SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Lokakuu 2021

 

Minun teki mieli tehdä neulemekko itselleni enkä löytänyt mitään mallia, joka olisi suoraan puhutellut. Selailin käsityölehtiäni ja silmiini osui Suuri Käsityö 9/2019 -lehdestä syysmekon malli, jonka kirjoneulekuviosta en yhtään tykännyt mutta samaisessa lehdessä oli lasten kaarrokeneuletakkimalli, jossa oli mielestäni aivan suloinen pampulapitsi. Niinpä päätin yhdistää nämä kaksi mallia.

Langaksi valikoitui syksyllä 2016 Helsingin kädetaitomessuilta ostamani virolainen Aade Lõng Artistic yarn keltavihreänä. Tuo lanka soveltuu parhaiten koneneulontaan, kudontaan ja virkkaukseen mutta itse olen neulonut paljon siitä ja tykkään kyllä, että sitä voi käyttää erilaisiin yläosiin. Se on 100-prosenttista villaa, joten sukkia siitä ei kannata tehdä.

Katsotaan, mitä tästä yhdistelmästä nyt sitten tulee ja saanko mieleisen neulemekon vai meneekö purkuun niin kuin nyt kaikki työt kesästä lähtien ovat pääsääntöisesti menneet. Muita keskeneräisiä minulla on vielä kesällä aloittamani pitsineuletoppi mutta sen tekeminen on nyt tökkinyt, liekö syynä, että se on niin kesäinen vai merseroitu puuvillalanka, joka tuntuu nyt vähän oudolta neuloessa. Ehkä puran tämän ja teen puuvillaneuletakin ensi kesäksi, en tiedä vielä.

Aloitin myös eilen lapselle uudet sukat, kun edelliset aloittamani jouduin purkamaan niiden muodostuessa valtamerilaivoiksi... Näin käy, kun neuloo kirppikseltä ostetuista langoista, joissa ei ole vyötettä ja arvailee vaan sen paksuutta.  

Miten sinun lokakuusi on alkanut? Mitä on keskeneräisinä puikoilla?

4 kommenttia

 1. Odotan tuon neulemekon valmistumista. Vaikuttaa kivalta ja jännittävältä kahden ohjeen yhdistäminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti saan tämän loppuun saakka (vaihteeksi) tehtyä. :)

   Poista
 2. Jännityksellä odotamme, kuinka ohjeet osuvat kohdalleen. Tsemppiä hommaan, toivottavasti sujuu :)

  Keskeneräisinä jatkuvat kirjoneulevillasukat mallilla "Koneeseen kadonnut", joihin joudun etsimään jo kolmatta lankaa. 43 koon villikset imevät mukavasti neljäsosakeriä itseensä xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hitsi kuulostaa hyvältä malli "Koneeseen kadonnut" :D - muista postata. :)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.