan ja jakamaan omia tuotoksianne tämän vuoden aikana somekuvissa hashtagilla #kässähamsterihaaste2019.

Lisäksi joka kuukausi voi näitä kässähamsterihaastepostauksia linkittää meidän blogeihimme. Tässä heti alla on helmikuun loppuun saakka voimassa oleva linkkiketju. Sama linkkiketju toimii myös Lumisiivet-blogissa. Jos jaat postauksen, käythän myös mahdollisuuksien mukaan kurkkaamassa ja kommentoimassa muidenkin blogeja. Jäämme innolla odottamaan, minkälaisia töitä syntyy! Inlinkz Link Party

10 kommenttia

 1. Onpa sinulla paljon ohjekirjoja erillaisiin käsitöihin. Samaten myös lankoja, mitä kaikkea kivaa mahtaa syntyäkkin käsisässi, kun yhdistät ohjeet ja lankat. :) Mielenkiintoinen haaste, tähän voisin vaikka osallistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kankaitakin on vino pino, vaan en niitä tohtinut kuvata tähän. :) Tervetuloa mukaan osallistumaan!

   Poista
 2. Mahtava haaste. Lähden mukaan. Ja vuoden lopussa täytyy tarkastella hamstratut kasat uudelleen läpi, josko silloin jäljellä olevista olisi syytä luopua tai vähintäänkin karsia ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, tervetuloa mukaan! Minulla on itse asiassa vähän sama ajatus, että vuoden lopussa katson jäljellä olevien tilanteen... :)

   Poista
 3. Jaoin mahtavan ideasi Kässäfestarit-Facebookissa. Toivottavasti moni innostuu lähtemään mukaan ��
  Jos jonkilainen yhteistyö tapahtumaan kiinnostaa, ole yhteydessä mira@amalia.fi

  VastaaPoista
 4. Mukana! :) Jokin aika sitten aloitin saksimaan kaikki entiset/pienet/kulahtaneet trikoovaatteet matonkuteiksi pois tilaa viemästä kaapeista... Helppo hypätä mukaan tällaiseen haasteeseen, mikä tukee omaa ajatusmaailmaa kierrättämisestä/ jo olemassa olevan materiaalin hyödyntämisestä.

  VastaaPoista
 5. No hei mahtavaa. Kiitos, kun linkkasit tämän mulle. Tätähän olenkin jo tässä omin päin toteuttanut hyvän tovin (ja loppua ei näy), eli hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiva! Käypä kuukauden alussa aina kurkkaamassa uusi linkkiketju niin pääset mukaan postailemaan. :)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.