SLIDER

Raitajämälankasukkaa pukkaa

 


Tuntuu, että on pitkä aika siitä, kun viimeksi jotain valmista olen esitellyt täällä. Paljon on keskeneräisiä tullut purettua ja niinhän siinä kävi näidenkin välityösukkien kohdalla, että piti ihan uudet sukat aloittaa. Edelliset jämälankasukat (joista raportoin keskeneräisten keskiviikossa) muuttuivat valtamerilaivaksi, koska ilman vyötettä oleva lanka olikin enemmän Isoveli-paksuista eikä seiskaveikka-paksuista... Niinpä vaihdoin puikkokoon ja päävärilangan ja pistin harmaa-turkoosisukat puikoille.

Nämä ovat siis mallia täysin perusraitasukat jämälangoista. Lankana on Novita Pirta harmaa akryylilanka ja kahta erisävyistä turkoosia kirppikseltä ostettua akryylilankaa ja puikkoina 4 koko mutta nyt siis vahingosta viisastuneena Isoveli-langalle tarkoitetuilla silmukkamäärillä. Varressa siis 44 silmukkaa ja resori on tehty 3 oikein, 1 nurin. Lanka puolestaan on akryyliä ihan vain siksi, koska nuorison edustaja ei pysty käyttämään villaa mutta tarvitsee välillä lämmikettä jalkaan.


Puretuista sukista viisastuneena jaoin myös tuon heti kättelyssä loppuneen tummemman turkoosin langan kahteen kerään, jotta sain molempiin sukkiin yhtä monta raitaa. Tuo turkoosi lanka jäi yli tästä keväällä tekemästäni piposta. Arvelisin, että näihin 42 koon sukkiin meni lankaa noin sata grammaa mutta en pysty tarkistusmittaamaan, kun en nyt löydä keittiövaakaani ja se tuntuu muutenkin näyttävän ihan mitä sattuu. 

Oli muuten kiva aurinkoinen sää viikonloppuna kuvata pitkästä aikaa neuleita ulkona! Kohta tulee taas aika, jolloin ei valoa tule sitten lainkaan, vaan saa harmaita sävyjä katsella näissä neulekuvissakin...


8 kommenttia

 1. Kaunis sää siellä tosiaan näyttää olevan. Kirkkaassa valossa neuleiden väritkin nousevat aina paremmin oikeuksiinsa. Valmis sukkapari on aina ilo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä vain, ja oli kiva kuvailla noin hienona päivänä sukkia.

   Poista
 2. Keittiövaaoilla on paha tapa näyttää mitä sattuu :( Epäilen että mun vaaka on myös jossain toisessa todellisuudessa.

  Mutta kivat sukat silti tuli. Mä koitan nyt kans 3 o, 2 n resoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitäisi seuraavaksi muuten ottaa taas joku uusi resori kokeiluun...

   Poista
 3. Kirkkaammat raidat piristävät kokonaisilmettä mukavasti. Hienot sukat sai teini-ihminen :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat ja kaunis sää. ♥ Täällä on jo niin harmaata, ettei mitään rajaa. Vetää vähän mielen matalaksi ennen kuin taas tottuu, että aamut on pimeitä ja päivät harmaita.

  Neulomisessa puolestaan ärsyttää hitaus: pää on niin täynnä ideoita, mutta ei näistä käsistä nopeammin valmista tule, vaikka kuinka tikuttaisi. :D Malttamatonta menoa siis. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Minä en oikeasti tiedä, milloin saisin tehtyä kaikki, mitä haluan. Lisäksi koko ajan tulee uusia ohjeita ja ideoita eikä ehdi vanhojakaan toteuttaa. Voihan infoähky ja aikapula!

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.