SLIDER

Kirja-arvostelu: Satumaiset silmukat


Olen tosi pitkään ihastellut ja huokaillut Niina Laitisen sukkamalleja ja parit joulukalenterisukat Facebookin Taimitarha-ryhmän yhteisneulonnassa itsekin tehnyt. Ne ovat olleet parhaiten istuvat mallit ikinä. Minulta meni jostain syystä Niinan edellinen kirja kokonaan ohi mutta nyt sain uusimman kirjan arvostelukappaleena kustantajalta.

Satumaiset silmukat sisältää kolme teemaa: Ensinnäkin rakkausteema eli Tarina meistä, toiseksi Eläinten valtakunta, jossa on eläinaiheisia malleja ja lopuksi Maailman ympäri, joka sisältää erilaisia malleja kaupunkiaiheesta maatuskoihin. Tämä monenkirjavuus teemoissa on mielestäni hieman hämmentävä mutta toisaalta kirjasta löytyy varmaan kaikille vähän jotakin, sillä kirja ei sisällä pelkästään kirjoneulesukkia vaan myös pitsi-, pinta- ja palmikkoneulesukkia, mutta myös lapasia.

Tästä kirjasta löytyy monta mallia, jotka päätyivät heti omalle to do -listalleni, kuten tämä Sydän laulava esimerkiksi. 


Harmaat palmikkovillasukat ovat aina paikallaan, joten Jotain niin oikeaa -malli lähtee varmasti myös puikoille jossain vaiheessa.


Metropoli-sukat viehättivät graafisuudellaan.


Sen sijaan näistä eläinaiheisista malleista en ihan äkkiseltään löytänyt sellaisia, jotka olisivat huutaneet päästä tehdyksi, vaikka erittäin taidokkaita ovatkin, katso vaikka tätä Ylpeys & ennakkoluulo -mallia:


Kaiken kaikkiaan kirjassa on hyvin dramaattinen tunnelma, mutta samalla siinä on avara taitto, mallit kauniisti kuvattu ja ohjeet ja kaaviot ovat selkeitä ja tarpeeksi isokokoisia. Uskon ja toivon, että Niina Laitinen jatkaa käsityökirjojen tekoa vielä pitkään!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.